Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Noul MINI Hatch și noul MINI Cabriolet debutează în România cu un proiect de artă

Noul MINI Hatch și noul MINI Cabriolet debutează în România cu un proiect de artă

Publicat în data de: 03 Iunie 2018
Categorii: Mini, Facelift, Stiri.
 

Modelele MINI Hatch și MINI Cabriolet au primit o actualizare importantă care amplifică imaginea pur britanică a modelelor și aduce o serie de premiere importante.foto-noul mini hatch si noul mini cabriolet debuteaza in romania cu un proiect de arta
Noutățile includ un design reîmprospătat, inovații în domeniul tehnologiei transmisiei, opțiuni suplimentare de personalizare care folosesc în premieră mondială printarea 3D, noi combinații de transmisie și motor, o gamă extinsă de dotări standard, faruri și stopuri nou proiectate, finisaje adiționale ale caroseriei și conectivitate de ultimă oră pentru confort și infotainment.

Debutul noilor modele este marcat de un proiect de artă care va fi prezentat într-un turneu în showroomurile mărcii din București, precum și în cadrul centrelor BMW și service MINI din Timișoara și Cluj în perioada 6 iunie – 8 iulie. Artistul Amirou Diallo a răspuns provocării mărcii și a creat patru picturi în ulei de mari dimensiuni, menite să ilustreze spiritul britanic al mărcii. Artistul a ales să reprezinte simboluri emblematice ale Marii Britanii: Regina Angliei, Beatles după o fotografie faimoasă pe Abbey Road, Union Jack suprapus pe modelul Mini și o imagine cu Mini în acțiune într-o cursă de raliuri în anii ’60.

"Noul MINI este primul care preia noul logo, simplificat, marchează inovații în ceea ce privește personalizarea mărcii și vine cu un design care subliniază încă o dată spiritul pur britanic prin luminile spectaculoase ale stopurilor. Colaborarea cu Amirou Diallo își propune să marcheze un moment important în reinventarea mărcii și o invitație în showroom. Mai mult, tablourile sunt oferite spre vânzare clienților mărcii. Proiectul de artă pe care îl prezentăm este promisiunea noastră că MINI este mai britanic ca niciodată”, explică Catrinel Tudor, manager MINI România.

"În arta lui Diallo, chiar dacă tehnica este diferită, se recunoaște explozia de energie din arta urbană precum grafitti sau stencil. Această imagine urbană ilustrează perfect esența MINI, unul din cele mai spectaculoase automobile de oraș de pe piață. Iar explozia lui de energie în stilul de a picta se regăsește în dinamismul modelelor noastre. Colaborarea noastră marchează un alt mod, mai discret, de a prezenta spiritul mărcii”, explică Alex Șeremet, corporate communication manager BMW Group România.

Prezentarea noilor modele și a colecției de pictură s-a făcut într-un mediu contrastant, care să evidențieze imaginea urbană a mărcii. Pentru ședințele foto au fost alese spațiul „În cuib”, o clădire plină de istorie din centrul Bucureștiului, renovată cu multă pasiune și respect de faimosul arhitect Șerban Sturdza, și pensiunea Contelui Kalnoky, locul care l-a făcut pe Prințul Charles să se îndrăgostească de România.

Despre Amirou Diallo
Este un autodidact, cu un stil maturizat în peste 20 de ani de experimente. Își descrie arta ca fiind „urbană”, bazată pe spontaneitate cu inspirații din graffiti și tatuaje. Lucrările sale se definesc printr-o alternanță de abstract-figurativ care descompune subiectul și îl lasă redescoperit în imaginația privitorului. Suprapunerea de straturi de culoare, de fiecare dată marcată de contraste puternice, creează imaginea unui spațiu bidimensional, al unui perete peste care trecerea timpului a lăsat urme puternice și încercă să ascundă mesajul. Un perete ca o fereastră către o lume personală. http://www.dialloart.com

MINI Hatch cu trei uși, MINI Hatch cu cinci uși, MINI Cabriolet: prezentare generală a noilor dotări

- Faruri LED cu funcție Matrix pentru faza lungă.
- Stopuri LED în design Union Jack.
- Logo MINI nou, finisări noi ale caroseriei, exterior Piano Black.
- Jante noi din aliaj ușor.
- Gamă extinsă de decorațiuni din piele, suprafețe de interior și Colour Lines.
- Personalizare unică prin MINI Yours Customised.
- Motoare dezvoltate suplimentar, cu eficiență îmbunătățită, precum și capacitate și cuplu mărite pentru MINI One și MINI One First.
- Transmisie Steptronic cu șapte trepte, cu ambreiaj dublu, transmisie Steptronic cu opt trepte.
- Volan multifuncțional și radio cu ecran color de 6,5 țoli (16,51 cm), USB și interfață Bluetooth ca dotare standard.
- Sisteme opționale de radio și navigație cu monitor touchscreen.
- Telefonie cu încărcare wireless.
- Proiecție a logoului MINI din oglinda retrovizoare exterioară pe partea conducătorului.
- MINI Connected și MINI Connected XL cu funcții noi.
- Luminoase și cu funcție antiorbire: farurile LED adaptive cu funcție Matrix pentru faza lungă

Datorită designului modificat al farurilor circulare caracteristice, partea față a noilor MINI Hatch cu trei uși, MINI Hatch cu cinci uși și MINI Cabriolet să fie chiar mai expresivă. La farurile cu halogen disponibile standard se adaugă un accent atractiv prin intermediul black panel. La farurile LED disponibile ca echipare opțională, tehnologia de înaltă calitate este subliniată prin intermediul unui design complet nou al surselor de lumină. Cea mai recentă generație a modulelor LED pentru faza scurtă și cea lungă oferă luminozitate sporită. Luminile de zi și semnalizatoarele, ambele cu tehnologie LED, sunt generate de un inel care înconjoară întregul contur al farului.

Disponibile opțional, farurile LED adaptive își ajustează automat luminozitatea în funcție de situația de pe șosea. La viteze mici, atunci când conduceți printr-un oraș de exemplul, iluminatul suplimentar în viraje asigură vizibilitatea optimă pe secțiunea laterală a drumului. Totodată, faza scurtă își adaptează funcționarea la viteze mari, de exemplu atunci când conduceți pe autostradă.

Farurile LED adaptive dispun acum de o funcție automată antiorbire pentru faza lungă. Tehnologia Matrix asigură folosirea fazei lungi evitând orice efect de orbire pentru ceilalți utilizatori ai drumului. În acest scop, este împărțit în patru segmente dispuse orizontal, care sunt activate și dezactivate independent unele de celelalte la viteze de peste 70 km/h. Segmentele de fază lungă sunt controlate în funcție de situația de pe șosea. De îndată ce camera frontală MINI înregistrează un autovehicul care se apropie sau un autovehicul care merge în față, spațiul pe care îl ocupă vehiculul este iluminat doar de faza scurtă. Aceasta se face prin dezactivarea segmentelor de fază lungă Matrix care sunt responsabile pentru spațiul în cauză. Zonele rămase ale drumului continuă să fie iluminate cu luminozitatea fazei lungi.

Foarte britanic: stopuri în design Union Jack

Stopurile au, de asemenea, un design nou în combinație cu farurile LED și farurile LED adaptive. Ca o referință clară la originea britanică a mărcii, blocurile optice spate, dispuse vertical, de la noile MINI Hatch cu trei uși, respectiv cu cinci uși și MINI Cabriolet apar acum într-un design Union Jack.

Motivul atractiv al steagului este recreat în structura funcțiilor luminoase. Semnalizatoarele sunt aranjate orizontal, iar lămpile de frână sunt aliniate vertical, în timp ce stopurile reprezintă suplimentar liniile diagonale ale drapelului britanic. Pentru a asigura un efect de iluminare deosebit de armonios, toate sursele de lumină care formează grafica Union Jack utilizează tehnologia LED.

Noul logo MINI: redus la esențial

Noul logo MINI este clar și autentic în stil, fiind prezent pe capotă, hayon, volan, afișajul central al instrumentelor și telecomandă tuturor modelelor. Este o reinterpretare a logo-ului existent, iar acum are un "design plat" bidimensional. Astfel, logo-ul MINI reflectă noua identitate a mărcii, cu accent pe elementele esențiale - adică pe valorile cheie precum distracția condusului, designul distinctiv, calitatea premium și atracția emoțională.

Trei culori noi pentru caroserie, premieră pentru Piano Black Exterior

Gama de culori ale caroseriei t include trei variante noi: versiunile metalizate Emerald Grey, Starlight Blue și Solaris Orange.

În plus, lista dotărilor opționale prezintă un mijloc suplimentar de personalizare a designului exterior. Cu opțiunea Piano Black Exterior, contururile farurilor, stopurilor și grilei radiatorului sunt finisate în negru lucios în loc de crom.

De asemenea, a fost extinsă și lista de jante din aliaj ușor disponibile opțional. Jantele de 17 țoli, din aliaj ușor, cu design Roulette Spoke în două tonuri și Propeller Spoke în două tonuri sunt disponibile acum pentru toate variantele de caroserie ale noului MINI. De asemenea, jantele de 17 țoli, din aliaj ușor, în designul Rail Spoke în două tonuri au fost adăugate recent în program.

Noi tapițerii cu piele, suprafețe interioare și Colour Lines

O gamă largă de tapițerii pentru scaune, suprafețe interioare și Colour Lines adaugă o notă de stil individual interiorului noilor modele. MINI Hatch cu trei uși și MINI Hatch cu cinci uși sunt disponibile și cu tapițeria cu piele Chester în nuanță Malt Brown și o Colour Line disponibilă acum și în Malt Brown.

În plus, opțiunea MINI Yours Interior Style Piano Black este disponibilă acum cu iluminare. Pe lângă suprafețele din zona ușilor și a consolei centrale finisate în Piano Black, aceasta include și o bandă decorativă luminată în spate pentru panoul de bord de pe partea pasagerului. De asemenea, acesta din urmă este finisat în Piano Black, purtând și un motiv Union Jack stilizat. Culoarea luminii de fundal pentru banda decorativă este aceeași cu cea a luminii ambientale selectate de conducător ca parte a pachetului MINI Excitement.

Personalizare maximă: MINI Yours Customised

Acum, programul MINI Yours Customised ridică personalizarea specifică mărcii la un nivel cu totul nou. Acesta include produse retrofit al căror design poate fi creat chiar de către clienți, care apoi sunt produse în conformitate cu aceste specificații individuale. Gama MINI Yours Customised include semnalizatoare laterale, benzi decorative pentru interiorul de pe partea pasagerului, finisaje cu LED pentru pragurile ușilor și proiectoare LED pentru cu uși.

Produsele MINI Yours Customised pot fi selectate, concepute și comandate printr-un magazin online special creat. Aici, clienții pot alege între diferite culori, modele, structuri de suprafață și pictograme, dar pot contribui și cu propriile texte și pot conferi designului o notă de stil personal. Această interacțiune creativă între producător și client permite fanilor MINI să își transforme automobilul într-un unicat care reflectă fidel personalitatea lor. Produsele individualizate sunt fabricate folosind tehnici de producție inovatoare, precum diverse metode de imprimare 3D și gravură cu laser.

Tren de rulare: plăcere a condusului și eficiență crescute, masă redusă

O revizuire detaliată a motoarelor oferite pentru noile MINI Hatch cu trei uși, MINI Hatch cu cinci uși și MINI Cabriolet aduce beneficii în special pentru plăcerea condusului. De asemenea, aceasta duce la o reducere a consumului de combustibil și a emisiilor CO2 cu până la cinci procente, precum și la optimizarea emisiilor, astfel încât să fie în măsură să respecte standardele mai riguroase din viitor cu privire la emisiile de gaze de eșapament. Dezvoltarea suplimentară a fost aplicată la scară largă, incluzând motorul de bază, tehnologia MINI TwinPower Turbo, electronica motorului, alimentarea cu ulei, galeria de admisie aer, sistemul de răcire și sistemele de evacuare. De asemenea, a fost posibilă reducerea masei trenului de rulare. Capacul motorului este fabricat din plastic armat cu fibră de carbon (CFRP), astfel că acum este mai ușor. Materialul folosit pentru a producție este reciclat de fibră de carbon, generat în producția automobilelor BMW i.

Motoarele pe benzină, cu trei cilindri, de la MINI One First și MINI One își obțin puterea dintr-o capacitate de 1,5 litri. Aceasta vine cu o creștere a cuplului maxim cu 10 Nm, ajungând la 160 Nm, respectiv la 190 Nm. În plus, toate motoarele pe benzină sunt echipate cu injecție directă pe benzină, cu o presiune maximă mărită de la 200 la 350 bar, și lame ale turbocompresorului din material foarte rezistent la căldură. Injecția directă common-rail de la motoarele diesel asigură o furnizare și mai precisă a carburantului în camerele de combustie. În acest scop, presiunea maximă de injecție a motoarelor cu trei cilindri de la MINI One D și MINI Cooper D a fost mărită la 2.200 bari, în timp ce la propulsorul cu patru cilindri de la MINI Cooper SD este de până la 2.500 bari.

Nou: transmisie Steptronic cu șapte trepte, cu ambreiaj dublu, transmisie Steptronic cu opt trepte

Ca alternativă la transmisia standard - manuală, cu șase trepte - este disponibilă opțional o transmisie Steptronic cu ambreiaj dublu, cu șapte trepte, pentru modelele MINI One, MINI Cooper, MINI Cooper S și MINI Cooper D. Noul tip de transmisie este caracterizat printr-o schimbare foarte rapidă a vitezelor, care permite manevre de accelerație extrem de sportive, fără sincope ale cuplului. Este acționată cu ajutorul pârghiei de selecție electronică nou proiectată. De asemenea, o transmisie Steptronic sport cu șapte trepte, cu ambreiaj dublu, este disponibilă pentru MINI Cooper S. Aceasta include clapete de schimbare pe volan pentru o intervenție manuală foarte spontană în alegerea vitezei.

Acum, MINI Cooper SD vine echipat standard cu transmisie Steptronic cu opt trepte. Această transmisie automată cu opt trepte este unică în segmentul automobilelor mici și permite ca puterea celui mai puternic motor diesel să fie transferată către roțile față într-o manieră deosebit de sportivă și armonioasă. Transmisia Steptronic cu opt trepte este acționată prin intermediul selectorului electronic, în timp ce transmisia Steptronic sport cu opt trepte, cu clapete de schimbare a vitezelor, este disponibilă ca opțiune.

Toate transmisiile Steptronic disponibile pentru noile MINI Hatch cu trei uși, MINI Hatch cu cinci uși și MINI Cabriolet permit utilizarea funcției de coastă în modul MID și GREEN, precum și cea mai recentă generație a funcției automate start/stop. Datele de navigație și ale camerei video din față pot fi incluse acum în controlul acesteia din urmă. În cazul în care automobilul este echipat corespunzător, acest lucru permite identificarea unor situații în care este mai bine să nu se oprească motorul: de exemplu, atunci când se face o scurtă oprire înainte de efectuarea unui viraj sau de intrarea într-un sens giratoriu sau dacă traficul din față s-a reluat (acest sistem nu este încă disponibil pentru România).

Volan nou cu butoane multifuncționale și radio cu monitor color de 6,5" ca dotări standard

Nou proiectat, volanul cu trei brațe de la noile MINI Hatch cu trei uși, MINI Hatch cu cinci uși și MINI Cabriolet dispune acum de butoane multifuncționale. În panoul de control din stânga este posibilă activarea Speed Limit pentru setarea unei viteze maxime, în timp ce comenzile audio și de comunicații sunt în partea dreaptă. Un volan sport cu piele, un volan sport MINI Yours cu piele și un volan John Cooper Works cu piele sunt disponibile opțional.

De asemenea, decorațiunile standard includ un sistem audio cu ecran color de 6,5 țoli (16,51 cm) în instrumentul central și integrarea telefonului mobil prin intermediul Bluetooth. Control Display oferă o funcție touchscreen în combinație cu opțiunea radio MINI Visual Boost și un sistem de navigație.

Opțiuni noi: telefonie cu încărcare wireless, proiecție a logo-ului MINI

Echipamentul opțional inovator pentru noile MINI Hatch cu trei uși, MINI Hatch cu cinci uși și MINI Cabriolet include telefonie cu opțiune de încărcare wireless. Un compartiment de depozitare integrat în cotiera centrală permite încărcarea wireless a telefoanelor mobile care oferă această funcție. De asemenea, această opțiune include o a doua priză USB în partea din față a consolei centrale.

Pachetul MINI Excitement, disponibil opțional, include acum și proiecția logo-ului MINI pe partea conducătorului auto. Când automobilul este deschis și închis, noul logo MINI este proiectat pe sol în fața ușii de la o sursă de lumină aflată în oglinda exterioară și poate fi văzut timp de 20 de secunde sau permanent dacă ușa este lăsată deschisă.

* Datele de consum și emisii CO2 au fost măsurate prin metodele solicitate în conformitate cu Regulamentul (EC) 2007/715 așa cum a fost modificat. Datele sunt măsurate în ciclul de consum WLTP. Datele sunt provizorii și sunt pentru un automobil cu echipare de bază în Germania. Datele depind de dimensiunea anvelopelor alese; specificațiile din paranteze sunt pentru automobile cu transmisie automată

 
 
Citește și:
› Noul MINI Cooper SE, în România de la 27.900 euro ...07/05/2020
› MINI câștigă Raliul Dakar 2020 ...18/01/2020
› Electric! MINI Cooper SE, în România de la 27.800 Euro ...25/08/2019
› Skoda KODIAQ beneficiază de noi actualizări atractive ...20/04/2021
› Noul Renault Megane Sedan, în România de la 14.100 Euro ...21/02/2021
› Dacia prezintă noile Logan, Sandero și Sandero Stepway pentru 202 ...02/10/2020
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.