Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Electric! MINI Cooper SE, în România de la 27.800 Euro

Electric! MINI Cooper SE, în România de la 27.800 Euro

Publicat în data de: 25 August 2019
Categorii: Mini, Stiri, Electric.
 

Noul MINI Cooper SE, primul model electric de serie mare al mărcii britanice, se pregătește pentru debut și este acum disponibil pentru precomenzi în România.foto-electric mini cooper se in romania de la 27800 euro
Producția noului model începe la finalul acestui an la fabrica BMW Group din Oxford, Marea Britanie, startul livrărilor fiind programat pentru primul trimestru al anului viitor.

Noul MINI Cooper SE, primul model electric de serie mare al mărcii britanice, se pregătește pentru debut și este acum disponibil pentru precomenzi în România. Producția noului model începe la finalul acestui an la fabrica BMW Group din Oxford, Marea Britanie, startul livrărilor fiind programat pentru primul trimestru al anului viitor.

Clienții din România își pot rezerva deja modelul printr-un avans de 1500 de euro. Precomanda se poate face printr-o solicitare on-line, sau direct la dealerii autorizați ai mărcii.

Nivel de preț comparabil cu MINI Cooper S, fără a lua în calcul programul “Rabla Plus”

Noul MINI Cooper SE este disponibil cu un preț de pornire de 33.082€ cu TVA inclus (27.800€ fără TVA), fără a considera programul “Rabla Plus” al Guvernului României. Noul model vine cu o gamă foarte largă de echipamente în standard, care susțin funcționarea într-un mod electric, inclusiv sistemul eficient de încălzire pe bază de pompă de căldură, navigație Connected Navigation sau sistemul de încărcare de putere mare (AC – 11 kW, DC – 50 kW). Comparativ cu un model MINI Cooper S la aceeași configurație, noul MINI Cooper SE este cu numai 2000 de euro mai scump (prețul cu TVA), fără a include însă beneficiile prin programul „Rabla Plus”.

Soluții tehnologice și constructive pentru performanțe de excepție
Noul MINI Cooper SE este susținut de o baterie cu o capacitate netă de 28,9 kWh și asigură o autonomie de 235-270 km. Motorul electric oferă 135 kW/184 CP și 270 Nm, asigurând o accelerație 0 – 100 km/h în numai 7.3 secunde.

Cu o masă la gol de 1.365 de kilograme, modelul cu propulsie pur electrică este mai greu cu doar 145 de kilograme față de MINI Cooper S (3 uși) cu transmisie Steptronic. Bateria este integrată în podeaua noului model, astfel încât spațiul interior și pentru bagaje nu este afectat.

Cu un centru de greutate care este mai coborât cu cel puțin 30 de milimetri față de MINI Cooper S, distribuția optimă a maselor ajută noul MINI Cooper SE să obțină un nivel de dinamică în viraje care este unic în segmentul automobilelor mici. Performanțele dinamice sunt susținute și de noul sistem ABR pentru controlul patinării roților față, care debutează astfel al marca MINI. Acest sistem de control al patinării, conceput special pentru livrarea spontană a puterii oferită de motoarele electrice, duce la calități superioare de condus în orice condiții de drum. Pentru răspuns de până la 3 ori mai rapid față de unul convențional, o unitate de control dedicată, amplasată în zona punții față, este dedicată funcțiilor ABR. Acest lucru optimizează perceptibil tracțiunea la demaraj și stabilitatea la condus atât în modul de generare a energiei la frânare, cât și la accelerare la ieșirea din virajele strânse.

Noul MINI Cooper SE, principalele detalii

- Primul MINI și primul automobil din segmentul premium al clasei mici cu propulsie pur electrică.
- Motorul electric oferă 135 kW/184 CP și 270 Nm.
- Bateria litiu-ion cu o capacitate brută de 32,6 kWh / 28.9 kWh capacitate netă permite o autonomie de 235-270 de kilometri - fără constrângeri în ceea ce privește volumul portbagajului.
- Poate fi încărcat la o sursă casnică, la wallbox sau la stațiile de încărcare publice, încărcare rapidă cu curent continuu posibilă până la 50 kW. Pachetul de încărcare de putere mare (AC și DC disponibil standard).
- Agilitate remarcabilă datorită livrări spontane a puterii, centrul de greutate coborât, tracțiune față și limitare a patinării roții în apropierea actuatorului.
- Accelerație de la 0 la 60 km/h în 3,9 secunde și de la 0 la 100 km/h în 7,3 secunde.
- Design caracteristic pentru MINI Hatch (3 uși) cu accente specifice modelului.
- Elemente de control și afișare specifice modelului în interior.
- Regenerarea energiei poate fi configurată pe două niveluri pentru un sentiment individual al pedalei.
- Echiparea standard include faruri LED, aer condiționat pe două zone, încălzire cu tehnologie de pompă de căldură, încălzire auxiliară, frână de parcare electrică și Connected Navigation.

Toate detaliile de consum de energie, emisii CO2 și autonomie sunt valori provizorii.

Informațiile au fost calculate deja pe baza noului ciclu de testare WLTP și adaptate la NEDC în scop comparativ.

 
 
Citește și:
› Noul MINI Cooper SE, în România de la 27.900 euro ...07/05/2020
› MINI câștigă Raliul Dakar 2020 ...18/01/2020
› Ford investește în România pentru a construi un model complet ele ...01/05/2021
› Noul Fiat 500 electric, în România de la 13.800 Euro ...01/05/2021
› Hyundai dezvaluie primele detalii despre IONIQ 5 ...09/01/2021
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.