Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți MINI LIVING - Breathe, un concept sustenabil de locuință

MINI LIVING - Breathe, un concept sustenabil de locuință

Publicat în data de: 25 Februarie 2018
Categorii: Mini, Stiri.
 

Locuințele atractive sunt disponibile din ce în ce mai puțin în orașele prezentului. Iar când vine vorba de aceste spații de locuit, utilizarea responsabilă a resurselor este o problemă de maximă importanță.MINI colaborează cu arhitecții SO - IL din New York pentru a prezenta o soluție vizionară a acestei provocări pe două direcții. Instalația MINI LIVING - Breathe este o interpretare de avangardă a locuinței urbane partajate, care ține cont de resurse, pe o amprentă compactă. "MINI LIVING - Breathe aduce în discuție conceptele convenționale de locuințe și introduce o abordare creativă de rezolvare a problemei pentru provocările viitoare din zonele urbane", explică Esther Bahne, director pentru strategie de brand și inovație business MINI. "Instalația demonstrează ce se întâmplă când vedem casele nu doar ca un spațiu de locuit, ci și ca parte activă a mediului nostru - una care joacă un rol pozitiv pentru mediu și oameni care locuiesc acolo."

MINI LIVING - Breathe: traiul reinventat

În conformitate cu adeziunea MINI la principiile "Utilizarea creativă a spațiului" și "Amprentă minimă", instalația creează o zonă de locuit atractivă pentru până la trei persoane pe un teren urban de 50 de metri pătrați, anterior nefolosit. Un cadru metalic modular formează structura de bază a MINI LIVING - Breathe, iar un strat exterior flexibil și permeabilă pentru lumină creează granița dintre interior și exterior. În total, șase camere potențiale și un grădină pe acoperiș oferă spațiu pentru realizarea personală.

La parter, o zonă de bucătărie joacă rolul de interfață spațială și socială cu zona din jurul instalației - cum ar fi lumea exterioară. Primește oaspeții, reunește oamenii și în încurajează să relaționeze unii cu alții. Deasupra sunt diferite spații de locuit, repartizate pe trei niveluri, care oferă un loc primitor pentru relaxare și lucru. Zonele de dormit și o grădină pe acoperiș se concretizează în partea superioară a instalației. Spațiile individuale de locuit sunt separate prin pereți textili semitransparenți. Această transluciditate permite oamenilor din celelalte camere să facă siluete și mișcări și să creeze un sentiment de conexiune și comuniune. De asemenea, garantează rezidenților un sentiment de intimitate, dacă se dorește.

MINI LIVING - Breathe: casa ca ecosistem activ

Cu toate acestea, instalația oferă mai mult decât un spațiu de locuit atractiv: "Abordarea noastră în cazul MINI LIVING - Breathe se extinde dincolo de un concept de locuit pur", spune Oke Hauser, director de creație MINI LIVING. "Vedem instalația ca ecosistem activ, ceea ce are o contribuție pozitivă la viețile și experiențele oamenilor care trăiesc acolo și la microclimatul urban, descris aici de utilizarea inteligentă a resurselor esențiale vieții - aerul, apa și lumina."

Instalația MINI LIVING - Breathe îmbunătățește microclimatul în zonele urbane. Stratul exterior flexibil are o acoperire specială care filtrează și neutralizează aerul. În plus, grădina de pe acoperiș utilizează plante producătoare de oxigen pentru îmbunătățirea suplimentară a calității aerului și a microclimatului urban.Stratul exterior este și translucid. Inundă instalația cu lumină naturală, asigurând o atmosferă luminoasă și plăcută în interior. O construcție inteligentă de pe acoperiș colectează apa de ploaie pentru a fi folosită ulterior și, de exemplu, luată de la robinet. Structura este mobilă și adaptabilă. Este concepută să fie dezasamblată și instalată într-o altă locație. Țesătura este interschimbabilă și poate fi înlocuită cu una care performează în mod corespunzător în climate diferite.

"MINI LIVING - Breathe aduce rezidenții în contact direct cu mediul lor. Prin faptul că face locuitul o experiență activă, instalația încurajează vizitatorii să se confrunte cu tendința noastră de a considera că ni se cuvin resursele", adaugă Ilias Papageorgiou, director executiv SO - IL.

MINI LIVING - Breathe: Salone del Mobile 2017

Vizitatorii Salone del Mobile de pe Via Tortona 32, din Milano (Italia), pot experimenta MINI LIVING - Breathe în perioada 4-9 aprilie 2017. Programul neconvențional pentru instalație a fost conceput de platforma de cercetare și design a mărcii, A/D/O. La sediul său din Greenpoint (Brooklyn), A/D/O oferă designerilor, arhitecților, oamenilor de creație și companiilor start-up un spațiu de 2.000 de metri pătrați pentru a imagina produse inovatoare - în cadrul unui program ambițios - care răspund celor mai presante probleme sociale cu care ne confruntăm.

În a doua jumătate a anului 2017, MINI va prezenta o altă instalație MINI LIVING la A/D/O în New York.

MINI LIVING

MINI LIVING este o inițiativă lansată în 2016 ca platformă de creație pentru MINI pentru a dezvolta soluții arhitecturale pentru viitoarele spații de locuit. Anul trecut, MINI LIVING a prezentat concepte vizionare pentru locuit/lifestyle/lucru în comun și colaborare în zone urbane prin instalațiile MINI LIVING - Do Disturb (la Salone del Mobile de la Milano) și MINI LIVING - Forests (la Festivalul de Design de la Londra). MINI LIVING - Breathe este a treia instalație creată în cadrul acestei inițiative.

 
 
Citește și:
› Noul MINI Cooper SE, în România de la 27.900 euro ...07/05/2020
› MINI câștigă Raliul Dakar 2020 ...18/01/2020
› Electric! MINI Cooper SE, în România de la 27.800 Euro ...25/08/2019
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.