Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți MINI electric, primele detalii ale modelul de serie

MINI electric, primele detalii ale modelul de serie

Publicat în data de: 15 Iulie 2018
Categorii: Mini, Stiri, Electric.
 

MINI a lansat două schițe de design foarte detaliate, ca o avanpremieră inițială a primului model complet electric al brandul britanic cu o istorie bogată.foto-mini electric primele detalii ale modelul de serie
 ›Galerie foto:
foto-mini electric primele detalii ale modelul de serie foto-mini electric primele detalii ale modelul de serie
După proiectul-pilot MINI E din urmă cu exact zece ani și modelul plug-in hybrid MINI Cooper SE Countryman ALL4, comercializat încă din 2017, primul MINI complet electric. Acesta reprezintă următoarea etapă a electrificării mărcii MINI și reflectă strategia NUMBER ONE > NEXT a BMW Group.

"MINI este un brand urban, iar MINI complet electric reprezintă următorul pas logic spre viitor", declară Oliver Heilmer, directorul MINI Design. "Aceste schițe inițiale conturează viziunea noastră asupra designului autentic și creează o punte între istoria mărcii și viitorul său electric."

Combinând trecutul și viitorul
Schițele arată grila automobilului. Forma sa hexagonală este un element definitoriu pentru designul mărcii, dar interpretarea închisă este nouă. În cadrul grilei se remarcă absența elementelor de răcire, ceea ce poate duce la caracteristici aerodinamice mult mai bune. O bară de accent de culoare galbenă, cu un logo E în aceeași culoare, produce un efect contrastant puternic și identifică acest model ca un MINI electric. Cea de-a doua schiță arată designul atractiv al roți care va fi preluat de la MINI Electric Concept - prezentat pentru prima dată anul trecut - către modelul de producție. Roțile preiau motivul barei de accent de pe grila radiatorului și adaugă propria lor notă asimetrică.

BMW Group a anunțat deja dezvoltarea unui automobil de serie MINI cu propulsie exclusiv electrică. Primul dintre aceste MINI cu tren de rulare acționat de baterii, produse pe scară largă, va fi disponibil cu începere din 2019 - exact la 60 de ani de la lansarea modelului Mini clasic.

Acest model asigură că mobilitatea electrică este o experiență MINI caracteristică: plăcere a condusului, stil și individualitate. Trenul de rulare electric va fi construit în centrul de mobilitate electrică al BMW Group de la uzinele din Dingolfing și Landshut, ambele situate în Bavaria, înainte de a fi integrat în automobil la uzina din Oxford, care este principala locație de producție pentru modelul MINI Hatch cu trei uși.

 
 
Citește și:
› Noul MINI Cooper SE, în România de la 27.900 euro ...07/05/2020
› MINI câștigă Raliul Dakar 2020 ...18/01/2020
› Electric! MINI Cooper SE, în România de la 27.800 Euro ...25/08/2019
› Ford investește în România pentru a construi un model complet ele ...01/05/2021
› Noul Fiat 500 electric, în România de la 13.800 Euro ...01/05/2021
› Hyundai dezvaluie primele detalii despre IONIQ 5 ...09/01/2021
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.