Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți IONITY, Rețeaua Pan-Europeană de Încărcare de Mare Putere

IONITY, Rețeaua Pan-Europeană de Încărcare de Mare Putere

Publicat în data de: 05 Noiembrie 2017
Categorii: Bmw, Ford, Stiri, Electric.
 

Grupurile BMW, Daimler, Ford și Volkswagen au anunțat crearea joint-venture-ului IONITY, care dezvoltă și implementează o rețea de Încărcare de Mare Putere pentru automobile electrice în Europa.foto-ionity reteaua pan-europeana de incarcare de mare putere
Prin lansarea a aproximativ 400 stații HPC până în 2020, IONITY va ușura călătoriile pe distanțe lungi și marchează un pas important pentru automobilele electrice. Având sediul la München (Germania), joint-venture-ul este condus de directorul executiv Michael Hajesch și directorul de operațiuni Marcus Groll, cu o echipă în extindere care va număra 50 de oameni la începutul anului 2018.

"Prima rețea HPC pan-europeană joacă un rol esențial în crearea unei piețe pentru automobile electrice. IONITY va îndeplini obiectivul nostru comun de a oferi clienților capacități de încărcare rapidă și plăți digitale pentru a facilita călătorii pe distanțe lungi", a declarat Hajesch.

Crearea a 20 de stații de încărcare începe în 2017
Un total de 20 de stații vor fi deschise publicului în acest an, localizate pe principalele drumuri din Germania, Norvegia și Austria, la intervale de 120 de kilometri, prin parteneriate cu "Tank & Rast", "Circle K" și "OMV". În 2018, rețeaua se va extinde la peste 100 de stații, fiecare permițând să fie utilizată de mai mulți clienți, cu automobile de la constructori diferiți, pentru a-și reîncărca vehiculele simultan.

Cu o capacitate de până la 350 kW per punct de încărcare, rețeaua va utiliza standardul european de încărcare Combined Charging System (CCS) pentru a reduce semnificativ timpii de încărcare în comparație cu sistemele existente. Abordarea brand-agnostic și distribuția la nivel european sunt de așteptat să contribuie la transformarea automobilelor electrificate într-unele și mai atractive.

Alegerea celor mai bune locații ia în considerare integrarea potențială cu tehnologiile de încărcare existente, iar IONITY negociază cu inițiativele de infrastructură existente, inclusiv cele sprijinite de companiile participante, precum și de instituțiile politice. Investiția subliniază angajamentul pe care producătorii participanți îl fac vis-a-vis de automobilele electrice și se bazează pe cooperarea internațională din întreaga industrie.

Partenerii fondatori - BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company și Volkswagen Group - au cote egale în acest joint-venture, în timp ce alți constructori auto sunt invitați să contribuie la extinderea rețelei.

Pentru mai multe informații, accesați: www.ionity.eu.

 
 
Citește și:
› Noi modele entry-level cu propulsie plug-in hybrid pentru BMW Ser ...21/02/2021
› Primele informații oficiale BMW iX3 ...18/07/2020
› BMW lansează noile Seria 5 Sedan și Touring ...31/05/2020
› Ford investește în România pentru a construi un model complet ele ...01/05/2021
› Noul Ford Puma hibrid a demarat producția la Craiova ...09/10/2019
› Ford pregătește un Mustang electric pentru 2020 ...08/09/2018
› Ford investește în România pentru a construi un model complet ele ...01/05/2021
› Noul Fiat 500 electric, în România de la 13.800 Euro ...01/05/2021
› Hyundai dezvaluie primele detalii despre IONIQ 5 ...09/01/2021
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.