Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți BMW lansează noile Seria 5 Sedan și Touring

BMW lansează noile Seria 5 Sedan și Touring

Publicat în data de: 31 Mai 2020
Categorii: Bmw, Facelift, Stiri.
 

O prezență puternică, un interior plin de detalii rafinate, soluții de electricare care îmbunătățesc eficiența și inovații de ultimă oră ajută noul BMW Seria 5 să-și consolideze poziția în segmentul premium al clasei superioare.foto-bmw lanseaza noile seria 5 sedan si touring
Alături de noul BMW Seria 5 Sedan, noul BMW Seria 5 Touring va fi disponibil acum și cu un sistem de propulsie plug-in hybrid. Utilizarea tehnologiei mild hybrid, cu generator-starter de 48V, va fi extinsă la toate modelele cu motorizare cu patru sau șase cilindri. Cele mai importante dotări noi de interior includ sistemul de afișare și operare, care cuprinde acum și un display central de până la 12,3 inch (31,24 cm). În plus, introducerea sistemului de operare BMW 7 aduce acum clienților serviciile Asistentului personal inteligent BMW. De exemplu, prin adăugarea opțională a asistentului de control al direcției și al benzii - cu funcțiile de navigație activă și, ca noutate, formarea automată a benzii de urgență - la lista sistemelor de asistare a condusului, noul BMW Seria 5 face noi pași spre condusul autonom.

Gama largă de inovații tehnologice de la bord deschide calea pentru ca gama de modele cu cea mai mare tradiție în portofoliul BMW să scrie un alt capitol din povestea sa de succes. Peste 600.000 de unități BMW Seria 5 Sedan și BMW Seria 5 Touring au fost acum vândute în întreaga lume de la lansarea actualei generații de modele. Introducerea pe piață a noului BMW Seria 5 va începe în iulie 2020. Ambele modele vor fi produse la uzina BMW din Dingolfing, în Bavaria. Noul BMW Seria 5 Sedan va fi construit și de partenerul de producție Magna Steyr din Graz (Austria). Versiunea cu ampatament lung a sedanului este fabricată exclusiv pentru piața chineză în cadrul uzinei Dadong a joint-venture-ului BMW Brilliance Automotive din Shenyang.

Varietatea plug-in hybrid crește inițial la cinci modele; tehnologia eDrive este disponibilă acum și pentru noul BMW Seria 5 Touring și în combinație cu un motor cu șase cilindri dispuși în linie Din toamna anului 2020, tehnologia BMW eDrive de ultimă generație va fi combinată cu un motor pe benzină, cu patru cilindri, pentru a alimenta nu numai noile BMW 530e Sedan și BMW 530e xDrive Sedan, ci și noile BMW 530e Touring și BMW 530e xDrive Touring. Motorul pe benzină va produce o putere maximă de 135 kW/184 CP, în timp ce motorul electric dezvoltă 80 kW/109 CP. Puterea maximă a sistemului este de 118 kW/252 și poate urca pentru intervale scurte de timp la un maxim de 215 kW/292 CP cu ajutorul funcției XtraBoost. Autonomia electrică este de 58-62 de kilometri pentru noul BMW 530e Touring și de 53-56 de kilometri pentru noul BMW 530e xDrive Touring.

Apariția noului BMW 545e xDrive Sedan în toamna anului 2020 va extinde selecția de variante plug-in hybrid. La acest model, motorul electric de 80 kW/109 CP este combinat cu un propulsor pe benzină, cu șase cilindri dispuși în linie, care generează 210 kW/286 CP, rezultând o putere totală de 290 kW/394 CP și un cuplu impresionant de 600 Nm. Noul BMW 545e xDrive Sedan oferă o autonomie electrică de 54-57 de kilometri. Noul BMW 545e xDrive Sedan spritnează la 100 km/h în numai 4.7 secunde.

Serviciul digital BMW eDrive Zone este disponibil standard la toate modelele plug-in hybrid. Această funcție unică trece automat automobilul în modul de funcționare full electric când acesta intră într-o "zonă verde".

Tehnologie mild hybrid 48V pentru toate motoarele cu patru și cu șase cilindri Tehnologia mild hybrid, introdusă în premieră la modelele BMW 520d și BMW 520d xDrive în toamna anului 2019, va oferi acum performanțe îmbunătățite cu consum de combustibil mai mic și confort îmbunătățit la condus pentru toate variantele de motorizări cu patru și cu șase cilindri ale noului BMW Seria 5. Montarea unui generator 48V foarte puternic și a unei baterii suplimentare permite un nivel foarte ridicat de generare de energie la frânare și de stocare. Această energie poate fi folosită atât pentru alimentarea sistemului electric 12V, cât și pentru a ușura sarcina asupra motorului termic și a-i oferi un plus de putere.

Generatorul-starter produce un impuls electric care oferă instantaneu un supliment de 8 kW/11 CP, adăugând un plus de dinamism atât la demaraj, cât și la accelerare în mișcare. De asemenea, un generator-starter puternic crește și eficiența prin asistarea motorului atunci când se rulează la viteze constante și prin îmbunătățirea confortului atunci când sunt utilizare funcțiile Auto Start-Stop și coasting. La deccelerare, atunci când automobilul se apropie de o intersecție sau o coloană de mașini, de exemplu, la viteze mai mici de 15 km/h motorul cu ardere internă se oprește automat. În regim de coasting, la viteze între 25 și 160 km/h, motorul este de asemenea oprit automat. Funcționarea în modul costing este disponibilă atât în modul ECO PRO, cât și în modul COMFORT, la ridicarea piciorului de pe pedala de accelerație, motorul este decuplat de la transmisie și oprit.

Alături de motorul V8 de 390 kW/530 CP de sub capota BMW M550i xDrive Sedan, noul BMW Seria 5 vine cu o varietate de alte trei motoare pe benzină și trei motoare diesel care generează între 135 kW/184 CP și 250 kW/340 CP. Sistemul de injecție directă de la propulsoarele pe benzină funcționează la presiune crescută, ceea ce înseamnă o eficiență mai mare, în timp ce tehnologia de supraalimentare cu două turbine, care acum este disponibilă la toate variantele diesel, asigură o livrare și mai spontană a puterii alături de o eficiență crescută. Toate motoarele sunt combinate standard cu o transmisie Steptronic cu opt trepte. Tracțiunea integrală inteligentă BMW xDrive este oferită ca dotare standard sau opțional pentru toate variantele de model, cu excepția motorizării entry-level pe benzină.

Noi servicii digitale: BMW Maps, asistent personal inteligent BMW, integrare smartphone, actualizare software la distanță Atât BMW Live Cockpit Plus - disponibil standard -, cât și BMW Live Cockpit Professional - opțional - aduc noul sistem de operare BMW 7 în BMW Seria 5, împreună cu o serie de servicii digitale suplimentare. Pe lângă calcularea foarte rapidă și precisă a traseelor și a timpilor de sosire sau actualizarea la intervale scurte a datelor de trafic în timp real, BMW Maps, noul sistem de navigație bazat pe cloud, permite conducătorilor să aleagă orice cuvânt când selectează o destinație. Iar asistentul personal inteligent BMW cu funcționalitate extinsă este disponibil acum la noul BMW Seria 5 ca dotare standard.

Funcția standard de integrare a smartphone-ului este compatibilă acum atât cu Apple CarPlay, cât și cu Android Auto. O altă noutate este funcția de actualizare software la distanță care permite ca funcții modernizate ale automobilului și servicii digitale suplimentare să fie importate "over-the-air" în mașină.

 
 
Citește și:
› Noi modele entry-level cu propulsie plug-in hybrid pentru BMW Ser ...21/02/2021
› Primele informații oficiale BMW iX3 ...18/07/2020
› Skoda KODIAQ beneficiază de noi actualizări atractive ...20/04/2021
› Noul Renault Megane Sedan, în România de la 14.100 Euro ...21/02/2021
› Dacia prezintă noile Logan, Sandero și Sandero Stepway pentru 202 ...02/10/2020
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.