Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Înapoi în viitor: Clasic Mini Electric

Înapoi în viitor: Clasic Mini Electric

Publicat în data de: 01 Aprilie 2018
Categorii: Mini, Auto-show, Tehnologie, Stiri, Electric.
 

Prin premiera mondială a unui automobil extraordinar la Salonul Auto de la New York (30 martie-8 aprilie 2018), MINI își demonstrează încă o dată interesul pentru condusul pur electric printr-o abordare inedită creată în jurul unui model emblematic.foto-inapoi in viitor clasic mini electric
Mini Electric clasic combină designul istoric al automobilului legendar din clasa mică cu tehnologia de ultimă oră a propulsie. Cu acest automobil unic, MINI demonstrează angajamentul său de a păstra caracterul inconfundabil al mărcii, în timp ce îmbrățișează tehnologia inovatoare electrică.

Mini Electric clasic este rezultatul unei călătorii imaginare prin timp, unde povestea modelului clasic este extinsă cu un capitol. Originalul din a doua jumătate a secolului XX devine ambasadorul pentru conștientizarea ecologică și o formă de mobilitate sustenabilă a cărui viitor tocmai a început.

MINI Electric Concept a fost anunțat la Salonul Auto de la Frankfurt, în 2017, și deschide drumul pentru primul automobil integral electric al mărcii, care va fi prezentat în 2019 - la timp pentru a 60-a aniversare a clasicului Mini. Versiunea de serie a modelului complet electric este în prezent în faza de dezvoltare, fiind bazată pe MINI Hatch cu trei uși. Noul model electric va fi produs anul viitor, în premieră, la uzina MINI din Oxford.

Încă o dată, MINI își asumă rolul de pionier pentru mobilitate sustenabilă în cadrul BMW Group. În 2008, marca a prezentat MINI E - bazat pe modelul anterior al actualului MINI Hatch cu trei uși, aproximativ 600 de exemplare au fost produse și utilizate în cadrul unui test în condiții de trafic cotidian. Acest test a jucat un rol important în deschiderea drumului pentru dezvoltarea BMW i3, care s-a bucurat de succes la nivel global încă din 2013.

Pe drumul spre o nouă eră a mobilității electrice, MINI a făcut deja încă un pas important. Odată cu modelul plug-in hybrid MINI Cooper SE Countryman ALL4, combinația dintre motorul termic și propulsia electrică oferă o putere a sistemului de 165 kW/224 CP și un sistem inteligent de tracțiune integrală specific unei versiuni plug-in hybrid. Modelul cu cinci uși din segmentul premium al clasei compacte garantează plăcere a condusului pe orice teren. Automobilul își extrage puterea din ambele motoare pentru accelerație puternică, dar își păstrează abilitatea de a rula în regim pur electric la viteze de până la 125 km/h. Cu aceste calități, MINI Cooper S E Countryman ALL4 are o contribuție semnificativă la succesul de piață global al flotei de automobile BMW Group electrificate.

Pe de altă parte, clasicul Mini Electric ce va fi prezentat la New York va rămâne un unicat. Un exemplar vechi și restaurat cu atenție al clasicului Mini a reprezentat baza pentru acest automobil special. Culoarea roșie a exteriorului este completată de albul contrastant al acoperișului și benzilor caracteristice de pe capotă, în timp ce logo-ul MINI Electric de culoare galbenă se regăsește în emblema mărcii și pe butucul roților. Clasicul electric rămâne fidel mărcii, atât în ceea ce privește apariția vizuală, cât și pentru caracteristicile de condus. Accelerația spontană a motorului electric oferă o nouă dimensiune a sentimentului go-kart inconfundabil care a contribuit la propulsarea micului automobil britanic, în forma sa originală, către popularitatea la nivel mondial.

 
 
Citește și:
› Noul MINI Cooper SE, în România de la 27.900 euro ...07/05/2020
› MINI câștigă Raliul Dakar 2020 ...18/01/2020
› Electric! MINI Cooper SE, în România de la 27.800 Euro ...25/08/2019
› Dacia adoptă motorizarea electrică! ...22/02/2020
› Noul Kia Sorento va debuta la Salonul Auto de la Geneva ...04/02/2020
› Audi la Salonul Auto IAA 2019 de la Frankfurt ...06/10/2019
› Luminile OLED digitale sunt lansate în premieră pentru Audi Q5 ...06/09/2020
› Citroen lanseaza un nou model de ochelari ce trateaza raul de maș ...09/06/2019
› BMW și Jaguar Land Rover vor colabora pentru dezvoltarea tehnolog ...09/06/2019
› Ford investește în România pentru a construi un model complet ele ...01/05/2021
› Noul Fiat 500 electric, în România de la 13.800 Euro ...01/05/2021
› Hyundai dezvaluie primele detalii despre IONIQ 5 ...09/01/2021
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.