Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Hei, BMW! Automobilul devine partener de conversație

Hei, BMW! Automobilul devine partener de conversație

Publicat în data de: 08 Septembrie 2018
Categorii: Bmw, Tehnologie, Stiri.
 

BMW se pregătește să revoluționeze experiența plăcerii condusului cu Asistentul Personal Inteligent BMW. Din martie 2019, un personaj digital inteligent se va afla la bord și va răspunde prompt la mesajul de activare, de exemplu „Hei, BMW”.foto-hei bmw automobilul devine partener de conversatie
Aceasta va marca începutul unei noi ere în care conducătorii vor putea, din ce în ce mai mult, să-și opereze automobilele și să acceseze funcțiile și informațiile acestora prin comenzi vocale. În viitor, asistentul personal va fi la dispoziția conducătorului și va funcționa și în afara automobilului, indiferent dacă este acasă, cu ajutorul unui smart speaker (așa cum este Amazon Echo), sau prin oraș, cu ajutorul unui smartphone. Mai mult, în viitor va fi compatibil și cu alți asistenți vocali digitali, oferind astfel o legătură spre alte ecosisteme ce se dezvoltă rapid. Datorită conexiunii cu Open Mobility Cloud și utilizării inteligenței artificiale, capacitățile asistentului personal sunt îmbunătățite continuu. Actualizările regulate, care pot fi realizate ușor pe smartphone și în automobil prin intermediul funcției Remote Software Upgrade, vor continua să extindă gama de funcții și skilluri oferite.

Dieter May, vicepreședinte executiv BMW Group pentru produse digitale, declară: "Asistentul Personal Inteligent BMW se combină cu noul sistem de operare BMW 7.0 pentru a crea o formă digitală complet nouă de interacțiune cu automobilul tău BMW, care redefinește întreaga experiență a condusului".

Automobilele BMW dobândesc caracter digital
Asistentul Personal Inteligent BMW învață rutine și obiceiuri utilizatorului iar ulterior este capabil să le aplice în contextul potrivit. Astfel îi învață preferințele și poate oferi pe baza experienței și contextului - de exemplu, încălzirea scaunului sau locurile în care călătoresc frecvent ("Take me home").

O caracteristică unică comparativ cu alți asistenți digitali de acest fel este faptul că persoana de la volan îi poate da un nume (de exemplu, "Charlie" sau "Joy") pentru un caracter individual suplimentar și pentru mai multă personalitate. Nu numai că așteaptă fiecare comandă a conducătorului, dar este mereu pregătit să-l asiste sau chiar să-i ofere o conversație obișnuită ("Hei, BMW! Care este sensul vieții?").

Este familiarizat cu funcțiile automobilului și este capabil să le opereze după cum este necesar. Replica "Hei, BMW! Mi-e frig" va solicita Asistentului Personal Inteligent BMW să ajusteze corespunzător temperatura din interiorul automobilului. În timp ce versiunea actuală este capabilă deja să memoreze setările preferate, îmbunătățirile continue ale tehnologiei vor permite Asistentului Personal Inteligent să învețe în viitor tot mai multe preferințe și setări favorite. Asistentul devine tot mai bun cu fiecare comandă dată, fiecare întrebare adresată și fiecare setare făcută. Formarea bazei pentru toate acestea va fi portabilă, fiind inclusă în profilul digital al clientului - BMW ID. Acest profil realizează legătura între automobil, client și lumea lor digitală.

Mereu la îndemână: expertul BMW digital
Apariția Asistentului Personal Inteligent BMW înseamnă că mereu este un profesionist BMW real la bord. El este capabil să explice diferitele funcții ale automobilului ("Cum funcționează Asistentul pentru Faza Lungă?"), să ofere informații de stare actuală ("Nivelul uleiului este corect?") și să răspundă la întrebări ("Ce mesaj de avertizare am primit?"). El știe setările favorite ale conducătorului și poate chiar să activeze o combinație a acestora pentru un confort superior. De exemplu, "Hei, BMW! Sunt obosit" declanșează un program de vitalitate care ajustează lumina ambientală, muzica și temperatura, printre altele, astfel încât conducătorul să se simtă mai treaz. În viitor, asistentul va putea și să ofere sfaturi de reducere a consumului de combustibil sau să gândească în perspectivă și să avertizeze conducătorii dacă este nevoie. El ar putea alerta conducătorul de anumite probleme ("Presiunea pneurilor este scăzută"), de exemplu, să amintească de programările în service sau chiar să aranjeze o programare fără nici un ajutor suplimentar.

Copilotul perfect
Pe scurt, el este copilotul ideal și devine util în special în timpul condusului de zi cu zi ("Hei, BMW! Caută cea mai apropiată stație de alimentare de pe traseu"). Pentru ca navigația să fie mai ușoară ca niciodată, conducătorii îi pot permite suplimentar să acceseze înregistrările din calendar și contactele, după care va găsi un loc de parcare la destinația călătoriei, să ofere informații despre ambuteiajele de pe traseu și să îi amintească șoferului de acestea în funcție de context. În plus, asistentul notează destinațiile spre care se călătorește frecvent. Integrarea asistentului în Microsoft Office 365 și Skype for Business îi permite acestuia să se alăture teleconferințelor la cererea conducătorului sau să citească e-mailurile, transformând astfel modelul BMW într-un birou mobil controlat vocal. Pe lângă toate acestea, Asistentul Personal Inteligent de la BMW este și un expert în divertisment. Aceasta înseamnă că el poate identifica instantaneu melodiile de la radio sau poate căuta posturile pentru genul muzical dorit ("Rulează muzică clasică, te rog!!).

În echiparea automobilelor BMW din martie 2019
Asistentul Personal Inteligent va deveni disponibil cu control vocal în 23 de limbi și piețe din martie 2019. În SUA, Germania, Marea Britanie, Italia, Franța, Spania, Elveția, Austria, Brazilia, Japonia și (din mai 2019) China, Asistentul Personal Inteligent BMW va dispune și de alte funcții inteligente precum căutarea obiectivelor de interes, starea vremii și muzică, de exemplu. Asistentul personal va fi oferit pentru modelele ce dispun de noul sistem de operare BMW 7 și ca parte a Live Cockpit Professional (6U3). Portofoliul de funcții poate fi extins cu pachetul Connected Professional. Asistentul personal va fi disponibil deja pentru comandă cu noul BMW Seria 3 din noiembrie 2018 și va fi inclus pentru primii trei ani. În cazul noilor modele BMW X5, BMW Z4 și BMW Seria 8 echipate cu sistemul de operare BMW 7.0, facilitatea Remote Software Upgrade va permite clienților să instaleze singuri versiunea completă a Asistentului Personal Inteligent BMW, fără a fi necesară o vizită la dealer, din martie 2019.

 
 
Citește și:
› Noi modele entry-level cu propulsie plug-in hybrid pentru BMW Ser ...21/02/2021
› Primele informații oficiale BMW iX3 ...18/07/2020
› BMW lansează noile Seria 5 Sedan și Touring ...31/05/2020
› Luminile OLED digitale sunt lansate în premieră pentru Audi Q5 ...06/09/2020
› Citroen lanseaza un nou model de ochelari ce trateaza raul de maș ...09/06/2019
› BMW și Jaguar Land Rover vor colabora pentru dezvoltarea tehnolog ...09/06/2019
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.