Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Probleme auto usoare pe care trebuie sa le rezolvi doar in service

Probleme auto usoare pe care trebuie sa le rezolvi doar in service

Publicat în data de: 30 Noiembrie 2019
Categorii: Stiri, Advertorial.
 

De voie sau de nevoie, aproape toti ne-am aflat cel putin o data in ipostaza in care am incercat sa facem diferite reperatii la masina noastra.foto-probleme auto usoare pe care trebuie sa le rezolvi doar in service
Fie ca era vorba de schimbarea unui bec, o roata, schimbul de ulei si filtre sau o bujie care dadea semne de imbatranire, sunt anumite lucrari la care ne putem descurca si singuri.

Dar sunt si foarte multe probleme care pot parea usoare la prima vedere, insa daca nu suntem siguri ca ne pricepem la ele mai bine le lasam pe mana profesionistilor. Astazi vrem sa va prezentam o lista cu probleme comune ale masilor pe care este recomandat sa le rezolvi doar in service.

1. Diagnosticarea erorilor
In ziua de azi cu o simpla cautare pe Google ne putem da seama ce inseamna fiecare indicator sau eroare din bord. Dar daca vreti o verificare mai detaliata a motorului si a tuturor erorilor din sistem, trebuie sa mergeti la un service auto bun, care dispune de echipamente ceva mai sofisticate si va poate ajuta cu identificarea si rezolvarea oricarei probleme.

2. Schimbul anvelopelor
Majoritatea dintre noi nu au nici o problema cu schimbul unei roti, insa daca vreti sa treceti la anvelopele de iarna trebuie neapearat sa ajungeti la o vulcanizare sau la un service auto ok.
Schimbul cauciucurilor este unul dintre acele servicii care nu se poate face fara echipament specializat: scule si consumabile pentru vulcanizare, masini de echilibrat roti, si asa mai departe. Un alt avantaj este ca profesionistii sunt foarte atenti la prezoane, se ocupa si de re-echilibrarea si verificarea uzurii pneurilor, precum si de verificarea presiunii in anvelope.

3. Incarcarea cu freon
Chiar daca vara a trecut deja si nu prea mai avem nevoie de aer conditionat, trebuie sa stiti ca toate sistemele de climatizare pierd anual aproximativ 10-15% din cantitatea de freon. Un service auto bun va poate ajuta sa identificati orice scurgere sau probleme de alta natura la sistemul de aer conditionat, iar de incarcarea cu freon chiar trebuie sa se ocupe niste specialisti.

4. Reparatii la motor
Motorul este inima masinii - nu ai vrea sa umbli acolo fara sa ai o experienta foarte, foarte mare in domeniu, nu? Chiar daca sti cum functioneaza motoarele si poate te-ai descurca macar sa il desfaci, motoarele sunt foarte complexe si extrem de greu de reparat. Motoarele noi inglobeaza foarte multe tehnologii avansate si au tolerante incredibil de stranse, care necesita un cuplu foarte exact de fixare.

Fara o experienta indelungata si mai multe scule service auto profesionale, nu ai de ce sa umbli la motorul masinii. De altfel, si daca ai reusi cumva sa il repari, trebuie sa stii ca piesele montate de tine isi pierd garantia de la producator. De aceea e mult mai bine sa faci orice reparatie la motor intr-un service specializat, cu factura si garantie.

5. Reparatii suspensie
Intregul sistem de suspensie al masinii este foarte important. Stabilitatea in timpul mersului, comfortul, manevrabilitatea, sunt doar cateva din lucrurile la care suspensia masinii conteaza foarte mult. Componentele sistemului de suspensie trebuie atent verificate din cand in cand, fiind piese extrem de importante care contribuie la siguranta noastra in timpul mersului.

Daca aveti amortizoarele uzate trebuie sa tineti cont ca acestea se schimba in pereche, iar protectia de amortizor sau arcurile ar trebui schimbate si ele - de aceea trebuie sa mergeti la un service auto specializat. Voi pentru ce probleme mergeti la service?

 
 
Citește și:
› Ce trebuie sa verifici atunci cand inchiriezi o masina? ...27/04/2021
› Iata de ce sa achizitionezi o baterie auto Varta pentru masina ta ...01/07/2020
› Ce probleme poti detecta cu un tester auto? ...23/04/2020
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.