Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Noul Volvo XC40 a intrat în producția de serie

Noul Volvo XC40 a intrat în producția de serie

Publicat în data de: 25 Noiembrie 2017
Categorii: Volvo, Stiri.
 

Astăzi a început o nouă eră pentru Volvo Cars în fabrica din Gent, Belgia, odată cu intrarea pe linia de producție a primelor SUV-uri compacte XC40.foto-noul volvo xc40 a intrat in productia de serie
Noul XC40, pentru care compania a primit deja peste 13.000 de comenzi, este primul SUV compact premium al Volvo Cars. Estimările arată că primii clienți își vor primi propriul lor XC40 la începutul anului următor.

Odată cu XC40, Volvo Cars intră în segmentul cu cea mai rapidă creștere din industria auto și modelul deschide calea pentru continuarea creșterii de vânzări și venituri pentru companie. Alături de modelele mai mari XC60 și XC90, XC40 completează gama de SUV-uri a companiei Volvo.

Sosirea lui XC40 a fost întâmpinată de un număr mare de invitați importanți, printre care premierul belgian Charles Michel, Håkan Samuelsson, directorul executiv al Volvo Cars și Javier Varela, Senior Vice President Manufacturing and Logistics al Volvo Cars.

”Este o zi foarte importantă pentru Gent, companie și toți angajații noștri de aici”, a spus Håkan Samuelsson. ”Oamenii noștri au petrecut multe zile și ore cu pregătirea fabricii pentru începutul producției modelului XC40 și au depus o muncă excelentă. XC40 reprezintă un viitor strălucit pentru Gent și Volvo Cars.”

Noul XC40 este primul model Volvo Cars construit pe arhitectura modulară CMA, care va sta la baza tuturor modelelor viitoare ale seriei 40. Platforma CMA, co-dezvoltată cu Geely, aduce pentru Volvo Cars sinergia și economiile de scară necesare pentru segmentul de mașini compacte premium.

Pregătirile pentru începerea producției modelului XC40 din Gent au debutat în urmă cu mult timp. Investițiile considerabile din ultimii ani au transformat fabrica din Gent într-un hub de export global pentru mașinile construite pe CMA, adăugându-se și 8.000 mp pentru linia de producție pentru caroserii.

Au fost instalați 363 de roboți noi, inclusiv unul supra-numit ”Bestia” de angajații din Gent. Acest robot mare, unic pentru sistemul de fabricație Volvo Cars, e folosit pentru ridicarea caroseriei inferioare a mașinii pe o bandă transportoare aproape de tavanul fabricii.

Gent este una dintre cele două fabrici ale Volvo Cars din Europa și produce modele Volvo începând din anul 1965. Până de curând, aici a fost produsă prima generație a SUV-ului best seller XC60, iar fabrica din Gent produce în continuare modelele V40 și V40 Cross Country, dar și modelele S60 și V60.

Cealaltă fabrică Volvo cars este situată în Torslanda, Suedia - în țara de origine a companiei. Compania are și două fabrici în China, în timp ce fabrica din Statele Unite ale Americii este în construcție în statul Carolina de Sud și este programată pentru deschidere în cea de-a doua jumătate a lui 2018.

 
 
Citește și:
› Volvo va limita viteza maximă a automobilelor sale ...01/04/2019
› Noul concept Volvo Cars 360c: de ce să zbori când poți fi condus? ...08/09/2018
› Noul sedan Volvo S60, fără propulsie diesel ...20/05/2018
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.