Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți MAZDA MX-30, model 100% electric, poate fi comandat și în România

MAZDA MX-30, model 100% electric, poate fi comandat și în România

Publicat în data de: 08 Aprilie 2020
Categorii: Mazda, Stiri, Electric.
 

Primul model electric de serie Mazda, MX-30, se prezintă cu o serie impresionantă de dotări începând de la versiunea standard. SUV-ul de oraș Mazda MX-30 poate fi comandat în România de la 33.490 de euro.foto-mazda mx-30 model 100 electric poate fi comandat si in romania
Mazda a anunțat toate variantele de echipare pentru MX-30 și pachetele ce pot fi adăugate, doritorii având la dispoziție un nivel ridicat de personalizare. Pe lângă atributul cheie, de a oferi șoferului aceleași senzații ca într-o mașină cu motor cu ardere internă, Mazda MX-30 etalează o versiune specifică a limbajului de design Kodo și cele mai noi tehnologii de confort și siguranță.

SUV-ul de oraș Mazda MX-30 poate fi comandat în România în trei variante de echipare: GT, GT Plus și în ediția specială de lansare. Adițional, cei care doresc și mai mult confort și dotări superioare, pot opta pentru pachetele de personalizare Luxury Vintage, Luxury Modern, Premium și pot adăuga trapa. Indiferent de nivelul de echipare, Mazda MX-30 reprezintă un etalon în materie de calitatea asamblării și design auto interior, încadrându-se perfect în noua generație de modele Mazda.

Încă din echiparea standard, al cărei preț de pornire este 33.490 de euro (TVA inclus), noua Mazda MX-30 oferă numeroase dotări din categoria premium: jante de aliaj de 18”, faruri și stopuri cu LED, display color central de 8,8” cu sistemul MZD Connect, proiecție laser pe parbriz, indicatoare de bord digitale pe ecran de 7”, centru de comandă HMI, volan îmbrăcat în piele, climatizare automată, geamuri electrice, conectivitate Bluetooth, Apple Carplay și Android Auto, recepție radio digitală (DAB), sistem audio cu 8 difuzoare, sistem de navigație, senzori de parcare față/spate și cameră video pentru marșarier, senzori de ploaie și lumină și sistem de monitorizare a presiunii din pneuri. În ceea ce privește sistemele de siguranță activă cel mai nou model Mazda integrează un set cuprinzători dintre cele mai noi tehnologii ale producătorului, cum ar fi e-GVC Plus, asistență la plecarea din pantă, pilotul automat adaptiv și asistentul inteligent de accelerare, sistemul de alertă a șoferului, asistentul inteligent de frânare cu funcția de detectare a pietonilor, sistemul de monitorizare a unghiului mort, sistemul de avertizare la depășirea benzii de rulare, sistemul de recunoaștere a semnelor de circulație, sistemul de asistență pentru menținerea benzii de rulare, sistemul de control automat al fazei lungi precum și sistemul E-Call pentru urgențe și alarma de efracție.

Ediția specială de lansare le va oferi doritorilor un plus de confort și de eleganță integrând dotări din pachetele Luxury: jante de aliaj de 18” în nuanța argintiu aprins, vopsea Ceramic metalizat, faruri LED adaptive cu spălător, oglinzi electrice și rabatabile automat, scaun șofer electric și scaune față încălzite, geamuri spate fumurii, ornamente de plută pe portiere și un set specific de ornamente pentru interior și exterior și oglindă interioară electrocromă fără ramă. Totodată, ediția de lansare Mazda MX-30 este dotată standard, în funcție de preferințele posesorului, cu tapițerie Luxury Modern sau Luxury Vintage. Interiorul Luxury Modern combină pielea sintetică albă cu un amestec de țesături de mai multe culori și plută pentru un sentiment de prospețime și noutate, în timp ce varianta Luxury Vintage reprezintă un mix între pielea sintetică de culoare închisă cu o țesătură de culoarea denimului și plută, de asemenea într-o nuanță închisă, pentru o senzație de căldură și confort.

Pentru a atinge nivelul maxim de confort pe care îl poate oferi noul MX-30, pachetul Premium adaugă sistemul BOSE cu 12 difuzoare și un nou set de sisteme de siguranță activă: sistemul de monitorizare 360°, sistemul de alertă șofer cu cameră, funcția suport croazieră și trafic, sistemul de avertizare la deplasarea în marșarier și asistentul inteligent de frânare pentru spate.

Mazda MX-30, ale cărei dimensiuni sunt foarte similare cu ale Mazda CX-30, include în premieră platforma de rulare e-Skyactiv de la Mazda care prezintă o baterie cu o capacitate de 35,5 kWh. Motorul electric alimentat de aceasta poate produce 143 CP și un cuplu maxim de 265 Nm. Astfel, modelul poate ajunge de la 0 la 100 de km/h în 9,7 s, viteza maximă fiind de 140 km/h. Autonomia maximă conform standardului WLTP este de 200 km, ceea ce poate asigura necesarul de energie pentru mai multe zile, studiile arătând că un șofer european parcurge în medie aproximativ 50 km/zi.

Modelul este oferit cu o garanție de 3 ani în limita a 100.000 de km, în timp ce bateria va beneficia de 8 ani în limita a 160.000 de km. Mazda MX-30 poate fi comandată deja la toți dealerii Mazda din România, primele unități urmând să fie livrate în a doua jumătate a anului. SUV-ul electric poate fi comandat și prin programul Rabla, fiind eligibil și pentru Ecotichet.

Prețuri
Mazda MX-30 e-Skyactiv/GT 33.490 euro
Mazda MX-30 e-Skyactiv/GT Plus 34.090 euro
Mazda MX-30 e-Skyactiv/Ediție Lansare/Luxury Vintage 33.990 euro
Mazda MX-30 e-Skyactiv/Ediție Lansare/Luxury Modern 33.990 euro

 
 
Citește și:
› Mazda2 pentru 2020, mai multă personalitate ...04/02/2020
› Noua Mazda CX-30, design elegant și atitudine îndrăzneață ...15/08/2019
› Ford investește în România pentru a construi un model complet ele ...01/05/2021
› Noul Fiat 500 electric, în România de la 13.800 Euro ...01/05/2021
› Hyundai dezvaluie primele detalii despre IONIQ 5 ...09/01/2021
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.