Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Honda lansează noua generație Jazz la Salonul Auto de la Geneva 2015

Honda lansează noua generație Jazz la Salonul Auto de la Geneva 2015

Publicat în data de: 26 Februarie 2015
Categorii: Honda, Auto-show, Facelift, Stiri, Geneva.
 

A treia generație a modelului de clasă mică Honda Jazz va debuta oficial la Salonul Auto de la Geneva și va folosi nouă platforma globală Honda de segment B. În România, Noua Honda Jazz pentru 2016 va ajunge în toamnă.foto-honda lanseaza noua generatie jazz la salonul auto de la geneva 2015
 ›Galerie foto:
foto-honda lanseaza noua generatie jazz la salonul auto de la geneva 2015 foto-honda lanseaza noua generatie jazz la salonul auto de la geneva 2015 foto-honda lanseaza noua generatie jazz la salonul auto de la geneva 2015 foto-honda lanseaza noua generatie jazz la salonul auto de la geneva 2015
Grație noilor coordonate în materie de dimensiuni, Jazz va beneficia de cea mai generoasă oferta de spațiu din segment precum și de o versatilitate de neegalat.

Prezentat sub formă de concept la Salonul Auto de la Paris din 2014, a treia generație Jazz se va lansa în versiune de serie în cadrul Salonului Auto de la Geneva din luna martie, alături de noul HR-V, noul Civic Type R și supercar-ul Honda NSX.

În stilul inaugurat de prima generație Jazz, noul model păstrează abordarea tip monovolum a caroseriei cu scopul de a oferi valori de referință în materie de spațiu interior, dar adaugă elemente de design ce caracterizează nouă identitate de brand Honda.

Noua platformă de segment B (folosită și de crossover-ul HR-V) include o serie de inovații structurale importante, toate cu scopul de a optimiza la maxim raportul între dimensiunile exterioare și cele interioare. Rezervorul de carburant a fost plasat în partea din față a mașinii, situație ce permite integrarea inovatorului sistem de rabatare a banchetei Magic Seats, unic în segmentul B.

Noul Honda Jazz este mai lung cu 95 mm, iar ampatamentul măsoară și el 30 mm în plus față de generația precedentă, dimensiuni ce permit atingerea unor valori de referință în clasa atunci când discutăm despre spațiul oferit pasagerilor (cap/genunchi/umeri).

Volumul standard al portbagajul măsoară 354 l sau 884 l cu bancheta rabatată (valorile sunt măsurate până la nivelul suprafeței vitrate), cifre ce clasează noul Jazz pe prima poziție în segmentul din care face parte. Că volum standard, noul Honda Jazz poate fi comparat inclusiv cu modele din clasa imediat superioară. Pentru a completă latura practică deschiderea hayonului este una deosebit de generoasă, iar pragul de încărcare situat cât mai jos, pentru a facilita încărcarea obiectelor grele.

Sistemul inovator de rabatare a banchetei intitulat Magic Seats permite clienților să plieze bancheta atât la orizontală (clasic) cât și pe verticală, ideal pentru a transporta obiecte înalte și voluminoase care nu ar putea fi stocate în portbagaj. Sistemul Magic Seats, unic în industria auto, este folosit și de modelele Honda HR-V și Civic.

Nouă platforma tehnică utilizată de Honda Jazz a permis scăderea greutății totale a mașinii comparativ cu modelul precedent, în timp ce rigiditatea torsională a avut de câștigat. Creșterea ampatamentului, dublată de o structura nouă a suspensiei față/spate și o recalibrare a amortizoarelor generează o ținută de drum ce se remarcă prin confort și manevrabilitate. Sistemul de direcție asistat electric a trecut și el printr-un set de modificări menite să îmbunătățească feedback-ul oferit șoferului.

Gradul de confort asigurat pasagerilor are de câștigat și la capitolul acustică, cu o atenție sporită acordată părții față a mașinii și a zonei inferioare a caroseriei, ce include deflectoare aerodinamice poziționate sub podeaua automobilului pentru a optimiza rezistență aerodinamică.

Noul Honda Jazz pentru 2016 va fi disponibil inițial cu o unitate pe benzină de 1.3 l i-VTEC ce va produce 102 CP, care face parte din nouă gama de propulsoare avansate Earth Dreams compatibile cu standardul de poluare Euro 6. Noul propulsor va putea fi cuplat unei transmisii manuale cu 6 trepte sau automată tip CVT.

Sistemul de infotainment Honda Connect, lansat pe noul Honda Civic și CR-V, va fi disponibil opțional pe modelul Jazz și va oferi clienților o experiență multimedia de top grație sistemului de operare Android și a procesorului grafic NVIDIA Tegra 3. Că și modelele precizate anterior, noul Jazz va dispune în echiparea standard de sistemul de asistență CTBA (City Brake Active) ce poate frână automat la viteze de până la 30 km/h pentru a evita sau limita efectele unui eventual incident nedorit.

Noua generație Honda Jazz pentru 2016 va fi disponibilă pe piață din România începând din toamna acestui an. Dată exactă de lansare, prețurile și echipările vor fi comunicate ulterior.

 
 
Citește și:
› Honda HR-V, facelift și îmbunătățiti importante pentru 2019 ...13/08/2018
› VIDEO: Honda a prezentat motocicleta care se auto-balansează ...09/01/2017
› Hyundai GENESIS G90 lansat pe piața din Europa la Geneva 2016 ...02/03/2016
› Dacia adoptă motorizarea electrică! ...22/02/2020
› Noul Kia Sorento va debuta la Salonul Auto de la Geneva ...04/02/2020
› Audi la Salonul Auto IAA 2019 de la Frankfurt ...06/10/2019
› Skoda KODIAQ beneficiază de noi actualizări atractive ...20/04/2021
› Noul Renault Megane Sedan, în România de la 14.100 Euro ...21/02/2021
› Dacia prezintă noile Logan, Sandero și Sandero Stepway pentru 202 ...02/10/2020
› Dacia adoptă motorizarea electrică! ...22/02/2020
› Noul Kia Sorento va debuta la Salonul Auto de la Geneva ...04/02/2020
› Imagine By Kia: noul concept-car 100% electric ...11/03/2019
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.