Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți X-CAT, pantof inspirat de legendarul BMW GINA Light Visionary Model

X-CAT, pantof inspirat de legendarul BMW GINA Light Visionary Model

Publicat în data de: 04 Iulie 2016
Categorii: Bmw, Concept, Stiri.
 

BMW GINA acționează ca sursă de inspirație pentru colaborarea creativă dintre Designworks și Puma. Rezultatul este X-CAT DISC, cea mai recentă apariție în gama de încălțăminte DISC a mărcii Puma.foto-x-cat pantof inspirat de legendarul bmw gina light visionary model
 ›Galerie foto:
foto-x-cat pantof inspirat de legendarul bmw gina light visionary model foto-x-cat pantof inspirat de legendarul bmw gina light visionary model foto-x-cat pantof inspirat de legendarul bmw gina light visionary model foto-x-cat pantof inspirat de legendarul bmw gina light visionary model
foto-x-cat pantof inspirat de legendarul bmw gina light visionary model foto-x-cat pantof inspirat de legendarul bmw gina light visionary model
În 2008, BMW Group Design a prezentat BMW GINA Light Visionary Model: un concept cu un înveliș exterior din material textil, fără cusături și flexibil, întins peste o structură mobilă, ale cărei funcții erau activate doar atunci când era necesar. Interpretarea sa privind conceptele structurale și funcționale familiare au pus la îndoială, într-un mod îndrăzneț, filosofia designului auto.

Acum, GINA acționează ca sursă de inspirație pentru colaborarea creativă dintre Designworks și Puma. Rezultatul este X-CAT DISC, cea mai recentă apariție în gama de încălțăminte DISC a mărcii Puma.

Designworks, o subsidiară a BMW Group, a furnizat legătura dintre parteneri și a fost responsabilă cu conducerea procesului de design pentru dezvoltarea acestui pantof vizionar. "Abordarea a fost de a privi fiecare aspect al creării unui pantof și de a încerca să-l reimaginăm. Eliberându-te de ceea ce este aici poate fi un exercițiu plăcut și plin de satisfacții. Tipic, acest lucru accelerează schimbarea", a declarat Adrian van Hooydonk, vicepreședinte executiv BMW Group Design.

Tehnologia DISC întâlnește materialul GINA

Punctele de pornire pentru acest proiect inovator au fost materialul GINA ultraușor, ergonomic și flexibil, dar și tehnologia DISC mai rapidă, mai ușoară și reinventată de la Puma. În loc să folosească șireturi, acest sistemul funcționează cu un disc rotativ care trage firele interne pentru închiderea/deschiderea pantofului. Prin utilizarea unui singur strat subțire din material GINA ultraușor, pantoful înfășoară piciorul asemenea unui al doilea strat de piele. Cusăturile suplimentare nu mai sunt necesare, iar mișcarea dinamică se simte foarte natural. Din moment ce noul materiale permite nu doar noi forme, ci și un mod diferit de a gândi mișcarea, Designworks s-a angajat într-o nouă abordare a mișcării. "Prin proiectul X-CAT, am dorit să eliberăm puterea inovatoare a BMW și PUMA. Am transformat automobilului GINA cu forme schimbătoare într-un pantof elegant și aerodinamic", a declarat Torsten Hochstetter, director general de creație la Puma.

Designul X-CAT: pantofii care învăluie piciorul în mișcare

X-CAT DISC este despre caracter esențial, design ultraușor, adaptabilitate și performanță. În spiritul GINA, designerii au tratat piciorul ca un fel de șasiu în sine. Ei au reproiectat materialul auto original pentru se asigura că este respirabil și suficient de rezistent pentru a îndeplini nevoile unui pantof care învăluie piciorul ca o singură piesă. Unind frumusețea și performanța, ei au creat un pantof ușor cu un foarte simplu gest de design. Modul de a gândi din designul auto este evident imediat în proporțiile care fac materialul să strălucească - și în simplitatea care îl împiedică să concureze cu prea multe alte caracteristici de design. Perforațiile fine, realizate cu laser, sunt prezente în partea din față a X-CAT, subliniind impresia de mișcare în timp ce adaugă ventilație.

Un alt indiciu de design preluat de la conceptul GINA original este estetica funcțională de a dezvălui structura de bază atunci când este strâns pantoful. De asemenea, designerii au regândit conceptul pentru talpă și Puma DISC, aplicând abordările inginerilor BMW pentru a adăuga o precizie mai mare. Ei au văzut talpa ca fiind motorul piciorului, vectorul mișcării. Astfel a fost produs un design unic, care a fost inspirat de interconectarea vitezelor și care integrează atât flexibilitatea ingineriei, cât și stabilitatea interconectată.

BMW X-CAT DISC va fi disponibil în anumite magazine Puma de pe mapamond, cu începere din 1 iulie 2016.

 
 
Citește și:
› Primele informații oficiale BMW iX3 ...18/07/2020
› BMW lansează noile Seria 5 Sedan și Touring ...31/05/2020
› BMW i Hydrogen NEXT la Salonul Auto de la Frankfurt 2019 ...06/10/2019
› Fiat Concept Centoventi, cel mai bun concept auto ...26/07/2020
› Audi Sportback e-tron concept ...18/07/2020
› Dacia Spring, revoluția electrică ...05/03/2020
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2020 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2020 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.