Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Volvo face o nouă descoperire, bateriile convenționale aparțin trecutului

Volvo face o nouă descoperire, bateriile convenționale aparțin trecutului

Publicat în data de: 17 Octombrie 2013
Categorii: Volvo, Tehnologie, Stiri, Electric.
 

Volvo a dezvoltat un concept revoluționar de structură ușoară pentru stocarea energiei, ce ar putea îmbunătăți utilizarea energetică a viitoarelor mașini electrificate.foto-volvo face o noua descoperire bateriile conventionale apartin trecutului
 ›Galerie foto:
foto-volvo face o noua descoperire bateriile conventionale apartin trecutului foto-volvo face o noua descoperire bateriile conventionale apartin trecutului foto-volvo face o noua descoperire bateriile conventionale apartin trecutului foto-volvo face o noua descoperire bateriile conventionale apartin trecutului
foto-volvo face o noua descoperire bateriile conventionale apartin trecutului
Materialul, constând în fibre de carbon, baterii cu structură nano și supercapacitori, oferă o energie de stocare ce necesită mai puțin spațiu în interiorul vehiculului, costuri eficiente și este prietenos cu mediul.

Parte a unui proiect finanțat de UE, incluzând nouă alți participanți, Volvo a fost singurul producător auto implicat. Proiectul a identificat soluții fezabile la bateriile mari, grele și scumpe, folosite acum la mașinile hibride și electrice, menținând însă capacitatea eficientă a puterii și performanțelor. Proiectul de cercetare a fost efectuat pe parcursul a 3,5 ani și este acum realizat în forma panourilor de mașină integrate într-un prototip Volvo S80.

Descoperirea
Răspunsul a fost găsit în combinația dintre fibrele de carbon și un polimer de rășină, creând un nanomateriale avansat, și supercapacitori structurali. Panourile din fibră de carbon sunt ca un sandwich pentru baterii și sunt sudate pentru a lua forma caroseriei, precum panourile de uși, capota motorului și acoperișul, salvând substanțial din spațiul necesar. Super-capacitorii sunt integrați în componentele mașinii. Acest material poate fi utilizat în jurul vehiculului, înlocuind componentele existente, pentru a stoca și folosi energia.

Materialul este reîncărcabil și energizat de sistemul de recuperare a energiei din frânare sau prin cuplarea la o priză. Energia este apoi transferată motorului electric.

Descoperirea arată că acest material nu doar se încarcă și stochează energia mai rapid decât bateriile convenționale, dar este și rezistent și maleabil.

Rezultate concrete până acum
Astăzi, Volvo a evaluat tehnologia prin crearea a două componente pentru teste și dezvoltare: o ușă de portbagaj și un capac pentru motor, testate pe un Volvo S80. Portbagajul este o componentă funcțională de stocare a energiei și are potențialul de a înlocui bateriile standard utilizate acum la mașinile convenționale. Este mai ușor decât un portbagaj standard, oferind mai mult spațiu și o greutate mai redusă mașinii.

Capacul de motor demonstrează că poate înlocui atât barele de ruliu, componente puternice de structură ce stabilizează mașini în față, cât și bateria start-stop. Astfel se salvează peste 50% din greutate și oferă putere suficientă pentru a furniza mașinii energie la 12 Volți.

Se anticipează că un substitut complet al componentelor electrice a mașinilor existente cu noul material ar reduce greutate cu peste 15%. Acest lucru nu este doar eficient din punctul de vedere al costurilor dar îmbunătățește și impactul asupra mediului.

 
 
Citește și:
› Volvo va limita viteza maximă a automobilelor sale ...01/04/2019
› Noul concept Volvo Cars 360c: de ce să zbori când poți fi condus? ...08/09/2018
› Noul sedan Volvo S60, fără propulsie diesel ...20/05/2018
› Luminile OLED digitale sunt lansate în premieră pentru Audi Q5 ...06/09/2020
› Citroen lanseaza un nou model de ochelari ce trateaza raul de maș ...09/06/2019
› BMW și Jaguar Land Rover vor colabora pentru dezvoltarea tehnolog ...09/06/2019
› Dacia Spring, primul model 100% electric pentru 2021 ...17/10/2020
› Fiat Concept Centoventi, cel mai bun concept auto ...26/07/2020
› Primele informații oficiale BMW iX3 ...18/07/2020
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2020 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2020 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.