Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Vasile Blaga va propune guvernului amânarea intrării în vigoare a noului Cod Rutier

Vasile Blaga va propune guvernului amânarea intrării în vigoare a noului Cod Rutier

Publicat în data de: 19 Septembrie 2006
Categorii: Codul-rutier, Legislatie, Stiri.

Ministrul administrației și internelor, Vasile Blaga, va propune guvernului amânarea intrării în vigoare a noului act normativ pentru 1 decembrie, adică peste 70 de zile.

Motivul: modificarea legislației, astfel încât șoferii implicați în accidente ușoare să nu mai fie nevoiți să treacă pe la poliție pentru un proces-verbal de constatare și să-și poată rezolva problemele legate de reparația vehiculelor adresându-se direct firmelor de asigurări.

„Am considerat că se impune introducerea procedurii de constatare amiabilă în cazul tamponărilor ușoare. Potrivit acesteia, în urma unui accident în care nu s-au înregistrat victime, șoferii nu vor mai fi obligați să se prezinte la poliție.
Cei implicați vor conveni în privința condițiilor și responsabilității producerii accidentului. Într-o astfel de situație, ei ar urma să meargă direct la societatea unde au încheiat polița de asigurare.

Mai mult, în acest fel sperăm să scăpam și de cozile interminabile care se formează zilnic, mai ales la Birourile de Accidente Ușoare de la secțiile de poliție din Capitală”, ne-au declarat surse din MAI.

Potrivit statisticilor poliției, numai în primul trimestru al acestui an, în toată țara au avut loc 42.225 de tamponări ușoare. Dintre acestea, aproximativ 60 la suta au avut loc în circumstanțe care ar intra sub incidența noii reglementări propuse de MAI.

„De asemenea, prorogarea termenului de intrare în vigoare va face posibilă popularizarea modificărilor aduse de noul Cod Rutier și de regulamentul de aplicare a acestuia”, susțin reprezentanții ministerului.

Pe de altă parte, amânarea intrării în vigoare a noului Cod Rutier ar reprezenta un motiv de satisfacție pentru cei obișnuiți să încalce regulile de circulație. Și asta pentru că mai pot face liniștiți acest lucru încă 70 de zile.

Astfel, pietonul care traversează neregulamentar și provoacă un accident rutier va împărți în continuare vinovăția cu șoferul mașinii care îl lovește. De asemenea, muncitorii firmelor care se ocupă de refacerea străzilor și lasă gropi nesemnalizate în carosabil nu riscă, cel puțin până la 1 decembrie, dosare penale.

Unul dintre cele mai importante „beneficii” l-ar avea sutele de șoferi care vor putea să treacă, în continuare, zilnic, pe roșu, riscând numai o amendă infimă. Ca sa nu mai vorbim de faptul că, până la 1 decembrie, adio puncte de penalizare, adio amenzi usturătoare.

 
foto-Vasile Blaga va propune guvernului amânarea intrării în vigoare a noului Cod Rutier
 
 
 
Citește și:
› Folosești Waze?! Poți rămâne fără permis! ...06/10/2019
› Amenzile de circuție se pot plăti la jumătate în 15 zile ...25/08/2018
› INTERZISE: Mașinile cu volan pe dreapta nu vor mai putea fi înmat ...22/08/2018
› Folosești Waze?! Poți rămâne fără permis! ...06/10/2019
› Amenzile de circuție se pot plăti la jumătate în 15 zile ...25/08/2018
› INTERZISE: Mașinile cu volan pe dreapta nu vor mai putea fi înmat ...22/08/2018
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2020 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2020 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.