Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Transportatorii români solicită o reexaminare a propunerii de modificare a Codului Rutier

Transportatorii români solicită o reexaminare a propunerii de modificare a Codului Rutier

Publicat în data de: 20 Septembrie 2013
Categorii: Legislatie, Stiri.
 

Transportatorii propun o dezbatere publică în acest sens, luând în considerare impactul aplicării sancțiunilor propuse asupra conducătorilor auto, și solicită elaborarea unui proiect de responsabilizare a tuturor participanților la trafic.foto-transportatorii romani solicita o reexaminare a propunerii de modificare a codului rutier
Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România - UNTRR - dorește punerea în discuție a procesului de îmbunătățire a factorilor ce influențează siguranța rutieră (pașii care trebuie parcurși pentru o infrastructură mai sigură, pentru străzi fără trafic agresiv și pentru creșterea siguranței mediului lateral al drumurilor).

„Dorim să aducem în atenție și să subliniem faptul că șoferii profesioniști sau amatori nu pot fi considerați responsabili unici pentru siguranța rutieră din România. Astfel că, solicităm amendarea proiectului de act normativ în scopul introducerii în context a îndatoririlor și răspunderii pietonilor (în caz de nerespectare a regulilor de circulație sau de semnalizare necorespunzătoare) precum și a autorităților și instituțiilor publice care au în administrare sau concesiune drumuri publice, poduri sau pasaje pietonale sau la nivel cu cale ferată (în caz de nefuncționare sau funcționare defectuoasă)”, se arată într-un comunicat de presă al UNTRR.

„Considerăm că sancțiunile propuse prin proiectul de Ordonanță de Urgență sunt abuzive, întrucât se propun amenzi de până la 16.000 lei, ceea ce însumează valoarea a 20 de salarii, în condițiile în care salariul minim garantat în plată este de 800 lei. Având în vedere acest aspect, UNTRR solicită ca sancțiunile să fie progresive și proporționale”, mai susțin transportatorii.

Proiectul de act normativ are un impact deosebit de grav pentru șoferii profesioniști, având în vedere că sancțiunea complementară de suspendare a dreptului de conducere (dreptul la muncă) se poate dispune de la 30 de zile

De asemenea, UNTRR solicită autorităților crearea unui sistem de monitorizare a încasării amenzilor aplicate străinilor, pentru a se înceta discriminarea românilor la ei acasă și considerăm că acest aspect trebuie soluționat prin modificările ce pot fi aduse la Oug 195/2002.

Mai mult, UNTRR solicită Guvernului să demareze proiecte de educație rutieră și campanii de conștientizare socială, care să aibă ca obiectiv principal instruirea participanților la trafic în scopul sporirii siguranței rutiere.

Comisia de specialitate care se reunește la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pentru a discuta propunerile cu privire la proiectul de modificare drastică a Codului Rutier ia în discuție nuanțarea pedepselor dure anunțate inițial.

 
 
Citește și:
› Folosești Waze?! Poți rămâne fără permis! ...06/10/2019
› Amenzile de circuție se pot plăti la jumătate în 15 zile ...25/08/2018
› INTERZISE: Mașinile cu volan pe dreapta nu vor mai putea fi înmat ...22/08/2018
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2019 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005-2019 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.