Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Thierry Neuville, pilot principal la Hyundai în WRC 2014

Thierry Neuville, pilot principal la Hyundai în WRC 2014

Publicat în data de: 20 Noiembrie 2013
Categorii: Hyundai, Motorsport, Stiri.
 

Neuville, în vârsta de 25 de ani, a încheiat cu Hyundai Motorsport un contract pe termen lung care reprezintă angajamentul ambelor părți și implicarea acestora în cadrul Campionatului Mondial de Raliuri.foto-thierry neuville pilot principal la hyundai in wrc 2014
„Suntem încântați de faptul că Thierry Neuville este pilotul principal al echipei WRC,” a declarat directorul echipei Hyundai Motorsport, Michel Nandan. “Thierry se bucură de un sezon foarte bun în 2013 și, ținând cont de vârsta lui, se dovedește a fi unul dintre cei mai bine pregătiți piloți din WRC. Viteza, abilitățile de pilotaj și abordarea dinamică sunt câteva dintre caracteristicele care îl recomandă pentru a fi pilot principal.”

“Thierry este ambasadorul Hyundai Motorsport, dar totodată desemnarea sa reprezintă implicarea Hyundai în Campionatul Mondial de Raliuri. Avem obiective ambițioase, pe care dorim să le îndeplinim și, astfel, să dezvoltăm o colaborare de lungă durată cu pilotul belgian.”

Neuville îl va avea drept copilot pe Nicolas Gilsoul și împreună vor pilota i20 WRC pe parcursul Campionatului Mondial de Raliuri din 2014, care va debuta în ianuarie, la Monte Carlo. Belgianul se află la al treilea sezon consecutiv în cadrul WRC.

Experiența acumulată de Neuville reprezintă un element important pentru echipa Hyundai Motorsport. Rezultatele impresionante înregistrate de către belgian în acest sezon îl poziționează drept unul dintre cei mai tineri și dinamici piloți din clasamentul WRC.

“Mă bucur că voi fi membru al echipei Hyundai Motorsport și voi concura în Campionatul Mondial de Raliuri 2014,” a comentat Thierry Neuville. “Hyundai Motorsport are un colectiv tânăr și dispune de obiective îndrăznețe, pe termen lung. Abordarea dinamică, modul de lucru și potențialul ridicat al echipei sunt elemente definitorii pentru succesul WRC. De asemenea, consider că experiența acumulată până în prezent va contribui într-un mod semnificativ la obținerea rezultatelor pozitive.”

În cele două sezoane anterioare WRC, Neuville a participat la 32 de raliuri. În anul 2012 el s-a clasat pe locul șapte. În sezonul din 2013 a acumulat patru victorii consecutive - Italia, Finlanda, Germania și Australia - și s-a clasat pe locul al treilea în Mexic și Grecia. Belgianul ocupă locul al doilea în clasamentul general WRC, dar mai are de susținut un raliu.

 
 
Citește și:
› Noul Hyundai Santa Fe, design actualizat si motorizari electrific ...31/05/2020
› Noul Kona Electric este disponibil in Romania, de la 29.640 Euro ...04/02/2020
› Hyundai la Salonul International Auto de la Frankfurt 2019 ...25/08/2019
› MINI câștigă Raliul Dakar 2020 ...18/01/2020
› Volkswagen Motorsport aruncă în aer standardele aerodinamicii ...10/06/2018
› BMW revine la Le Mans cu premiera mondială a noului BMW Seria 8 C ...14/05/2018
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2020 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2020 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.