Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Tehnologia diesel: modelele BMW obțin calificative maxime pentru noxe

Tehnologia diesel: modelele BMW obțin calificative maxime pentru noxe

Publicat în data de: 16 Decembrie 2018
Categorii: Bmw, Stiri.
 

Modelele Diesel de la BMW au obținut note de top pentru emisiile lor de oxid de azot în testul rutier în lumea reală, desfășurat de ADAC în Germania.foto-tehnologia diesel modelele bmw obtin calificative maxime pentru noxe
EcoTest organizat de ADAC (Automobil Clubul German) este o procedură de testare riguroasă care supune automobilele la o examinare amănunțită, inclusiv măsurarea emisiilor poluante în trafic real pe șosea.

Procedura de măsurare a fost RDE (Real Driving Emissions) – adică o testare în condiții normale de rulare, nu în laborator, cu măsurarea emisiilor în timp real.

Trei modele diesel de la BMW au obținut recent cel mai bun punctaj posibil - 50 -, rezultatul fiind acordarea calificativului "1" pentru remarcabil. BMW 520d Touring a performat foarte bine în testul oxidului de azot, cu valori mai mici de 16 mg/km în traficul urban și sub 10 mg/km în traficul rural și pe autostradă. Maximum permis este 168 mg/km. ADAC a spus următoarele despre BMW X1 sDrive18d cu transmisie Steptronic: "BMW se ocupă foarte bine de problema emisiilor. Nu există valori anormale pentru orice tip de poluant, iar emisiile de oxid de azot sunt atât de mici încât abia pot fi înregistrate. Chiar și echipamentul de măsurare sensibil utilizat pentru test abia a reușit să detecteze vreo emisie în unele cazuri". De altfel BMW X1 sDrive18d a fost modelul cu cele mai mici emisii NOx din testul diesel, de numai 8 mg/km, în cadrul unui studiu Euro-6d-TEMP publicat de ADAC în luna septembrie a acestui an.

Și în trecut, modelele BMW s-au comportat bine în testele privind emisiile de oxid de azot. De exemplu, acesta a fost cazul în testul real pe șosea realizat de revista germană "auto, motor und sport" (numărul 19 din 23 martie 2017, de asemenea un test RDE) și numeroasele teste ce au urmat, realizate de autoritățile naționale, printre care Franța, Coreea de Sud și Japonia. Aici, modelele BMW respective au obținut unele dintre cele mai bune rezultate.

Rezultatele testului ADAC sunt încă o dovadă a faptului că modele diesel BMW din prezent, cu tehnologie de ultimă oră, produc emisii remarcabil de reduse. Trei factori sunt responsabili în special pentru această realizare:

1. Numeroșii ani de experiență și îmbunătățirea continuă a tuturor componentelor utilizate pentru reducerea emisiilor NOx (cum ar fi recircularea gazelor de eșapament, catalizatorul de absorbție și sistemul SCR).

2. Utilizarea cele mai noi tehnologii de post-tratare a gazelor de eșapament.

3. Corelarea configurației motorului cu această tehnologie de ultimă generație de post-tratare a gazului de eșapament într-o fază incipientă în timpul procesului de dezvoltare a automobilului.

BMW Group a efectuat o revizuire amplă a gamei de modele ale mărcii. În acest moment peste 190 de modele (variante de motirzări) îndeplinesc deja standardul Euro-6d-TEMP.

 
 
Citește și:
› BMW introduce ștergătoare pentru geamurile laterale ...01/04/2019
› Sportiv, elegant, exclusiv: primul BMW Seria 2 Gran Coupe ...23/03/2019
› BMW introduce mai multă transparență în service ...03/03/2019
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2019 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005-2019 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.