Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Skoda lansează noul SUV de oraș KAMIQ

Skoda lansează noul SUV de oraș KAMIQ

Publicat în data de: 03 Septembrie 2019
Categorii: Skoda, Stiri.
 

Skoda KAMIQ completează familia de SUV-uri a mărcii în segmentul SUV de talie mai mică. Cel mai nou membru al gamei de modele Skoda se remarcă prin designul emoțional, dimensiuni compacte, gardă la sol mare și o vizibilitate excelentă din interior.foto-skoda lanseaza noul suv de oras kamiq
Skoda a adăugat un al treilea model în gama sa SUV de succes destinată pieței europene. Este vorba de Skoda KAMIQ, modelul prin care marca intră în premieră în segmentul SUV-urilor urbane, segment ce cunoaște în ultima perioadă creșteri extrem de rapide. KAMIQ îmbină avantajele specifice automobilelor din acest segment, precum garda la sol mai mare și poziția înaltă pe scaune, cu agilitatea unei compacte și designul emoțional, caracteristic modelelor Skoda. Beneficiind de sisteme de asistență de ultimă oră, spațiu generos la interior și numeroase soluții Simply Clever, KAMIQ satisface cerințele impuse de familii față de automobile, dar și de clienții ce pun preț în mod special pe un stil de viață modern, în pas cu vremurile.

Președintele Consiliului de Administrație Skoda, Bernhard Maier, a declarat: „Lansând Skoda KAMIQ, ne continuăm în forță campania SUV-urilor și completăm totodată optim gama de modele oferite în Europa.”

Noul KAMIQ preia și dezvoltă linia de design a SUV-urilor KODIAQ și KAROQ, dar farurile divizate, cu luminile de zi în partea superioară, creează noi detalii vizuale incitante. Cu o lungime de 4.241 mm, Skoda KAMIQ este mult mai compact decât celelalte două SUV-uri ale mărcii. În combinație cu poziția înaltă pe scaune, aceasta însemnă premise optime pentru cotidianul junglei urbane. În stilul caracteristic modelelor Skoda, KAMIQ redefinește standardele în ceea ce privește spațiul și în segmentul SUV-urilor urbane.

„Cuvântul KAMIQ provine din limba inuiților ce trăiesc în partea de nord a Canadei și în Groenlanda și se referă la ceva ce „se potrivește perfect” în orice situație. Ceva ce-ți vine mănușă. KAMIQ începe cu litera K și se termină cu litera Q, la fel ca denumirile celorlalte două SUV-uri ale mărcii,” după cum explică Alain Favey, membru al Consiliului de Administrație Skoda AUTO, responsabil pentru Vânzări și Marketing. Tot el adaugă: „Sunt convins că modelul KAMIQ va avea un start fulminant în segmentul tot mai mare al SUV-urilor urbane, deoarece cu designul său emoțional, sistemele de asistență de ultimă oră și spațiul generos, oferă tot ceea ce este necesar pentru a câștiga de partea sa un număr mare de clienți.”

Intrarea într-un segment cu creștere rapidă
Lansând modelul KAMIQ, producătorul ceh de automobile își continuă campania SUV ce înregistrează deja succese majore. Acest SUV este planificat să se alăture pilonilor de susținere ai gamei de modele Skoda, amplificând potențialul de creștere al mărcii. Cererea pentru SUV-uri crește continuu. Doar între anii 2017 și 2018, cererea pentru modelele SUV a crescut cu 6,8 %. În prezent, mai mult de unul din trei autovehicule livrate la nivel mondial este un SUV. Segmentul SUV-urilor pentru oraș a crescut chiar cu 13%, grupul său țintă principal fiind persoanele sportive, orientate spre lifestyle, care pun accent pe confort, dar și pe mobilitatea individuală modernă. Când aleg un automobil, aceste persoane nu au în vedere doar aspectele practice, ci și dacă este un automobil pe care îl vor conduce cu plăcere. Astfel, KAMIQ introduce un design distinctiv, dinamic și emoțional în acest segment, la care se adaugă și alura aventuroasă de SUV. Alături de poziția înaltă pe scaun, oferă și o gardă la sol mare, spațiu generos, în ciuda dimensiunilor compacte, plus un nivel ridicat de funcționalitate și dotări excelente de conectivitate. Modelul este disponibil exclusiv cu tracțiune față, este eficient și atent cu mediul și asigură totodată un excelent raport valoare/preț.

Principalele caracteristici ale modelului Skoda KAMIQ, dintr-o privire:

Exteriorul
Garda la sol mare, detaliile robuste și jantele mari, cu dimensiuni între 16 și 18 inchi îi conferă modelului Skoda KAMIQ o alură marcată de forță. Cu dimensiunile sale compacte, noul SUV este dinamic și se remarcă prin caracterul său puternic. Apartenența la familia SUV-urilor Skoda este vizibilă imediat, dar KAMIQ se distinge totuși și prin câteva elemente proprii marcante: de exemplu, capota sculpturală a motorului îi conferă mașinii un look unic și îi subliniază propria identitate. Este, de asemenea, prima Skoda cu farurile LED compuse din două elemente, cu luminile de zi integrate deasupra farurilor principale și, în versiunea full-LED, cu lumini de semnalizare dinamice în față și în spate. Plafonul panoramic este oferit ca dotare opțională. La fel ca toate modelele Skoda noi, pe hayon este aplicat înscrisul Skoda compus din majuscule, înlocuind emblema de la modelele anterioare.

Interiorul
KAMIQ este a doua Skoda ce face uz de noul concept interior. Poziția înaltă pe scaune și spațiul generos permit accesul facil în mașină și coborârea confortabilă și oferă o mai bună vizibilitate, plus ergonomie excelentă. În partea din spate, spațiul la nivelul capului este de 1.003 mm, la coate de 1.425 mm, iar la genunchi de 73 mm. Sunt valori-record în acest segment. Portbagajul are capacitatea de 400 l. Aceasta poate fi crescută la 1.395 l, rabatând spătarul fracționat asimetric (60:40), ce poate fi dotat opțional cu cotieră centrală. Funcția de rabatare a spătarului scaunului din dreapta față permite transportul obiectelor extrem de mari, cu lungimea de până la 2.447 mm. Compartimentele ingenioase de la interior asigură un plus de 26 l de spațiu de depozitare. Atmosfera plăcută de la interior se datorează materialelor moi de pe bord și portierele din față, precum și noilor modele de scaune și tapițerii, realizate inclusiv din microfibră Suedia. Clientul poate, de asemena, opta pentru iluminarea ambientală, elemente speciale de decor, cusături contrastante și pachetul Dynamic. Confortul poate fi crescut și mai mult cu afișajul opțional Virtual Cockpit de 10,25 inchi, precum și cu sistemul de climatizare Climatronic, cu funcțiile de ajustare electrică pentru scaunul șoferului, parbrizul încălzit și volanul încălzit. Semnalul transmis de sistemul KESSY pentru accesul fără cheie se dezactivează automat după 15 minute în care cheia nu este deplasată, pentru a spori și mai mult nivelul de siguranță.

Motoarele și șasiul
Gama de motoare este compusă din trei opțiuni TSI pe benzină cu cilindreea de 1,0 sau 1,5 l, plus un motor diesel 1,6 TDI. Puterile variază între 95 și 150 CP. Motoarele pot fi echipate cu o transmisie manuală cu 5 sau 6 trepte sau cu o transmisie automată DSG cu 7 trepte. Toate îndeplinesc cerințele normei de poluare Euro 6d-TEMP. KAMIQ are un șasiu nou dezvoltat, ce oferă o gardă la sol crescută cu 39 mm față de SCALA. KAMIQ poate fi dotat opțional cu Controlul sport al șasiului, la care garda la sol este redusă cu 10 mm și care permite comutarea între profilul Normal și Sport, folosind Funcția de selectare a modului de condus (Driving Mode Select).

Caroserie, sisteme de siguranță și asistență
Fiind construit pe baza platformei modulare MQB-A0 a Grupului Volkswagen, KAMIQ oferă cel mai înalt nivel de siguranța activă și pasivă. Mașina poate fi echipată cu până la nouă airbag-uri, inclusiv un airbag pentru genunchii șoferului și airbag-uri laterale în spate, la care se adaugă sisteme de asistență de ultimă oră și spațiu din plin. Mașina are lungimea de 4.241 mm, lățimea de 1.793 mm și înălțimea de 1.553 mm (inclusiv barele de plafon). Aproape 80 % din caroserie este fabricată din oțel de înaltă rezistență și oțel format la cald. Farurile LED și blocuri optice spate cu LED sunt incluse în echiparea standard, iar versiunea full-LED cu AFS și luminile de semnalizare dinamice pentru față și spate sunt dotări opționale. În dotarea standard sunt incluse și sistemele Lane Assist, Front Assist cu funcția City de frânare de urgență, sistemul predictiv de protecție a pietonilor și sistemul de frânare pentru prevenirea coliziunilor multiple (Multi-collision brake).

Infotainment și conectivitate
Sistemele Swing, Bolero și Amundsen fac parte din a treia generație a matricei modulare de sisteme de infotainment a Grupului Volkswagen și oferă afișaje cu dimensiuni între 6,5 și 9,2 inchi. Sistemele pot fi echipate opțional cu sistemul Skoda de sunet cu zece difuzoare. KAMIQ este în permanență on-line, datorită eSIM-ului LTE integrat. Astfel, de exemplu, poate fi optimizată în permanență navigația. Laura, asistentul digital Skoda, răspunde la comenzi vocale, susținută fiind și de date on-line. Alături de comenzile simple, asistentul înțelege și comenzile liber formulate și diferite dialecte.

eSIM-ul nu permite doar funcția eCall, ci asigură și accesul la serviciile on-line mobile Skoda Connect, inclusiv Care Connect cu acces de la distanță la automobil și Service Proactiv, precum și Infotainment Online. Aplicațiile de infotainment pot fi descărcate din automobil prin intermediul Shop-ului. Sunt disponibile, de asemenea, tehnologia SmartLink pentru conectarea dispozitivelor prin Apple CarPlay, Android Auto sau MirrorLink™ (opțional Wireless SmartLink), un hotspot WiFi, până la două porturi USB-C în față și două în spate și un Phone Box ce permite încărcarea inductivă a smartphone-ului.

Dotările Simply Clever
În stilul caracteristic tuturor modelelor Skoda, și KAMIQ oferă o gamă bogată de dotări Simply Clever ce simplifică și mai mult cotidianul celor ce folosesc mașina. Protecția automată opțională pentru marginea portierelor este o dotare ce nu este oferită de niciun alt automobil din segmentul SUV-urilor urbane. Alte exemple ar fi hayonul cu acționare electrică și cu funcția Tip-to-Close și cârligul de remorcare retractabil. Începând cu linia de echipare Ambition, în portbagaj este integrată lanterna detașabilă cu LED. Pâlnia integrată în capacul rezervorului de lichid de spălare a parbrizului, racleta din clapeta rezervorului de combustibil, cu dispozitiv pentru măsurarea adâncimii profilului anvelopelor și compartimentul pentru umbrelă (inclusiv umbrela) din portiera șoferului sunt toate... Simply Clever.

 
 
Citește și:
› Cu SKODA călătoriți în siguranță și confort inclusiv în condiții ...17/01/2021
› Skoda ENYAQ iV, mobilitate electrică pentru 2021 ...10/05/2020
› Skoda reia producția, implementând totodată măsuri stricte de pro ...03/05/2020
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.