Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Skoda își redefinește gama de compacte lansând noua SCALA

Skoda își redefinește gama de compacte lansând noua SCALA

Publicat în data de: 11 Decembrie 2018
Categorii: Skoda, Stiri.
 

Prima Skoda construită pe baza platformei MQB A0 a Grupului Volkswagen. Skoda SCALA oferă mult spațiu și are un caracter extrem de flexibil, în ciuda dimensiunilor sale compacte. TSI și TDI: patru motoare turbo puternice și eficiente.foto-skoda isi redefineste gama de compacte lansand noua scala
Cu un stil nou, tehnologie nouă și un nou nume, Skoda SCALA redefinește complet segmentul automobilelor compacte al mărcii cehești. SCALA, numele pe măsură, provine din latină, însemnând "scară". Hatchback-ul îmbină designul emoțional, cu un nivel ridicat de funcționalitate, dar și cu conectivitate de ultimă oră și transferă, pentru prima, dată limbajul senzațional de design al studiului VISION RS în producția de serie. Sunt disponibile patru motoare cu puteri între 66 kW (90 CP) și 110 kW (150 CP). De asemenea, SCALA oferă un nivel ridicat de siguranță activă și pasivă, faruri și blocuri optice spate full-LED, plus spațiu generos pentru pasageri și bagaje, plus numeroase dotări Simply Clever. Modelul va intra pe piață deja în prima jumătate a anului 2019.

Președintele Consiliului de Administrație Skoda, Bernhard Maier, a declarat: "Odată cu noua Skoda SCALA, deschidem un nou capitol al mărcii în segmentul compactelor. Este un model complet nou, care redefinește reperele în segmentul său, în privința tehnologiei, siguranței și designului. SCALA întruchipează perfect ingeniozitatea și bunul gust discret, caracteristici specifice mărcii Skoda. Suntem convinși că SCALA are cele mai bune șanse pentru a redefini segmentul A al mărcii Skoda."

Lansând SCALA, Skoda face mai mulți pași înainte în dezvoltarea sa, dar și în repoziționarea sa în segmentul compact. Dotările sale excelente de conectivitate, dotările de înaltă calitate și materialele rafinate reprezintă perfect valorile mărcii, redate clar prin sintagma: "ingeniozitate discretă". Astfel, SCALA se adresează, de asemenea,
unui grup țintă mai tânăr, de utilizatori de internet orientați spre design, care apreciază, de asemenea, spațiul generos oferit de modelele Skoda, precum și cel mai mare portbagaj din segment și excelentul raport preț/valoare.

Principalele caracteristici ale modelului Skoda SCALA:

› Designul exterior: Skoda SCALA este prima Skoda care implementează următoarea etapă a dezvoltării limbajului de design al mărcii, iar modul în care acest model preia noul limbaj este încărcat de emoție și autentic. Este primul automobil din producția de serie pentru Europa care poartă emblema "Skoda" formată din majuscule pe hayon, aceasta înlocuind sigla Skoda. Jantele din aliaj ușor de până la 18 inchi creează accente dinamice, pe când luneta extinsă unică, disponibilă pentru pachetul Emotion, conferă modelului Skoda SCALA un stil propriu aparte.

› Designul interior: Noul interior a fost conceput pornind de la studiul VISION RS și combină ergonomia și designul emoțional, cu spațiul generos specific tuturor modelelor Skoda, la care se adaugă și cu cel mai mare portbagaj din segment. Panourile portierelor și panoul de instrumente cu ecranul tactil așezat în poziție înaltă sunt finisate cu o suprafață moale, din spumă de calitate superioară. Finisajul special, granulat al acesteia amintește de structura cristalului. Iluminarea ambientală creează o atmosferă plăcută, subliniată de nuanțele calde și de cusăturile contrastante de pe tapițerie, care poate fi realizată opțional din microfibră Suedia. Confortul poate fi sporit și mai mult optând pentru parbrizul încălzit și volanul încălzit, dotări oferite opțional.

› Motoarele și transmisiile: Trei motoare TSI de 1,0 sau 1,5 litri și un motor TDI de 1,6 litri generează între 70 și 110 kW (95 - 150 CP). Firește că cele patru motoare turbo îndeplinesc cerințele normei de poluare Euro 6d-TEMP. Suspensiile sport adaptive sunt disponibile ca dotare opțională. Acestea pot fi setate în modurile Normal sau Sport, prin intermediul funcției de selectare a modului de condus.

› Sisteme de asistență: Numeroase sisteme de asistență disponibile pentru Skoda SCALA au fost oferite până în prezent doar în segmentele auto superioare. Funcția opțională Side Assist îi arată șoferului dacă din spate se apropie un alt vehicul cu intenția de a depăși sau dacă în unghiul mort se află un vehicul. Raza sistemului este de 70 m, cu 50 m mai mult decât cea a sistemului Blind Spot Detect. Tempomatul adaptiv ACC, care poate fi folosit la viteze de până la 210 km/h și Park Assist sunt, de asemenea, dotări opționale. Asistenții Lane Assist și Front Assist cu funcția City de frânare de urgență sunt incluse în dotarea standard.

› Tehnologie și siguranță: SCALA este echipată din dotarea standard cu faruri și blocuri optice spate cu LED. Opțional sunt oferite și faruri full-LED. Pentru prima dată pentru o Skoda, sunt disponibile și lumini de semnalizare dinamice în spate. Mașina dispune de până la nouă airbag-uri, inclusiv airbag pentru genunchii șoferului și, pentru prima dată în această clasă auto, sunt oferite opțional airbag-uri laterale în spate. În cazul în care este detectat riscul de coliziune, este activat sistemul opțional de protecție proactivă a ocupanților, Crew Protect Assist. Acesta închide automat geamurile, iar centurile de siguranță ale șoferului și pasagerului din față sunt pretensionate automat.

› Infotainment: Afișajul opțional Virtual Cockpit are cel mai mare ecran din segment, de 10,25 inchi. Sistemele de infotainment ale celei de-a treia generații de sisteme de infotainment ale matricei modulare de infotainment MIB au ecrane cu dimensiuni între 6,5 și 9,2 inchi. Ecranul tactil are o poziție confortabilă, fiind așezat la înălțime pe bord, în câmpul vizual imediat al șoferului și pasagerului din față. Sistemul de sunet opțional Skoda Sound System are un subwoofer și 10 difuzoare. Folosind numeroase noi servicii on-line mobile Skoda Connect, automobilul poate fi încuiat și descuiat prin intermediul telefonului mobil și al softului sistemului de infotainment sau, de exemplu, astfel pot fi actualizate hărțile de navigație. SCALA este în permanență on-line, datorită eSIM-ului integrat, cu conexiune LTE.

› Simply Clever: Skoda SCALA oferă numeroase dotări și funcții Simply Clever, inclusiv, pentru prima dată în această clasă, hayonul cu acționare electrică cu funcție tip-to-close, precum și cârligul rabatabil de remorcare, care poate fi deblocat electric, prin simpla acționare a butonului corespunzător din portbagaj.

 
 
Citește și:
› Cu SKODA călătoriți în siguranță și confort inclusiv în condiții ...17/01/2021
› Skoda ENYAQ iV, mobilitate electrică pentru 2021 ...10/05/2020
› Skoda reia producția, implementând totodată măsuri stricte de pro ...03/05/2020
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.