Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Sistemul eCall, obligatoriu pe mașinile noi din 2015

Sistemul eCall, obligatoriu pe mașinile noi din 2015

Publicat în data de: 27 Februarie 2014
Categorii: Legislatie, Siguranta, Stiri.
 

Prin votul de miercuri asupra propunerii legislative, deputații au cerut ca sistemele de apel de urgență care alertează automat serviciile de salvare în caz de accident să fie instalate în toate noile modele de mașini și camionete până în octombrie 2015.foto-sistemul ecall obligatoriu pe masinile noi din 2015
În 2012, 28 000 de oameni au murit în accidente de mașină în UE, iar 1,5 milioane au fost răniți.

"Instalarea unui sistem public de apeluri de urgență în UE reprezintă o realizare foarte importantă pentru siguranța utilizatorilor transportului rutier european. În jur de 2500 de vieți ar putea fi salvate în Europa în fiecare an, iar în zeci de mii de cazuri gravitatea rănilor ar putea fi redusă. Apelurile electronice vor fi gratuite, astfel încât să poată beneficia de ele orice șofer din Europa, indiferent de mașina pe care o conduce", a spus raportorul Olga Sehnalova (S&D, CZ).

Sistemul eCall instalat în autovehicule utilizează tehnologia numărului de urgență 112 pentru a alerta automat serviciile de salvare în cazul unui accident serios. Sistemul poate indica locația exactă, contribuind la un ajutor acordat mai rapid, ceea ce poate salva vieți, reduce gravitatea rănilor și micșorează costurile ambuteiajelor.

eCall - obligatoriu până în 2015

Propunerea legislativă stabilește octombrie 2015 ca data finală la care producătorii să fie pregătiți să instaleze echipamentele eCall în noile modele de mașini și camionete. Cu toate acestea, pentru a răspunde cererii din partea industriei de a avea mai mult timp pentru a dezvolta și a testa sistemul, deputații au lăsat deschisă posibilitatea amânării acestui termen.

Transmiterea datelor necesare pentru operațiunile de salvare, dar nu urmărire

Deputații au întărit o prevedere din propunerea legislativă care privea protecția datelor, pentru a se asigura că vehiculele echipate cu sisteme de apel de urgență nu vor face subiectul unor urmăriri permanente. Atunci când un accident va activa un apel electronic, datele transmise automat centrelor de urgență vor cuprinde doar tipul activării, clasa vehiculului, tipul de carburant, ora accidentului, locația exactă a vehiculului, direcția de deplasare și numărul de centuri de siguranță închise, se arată în amendamentele Parlamentului.

Apelul de urgență - gratuit

Estimările Comisiei arată că echipamentele pentru apeluri electronice ar putea costa în jur de 100 euro bucata, dacă vor fi instalate în toate vehiculele. Deputații au adăugat că acesta este un serviciu public care utilizează numărul 112 și de aceea trebuie să fie gratuit pentru utilizatori.

Ce urmează

Regulamentul privind apeluri electronice a fost aprobat în primă lectură cu 485 de voturi la 151 și 32 de abțineri. Consiliul poate accepta poziția Parlamentului sau poate adopta propria sa poziție, pentru discuții ulterioare cu Parlamentul.

 
 
Citește și:
› Folosești Waze?! Poți rămâne fără permis! ...06/10/2019
› Amenzile de circuție se pot plăti la jumătate în 15 zile ...25/08/2018
› INTERZISE: Mașinile cu volan pe dreapta nu vor mai putea fi înmat ...22/08/2018
› Renault Clio, siguranță de 5 stele la testele Euro NCAP ...09/06/2019
› Volvo va limita viteza maximă a automobilelor sale ...01/04/2019
› Mazda6 2018, siguranță de 5 stele la testele Euro NCAP ...28/10/2018
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2019 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005-2019 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.