Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți SIAB 2007: Volkswagen Autovehicule Comerciale

SIAB 2007: Volkswagen Autovehicule Comerciale

Publicat în data de: 11 Octombrie 2007
Categorii: Volkswagen, Auto-show, Utilitare, Stiri, Siab-2007.
 

Emblema Volkswagen Autovehicule Comerciale a fost și este Transporter-ul, care a devenit un sinonim pentru robustețe. Anul acesta se împlinesc 60 de ani de când gama Transporter a prins viață și s-a dezvoltat, contribuind la dezvoltarea economiei.foto-siab 2007 volkswagen autovehicule comerciale
 ›Galerie foto:
foto-siab 2007 volkswagen autovehicule comerciale foto-siab 2007 volkswagen autovehicule comerciale foto-siab 2007 volkswagen autovehicule comerciale foto-siab 2007 volkswagen autovehicule comerciale
foto-siab 2007 volkswagen autovehicule comerciale foto-siab 2007 volkswagen autovehicule comerciale foto-siab 2007 volkswagen autovehicule comerciale foto-siab 2007 volkswagen autovehicule comerciale
foto-siab 2007 volkswagen autovehicule comerciale foto-siab 2007 volkswagen autovehicule comerciale foto-siab 2007 volkswagen autovehicule comerciale
Minunea economiei germane este autovehiculul cu „gene“ de Broscuță, adecvat tuturor segmentelor de activitate - “Tausendsassa”, care la începutul anilor 50 a făcut tranziția de la faza tristă de după război mai suportabilă și a șters urmele oribile ale trecutului.

Prima generație de Volkswagen Transporter - T1, numit și Volkswagen Bulli, s-a dovedit util în special în perioada dinamică a reconstrucției, fiind partenerul ideal pentru toți cei care doreau să își construiască un viitor de buni cetățeni, conștienți de meritele muncii lor și animați de speranța într-un trai mai bun. În mediul publicitar, Bulli este puțin eclipsat de Broscuță, însă calitățile sale speciale devin evidente în cadrul tuturor activităților în care este implicat. Într-un titlu de ziar ce făcea referire la o echipă de pompieri se arată: „Cine are orice fel de urgență în materie de incendii, conduce cu siguranță un Transporter”. Ceea este valabil pentru pompieri, este valabil și pentru celelalte branșe unde termenele limită sunt la ordinea zilei. Cu greu mai găsești un autovehicul care la greutatea de o tonă să fie atât de sprinten chiar și într-un trafic citadin și să-și îndeplinească toate sarcinile cu atâta siguranță.

De la T1 până la T5 - Coordonatele unui succes

La 8 martie 1950 primul transporter Tip 2 fabricat în serie pleacă de pe banda de producție în urma materializării unei schițe realizate de Ben Pon cu trei ani în urmă.
A doua generație s-a dezvoltat în Germania pe parcursul a 13 ani, având cea mai mare durată de producție înregistrată vreodată de un bus Volkswagen. Pe lângă aceasta, Transporter devine expresia unui nou tip de comerț și a unei noi gândiri.

Generația T3, care în anii 80 a ieșit de pe banda de producție cu motor și tracțiune spate, s-a construit timp de 11 ani, ajungând la 2 milioane de unități. Pentru prima dată apare și Transporter în varianta Diesel cu tracțiune integrală.

În vara anului 1990 apare urmașul lui T3, care după 40 de ani de construcție cunoaște modificări tehnice cuprinzătoare. A patra generație adaptează filozofia de concern cu privire la motorul amplasat în față și tracțiunea față.

În 2003 se lansează a cincea generație de Transporter. Pe lângă motoare mult mai puternice și sisteme precum Programul de Stabilitate Electronică (ESP), se introduce tracțiunea integrală 4Motion cu diferențial Haldex. În anul 2005 Transporter devine mașină de asistență tehnică pentru echipele Raliului Dakar, înfruntând toate exigențele unei astfel de competiții.

Multivan Startline - microbuzul de familie
Volkswagen oferă acum Multivan Startline „pentru familii adevărate.“

Volkswagen Multivan Startline este un nou vehicul eficient care se pretează foarte bine pentru familii, oferind spațiu pentru până la șapte persoane, inclusiv bagaje.

Dotarea standard oferă numeroase spații de depozitare, care conferă mașinii un caracter practic. Echiparea de serie este foarte generoasă, cuprinzând printre altele ABS, ASR, MSR, ESP, airbag șofer și însoțitor, geamuri fumurii pentru spațiul pasagerilor, oglinzi electrice și încălzite, hayon cu instalație de ștergere - spălare și închidere centralizată.

Un avantaj este dotarea interioară cu materiale ușor de întreținut, ceea ce se dovedește deosebit de util pentru familii. Iar folia argintie aplicată pe partea exterioară centrală și geamurile închise la culoare asigură un aspect nobil, în timp ce capitonajele într-o singură culoare dau spațiului interior o notă accentuat practică.

Bancheta de trei locuri din spate se poate rabata sau se poate transforma în suprafață plană pentru dormit. Fiind montată pe șine, șoferul o poate apropia de el, pentru a supraveghea cu ușurință copiii, sau o poate culisa, pentru ca cei mici să se poată juca nestingheriți. Chiar și un cărucior de copii încape cu ușurință în mașină, fără a fi pliat.
Cu ajutorul unei șine poziționate pe partea stângă a mașinii poate fi montată o măsuță, care în timpul călătoriei este ținută pliata, în cadrul capitonajului interior al ușii culisante. Foarte practic este faptul că măsuța se poate folosi și în exteriorul mașinii – copiii având astfel mai mult loc de joacă.

Volkswagen Multivan Startline, având din dotarea standard 5 locuri, cu posibilitatea de optare pentru comandarea a 7 locuri, se adresează în special tinerelor familii care își configurează timpul liber urmându-și hobby-urile, cum ar fi călătoriile sau sportul.

Volkswagen Caddy Maxi - un Caddy cu Plus

Mare. Mai mare. Maxi. Spațiu pentru șapte pasageri plus bagaje.
Caddy Maxi acoperă segmentul de piață dintre Caddy și T5.

Volkswagen Autovehicule Comerciale sărbătorește noile dimensiuni ale modelului Caddy - prin Caddy Maxi Life. Automobilul combină calitățile unui vehicul de transport cu versatilitatea unei mașini de pasageri compacte, generând o nouă clasă de vehicule.

Comparat cu bine-cunoscutul Caddy, Maxi a crescut în lungime de la 4.41 metri la 4.88 metri. Acest lucru a creat un automobil incredibil de spațios, ce poate adăposti până la 4.200 litri de cargo (în versiunea utilitară). Mai mult, noul model este echipat cu un motor de top: un TDI ce dezvoltă 103 kW și 320 Nm.
Designul de care beneficiază Volkswagen Caddy a fost adaptat la scara 1:1 pentru Caddy Maxi. Diferența majoră este caroseria care a fost lungită cu 470 mm până la exact 4.875 mm. Comparată cu versiunea “standard” de 4.405 mm, creșterea poate fi exprimată și pe segmente: 151 mm în plus pentru consola spate; 319 mm în plus între ușile culisante și puntea spate. Ampatamentul măsoară acum 3.002 mm.

Un factor major în succesul modelului Volkswagen Caddy este interiorul variabil, dar clar structurat. Din acest motiv, conceptul de spațiu a fost folosit și pentru Caddy Maxi. Scaunele și habitaclul sunt identice, iar calitatea recunoscută a fost păstrată.

În acest caz, nu numai cel de la volan și pasagerul din față se pot bucura de confortul deosebit și spațiul generos, dar și cei cinci pasageri din cele două rânduri de scaune din spate. Accesul în Caddy este confortabil. Responsabile cu acest lucru sunt ușile laterale culisante late de 700 mm și înalte de 1.108 mm. În plus, special pentru noul Caddy Maxi, spațiul dintre rândul doi și trei de scaune a crescut cu 50 mm. Chiar și cu toate cele șapte locuri ocupate, portbagajul oferă un volum de 380 litri. Al doilea rând de scaune poate fi rabatat și culisat, iar al treilea rând poate fi scos complet. Volumul de încărcare crește în acest fel la 1.350 litri.

Volkswagen Caddy Maxi Life a fost gândit special pentru a transporta șapte oameni și bagajele lor în confort total pe trei rânduri de scaune (2 / 3 / 2). Echiparea caracteristică a modelului include două portiere culisante, spoilere și praguri vopsite în culoarea caroseriei. În interior, numeroasele spații de depozitare și finisarea excelentă dau o notă sofisticată și elegantă.

Volkswagen Autovehicule Comerciale va oferi modelul Caddy Maxi cu un motor pe benzină și două propulsoare TDI. Motorul pe benzină generează o putere maximă de 75 kW. Cele două motoare TDI oferă și mai multă putere și o economie exemplară de carburant. Motorul de doi litri cu 103 kW este nou în gama Caddy. Ca și în trecut, cunoscutul motor 1.9 TDI de 77 kW reprezintă versiunea entry-level în lumea diesel. Poate fi combinat opțional, cu o cutie de viteze DSG.

Volkswagen Autovehicule Comerciale va oferi trei versiuni de echipare pentru Caddy Maxi. Acestea sunt special gândite pentru a mulțumi orice client. Caddy Maxi Life va ajunge pe piața românească în anul 2008. Va fi urmat de versiunile comerciale Volkswagen Caddy Maxi Kombi și Caddy Maxi Furgon.

Volkswagen Caddy Life Family

Printre noutățile expuse la SIAB ediția 2007 se află și Caddy Life Family. Pachetul “Family” conține tapițeria specială “Wave”, gri, elemente capitonaj uși în culoare gri închis, bare de protecție față și spate, carcase oglinzi și mânere uși în culoarea caroseriei; de asemeni, elemente de decor la suflantele din bord în două culori - albastru “Malibu”, sau gri “Reflexis”, în funcție de culoarea caroseriei. Exclusiv pentru Caddy Life Family sunt și inscripția “Family” pe hayon și pe schimbătorul de viteze, precum și o culoare de comunicare specială pentru acest model, albastru “Malibu”.

Pachetul “Junior Star” cuprinde rucsac, 2 compartimente de depozitare atașate scaunelor față și un mâner suplimentar în spațiul pasageri, pentru facilitarea accesului celor mici.

Volkswagen Caddy Blue Motion - Premieră la Salonul Internațional de la Frankfurt

Odată cu noul prototip foarte apropiat vehiculului de serie, Caddy Blue Motion, Volkswagen Autovehicule Comerciale a prezentat în cadrul Salonului Internațional de la Frankfurt un automobil economic, care protejează mediul înconjurător. Consumul normal pentru un Caddy BlueMotion cu motor de 77 kW și 105 CP și filtru de particule Diesel în dotarea de serie a scăzut prin multe ajustări tehnice cu 0,6 litri, ajungând la 5,7 litri de motorină. Această valoare corespunde unor emisii de CO2 de 149g/km (minus 18g/km).

Noul proiect vădește preocuparea reprezentanților Volkswagen pentru protecția mediului înconjurător.

Volkswagen Crafter. Incredibil de puternic.

Cea mai recentă lansare este cea a Volkswagen Crafter, în primăvara acestui an.
În limba germană, “Kraft” înseamnă forță, putere - iar aceste elemente domină imaginea Volkswagen Crafter. Partea frontală reflectă noua identitate a mărcii și prezintă grila radiatorului în formă de V într-o interpretare robustă și puternică.

Grila radiatorului, partea frontală și blocurile optice sunt elementele specifice brandului. Sunt extrem de rezistente și gândite pentru uz extensiv. În ciuda aspectului masiv și puternic, partea frontală a caroseriei este o îmbinare armonioasă de forme.
Blocurile optice duble sunt poziționate vertical și par să fie în spatele calandrului. Designul acestora este inimitabil între vehiculele utilitare. Atenția pentru detalii: logoul Volkswagen este marcat pe scutul becurilor din far.

Cele mai importante noutăți de la SIAB 2007
Galerie foto completă SIAB 2007

 
 
Citește și:
› Noul VW Passat, disponibil și în România ...11/08/2019
› Volkswagen, lider în România pe segmentul de mașini electrice ...05/12/2018
› Volkswagen lansează un magazin propriu într-un mall ...04/11/2018
› Audi la Salonul Auto IAA 2019 de la Frankfurt ...06/10/2019
› Hyundai la Salonul International Auto de la Frankfurt 2019 ...25/08/2019
› Hyundai dezvaluie prima schita a noului i10 ...11/08/2019
› Noul Citroen Berlingo câștigă premiul International Van of the Ye ...23/09/2018
› 5 aspecte care trebuie urmărite la achiziționarea anvelopelor de ...31/01/2018
› Volkswagen Amarok a câștigat International Pick-up Award 2018 ...19/12/2017
› SIAB 2007: Ajuns la final, se face bilanțul ...15/10/2007
› SIAB 2007: Rompetrol a lansat Fill&Go Vehicle Control ...10/10/2007
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2019 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005-2019 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.