Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți SCALA: noua definiție a gamei compacte Skoda

SCALA: noua definiție a gamei compacte Skoda

Publicat în data de: 23 Martie 2019
Categorii: Skoda, Stiri.
 

Având un design emoțional, un caracter practic accentuat, precum și funcții de conectivitate de ultimă oră, Skoda SCALA redefinește complet gama automobilelor compacte ale producătorului auto ceh.› Emoție: lansându-și pe piață noua sa compactă, Skoda duce dezvoltarea limbajului de design al mărcii cu încă un pas mai departe
› De viitor: prima Skoda construită pe baza platformei MQB A0 a Grupului Volkswagen
› Inovație: sisteme noi de infotainment și numeroase noi servicii on-line mobile Skoda Connect
› Spațiu: interior mare și flexibil, în ciuda dimensiunilor exterioare compacte
› Eficiență: patru motoare puternice și eficiente TSI și TDI
› Siguranță: sisteme de asistență din clasele auto superioare și până la nouă airbag-uri


Corespunzător noului său caracter și a tehnologiei sale moderne, hatchback-ul a primit un nou nume: SCALA vine de la termenul latinesc pentru scări și reprezintă astfel pasul înainte și în sus pe care Skoda l-a parcurs prin introducerea acestui model. SCALA este primul model Skoda din producția de serie ce preia limbajul de design spectaculos al studiului Skoda VISION RS. Mai mult, modelul oferă și un nivel ridicat de siguranță activă și pasivă, faruri și blocuri optice spate full-LED, dar și spațiu din plin pentru pasageri și bagaje. Gama este compusă din patru motoare cu puteri între 66 kW (90 CP) și 110 kW (150 CP). La toate acestea se adaugă numeroase soluții Simply Clever, specifice automobilelor Skoda.

Skoda SCALA Este un model compact complet nou, care redefinește reperele în segmentul său, în privința tehnologiei, spațiului, siguranței și designului. Funcțiile sale excelente de conectivitate, dotările de înaltă calitate și materialele rafinate reprezintă perfect valorile mărcii, redate cât se poate de clar prin sintagma: "ingeniozitate discretă". Astfel SCALA se adresează și unui grup țintă mai tânăr, de clienți orientați spre design, dar care apreciază, de asemenea, spațiul generos oferit de modelele Skoda, precum și cel mai mare portbagaj din segment și excelentul raport preț/valoare.

Design emoțional și autentic
Detaliile desenate cu precizie îi conferă modelului Skoda SCALA o identitate proprie distinctă. Este prima Skoda din producția de serie ce prezintă noua etapă a dezvoltării limbajului de design al mărcii cehești și nu se sfiește să arate acest fapt, purtând cu mândrie înscrisul Skoda marcant pe hayon. Astfel, este primul model Skoda vândut în Europa ce poartă denumirea mărcii formată din majuscule, în locul familiarei sigle. Luneta extinsă unică și plafonul panoramic vitrat de mari dimensiuni fac parte din pachetul Emotion, conferind modelului Skoda SCALA un stil unic, în timp ce jantele din aliaj ușor de 18 inchi constituie accente dinamice atractive. Astfel, având și proporții perfecte, suprafețe clar definite, linii cursive și caracteristici aerodinamice rafinate, SCALA beneficiază de un look modern și sportiv.

Interior nou și ecran liber poziționat
Interiorul modelului SCALA combină ergonomia și designul emoțional, cu spațiul generos specific tuturor modelelor Skoda, la care se adaugă și cu cel mai mare portbagaj din segment. Panourile portierelor și panoul de instrumente au suprafețe moi, de calitate superioară, cu o textură specifică, amintind de structura cristalului. Ecranul tactil central are o poziție confortabilă, fiind așezat la înălțime pe bord, în câmpul vizual imediat al șoferului. Iluminarea ambientală ce accentuează interiorul automobilului cu lumina sa albă sau roșie (o variantă adițională de iluminare în nuanța cuprului va fi disponibilă începând cu a doua jumătate a anului 2019) îmbină nuanțele calde și cusăturile contrastante de pe tapițerie, care poate fi realizată opțional din microfibră Suedia. Atmosfera astfel creată este deosebit de plăcută și primitoare. Confort adițional este oferit de parbrizul încălzit, volanul încălzit și scaunele din spate încălzite, acestea fiind puse la dispoziție ca dotări opționale. Interiorul modelului SCALA este extrem de spațios, deși lungimea totală a mașinii este de doar 4.362 mm. Generozitatea interiorului se datorează ampatamentului de 2.649 mm - cel mai mare între modelele bazate pe platforma MQB-A0. Portbagajul are o capacitate de 467 l, ce poate fi extinsă la 1.410 l când scaunele din spate sunt rabatate.

Sisteme de asistență din segmentele auto superioare
SCALA este prima Skoda construită pe baza platformei MQB A0 a Grupului Volkswagen Astfel, Skoda poate oferi pentru SCALA sisteme de asistență ce până în prezent erau disponibile doar în segmentele auto superioare. Lane Assist și Front Assist inclusiv funcția City de frânare de urgență, precum și funcția predictivă de monitorizare a pietonilor sunt incluse în dotarea standard de bază. Sistemul opțional Side Assist alertează șoferul dacă din spate se apropie alte vehicule sau dacă în unghiul mort se află alte vehicule, pe o rază de 70 m. Tempomatul adaptiv ACC, care poate fi folosit la viteze de până la 210 km/h și Park Assist sunt, de asemenea, dotări opționale.

Patru motoare și șasiu adaptiv
SCALA oferă o gamă de patru motoare turbo eficiente, conforme cu cerințele normei de poluare Euro 6d-TEMP. Cele trei motoare TSI de 1,0 sau 1,5 litri generează între 70 și 110 kW (95 - 150 CP). Motorul 1,5 TSI beneficiază de tehnologia ACT (Active Cylinder Technology). Aceasta are rolul de a dezactiva imperceptibil doi cilindri la deplasarea cu sarcină redusă, în vederea economisirii de combustibil. Motorul diesel 1,6 TDI generează 85 kW (115 CP) și este echipat cu convertor catalitic SCR cu injecție de AdBlue și filtrul de particule diesel. Motoarele pe benzină sunt echipate cu filtru de particule pentru benzină. Transmisia automată DSG cu 7 trepte este o dotare opțională pentru toate motoarele cu o putere de 85 kW (115 CP) sau mai mult. Controlul sport al șasiului este, de asemenea, o dotare opțională. Șasiul are astfel garda la sol redusă cu 15 mm și, alături de modul Normal, este disponibil și modul Sport, cu reglaje mai ferme pentru amortizoare. Ambele moduri pot fi configurate folosind funcția de selectare a modului de condus Driving Mode Select.

Tehnologia LED este inclusă în dotarea standard, iar automobilul poate fi echipat cu până la nouă airbag-uri
SCALA dispune de faruri și blocuri optice spate cu LED ca dotare standard. Versiunea full-LED și luminile dinamice de semnalizare în spate sunt dotări opționale (în premieră pentru Skoda). Astfel, când șoferul acționează semnalizarea, LED-urile individuale care compun luminile de semnalizare se aprind consecutiv, asemeni unui val, dinspre interior spre margini. Mașina dispune de până la nouă airbag-uri, inclusiv airbag pentru genunchii șoferului și, pentru prima dată în această clasă auto, sunt oferite opțional airbag-uri laterale în spate. În cazul riscului unei coliziuni, sistemul de protecție proactivă a ocupanților, Crew Protect Assist închide automat toate geamurile deschise și tensionează centurile de siguranță ale locurilor din față.

Mereu on-line, plus conectivitate de ultimă oră
Echipată cu un eSIM integrat, SCALA este prima Skoda care este mereu on-line și care include funcțiile eCall și Service Proactive în dotarea standard. Folosind aplicațiile noi de infotainment din Shop, sistemul cel mai avansat de infotainment din gamă, numit Amundsen, include aplicațiile Meteo și Știri. Navigația face uz de informații on-line și, adițional, este oferită și funcția de comandă vocală. Sunt astfel puse la dispoziție informații despre trafic, prețuri pentru combustibil și locurile de parcare libere. Funcția de acces de la distanță la automobil permite, de exemplu, încuierea și descuierea automobilul (Funcția Blocare și Deblocare) sau accesarea de la distanță a informațiilor despre automobil prin intermediul aplicației Skoda Connect. În funcție de model, sistemele modulare de infotainment din generația a treia dispun de ecrane cu dimensiuni între 6,5 și 9,2 inchi. Acestea se numără printre cele mai mari din această clasă auto, la fel ca și afișajul de 10,25 inci Virtual Cockpit. Cum ne-am obișnuit deja de la toate modelele Skoda, și SCALA dispune de numeroase soluții Simply Clever. Printre acestea se numără hayonul electric cu funcție tip-to-close (premieră în clasa aceasta), pâlnia integrată pentru completarea lichidului de spălare a parbrizului și cârlig de remorcare retractabil.

Skoda Scala va intra pe piața europeană încă din prima jumătate a anului 2019.

 
 
Citește și:
› Skoda Superb va dispune de tehnologie de iluminare de ultimă oră ...14/05/2019
› Kia privește spre viitorul electric ...03/03/2019
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2019 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005-2019 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.