Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți România va implementa sistemul automat de apel de urgență eCall

România va implementa sistemul automat de apel de urgență eCall

Publicat în data de: 05 Mai 2010
Categorii: Siguranta, Stiri.
 

Ministrul comunicațiilor și societății informaționale a semnat Memorandumul de Înțelegere privind implementarea sistemului eCall la bordul vehiculelor. eCall este un sistem automat de apeluri de urgență, utilizat în cazul accidentelor rutiere.foto-romania va implementa sistemul automat de apel de urgenta ecall
 ›Galerie foto:
foto-romania va implementa sistemul automat de apel de urgenta ecall
România susține sistemul eCall, care urmărește reducerea numărului victimelor din accidentele rutiere, având în vedere că țara noastră se regăsește pe primele locuri din UE ca număr de accidente rutiere mortale. Memorandumul a mai fost semnat ieri de Malta, Polonia, Belgia, Danemarca și Luxemburg.

„Semnarea Memorandumului reprezintă o recunoaștere de către Guvernul român a nevoii de consolidare a cooperării la nivel național și european între toți cei implicați, fie că sunt autorități publice, constructori de automobile sau operatori de telefonie mobilă, pentru accelera introducerea unui sistem care poate salva vieți omenești”, afirmă ministrul Gabriel Sandu.

eCall este un sistem automat de apeluri de urgență, utilizat în cazul accidentelor rutiere prin intermediul numărului european unic pentru situații de urgență -112. În cazul unui accident grav, autoturismele echipate cu eCall din orice țară europeană apelează automat 112 pentru a contacta cel mai apropiat centru de intervenție. Prin intermediul apelului sunt furnizate informații de bază despre accident, inclusiv zona exactă a acestuia, chiar dacă niciun pasager nu este capabil să comunice.

Disponibilitatea informațiilor referitoare la locație reduce timpul necesar intervenției serviciilor de salvare cu 50% în zonele rurale și cu 40% în cele urbane. Conform estimărilor, ar fi astfel salvate anual în Europa până la 2.500 de vieți. În plus, eCall va reduce numărul blocajelor rutiere și accidentelor secundare.

România este invitată să facă parte din consorțiul ce va implementa faza pilot a sistemului eCall în Europa. Din consorțiu fac parte 15 țări, printre care Austria, Finlanda, Germania sau Suedia. Semnarea Memorandumului de Înțelegere reprezintă un angajament politic de susținere a inițiativei. Comisia Europeană susține financiar programul pilot și campania de creștere a notorietății prin Programul de Competitivitate și Inovație

”Inițiativa eCall nu ar trebui să întâmpine dificultăți de implementare, mai ales că sistemul tehnic al numărului European pentru apeluri de urgență 112 din România este unul dintre cele mai noi și performante din Europa.”, adaugă ministrul Gabriel Sandu.

 
 
Citește și:
› Crește siguranța în călătoriile cu mașina în pandemia de coronavi ...19/03/2020
› Renault Clio, siguranță de 5 stele la testele Euro NCAP ...09/06/2019
› Volvo va limita viteza maximă a automobilelor sale ...01/04/2019
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2020 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2020 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.