Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Rolls-Royce VISION NEXT 100, viitorului mobilității de superlux

Rolls-Royce VISION NEXT 100, viitorului mobilității de superlux

Publicat în data de: 19 Iunie 2016
Categorii: Concept, Stiri, Rolls-Royce.
 

Rolls-Royce simbolizează luxul auto așa cum nu o face nici o altă marcă. Rolls-Royce VISION NEXT 100 este primul automobil pur vizionar în istoria de 112 ani a mărcii.Fondată în 1904, produsele sale au ajuns la nivel suprem în câțiva ani - respectând moto-ul lui Sir Henry Royce: "Tinde spre perfecțiune în tot ceea ce faci. Ia ce este mai bun și fă-l și mai bun. Când nu există, concepe-l".

Adrian van Hooydonk, director BMW Group Design: "Pentru a sărbători acest spirit de pionierat, Rolls-Royce VISION NEXT 100 a fost conceput ca expresie supremă a viitorului mobilității de superlux. Este o viziune edificatoare a posibilităților fascinante ale Rolls-Royce Motor Cars în viitor".

În crearea sa, echipa s-a concentrat pe următoarele întrebări:

Care este viitorul luxului?
Cum poate fi translatat caracterul exclusivist al unui Rolls-Royce în viitor?
Cum se pot schimba cerințele clienților Rolls-Royce? Cum ar putea Rolls-Royce să le depășească așteptările în încercarea sa constantă de a găsi perfecțiunea?
Ar putea caracteristicile tradiționale ale Rolls-Royce - precum măiestria precisă, spiritul de pionierat și dragostea pentru perfecțiune - să fie combinate cu tehnologiile și tendințele viitoare și să stabilească noi standarde ale luxului în deceniile următoare?
Cum putem asigura ca o călătorie cu Rolls-Royce să rămână o experiență unică în viitor precum este în prezent?

Rolls-Royce Motor Cars îndeplinește deja cele mai diverse dorințe ale clienților și oferă posibilități aproape nelimitate pentru personalizarea automobilelor sale. De-a lungul anilor și deceniilor următoare, oportunitățile vor deveni și mai extinse, iar clienții vor putea să-și personalizeze modelele Rolls-Royce în adevărate unicate. Din punct de vedere al tehnologiei, Rolls-Royce VISION NEXT 100 este bazat pe o platformă ultraușoară avansată, echipată cu o propulsie electrică de înaltă performanță. De la ampatament la designul caroseriei, diversele specificații și echipamente pot fi adaptate special pentru a se potrivi cerințelor fiecărui client.

Echipa de design Rolls-Royce se așteaptă ca progresele materialelor compozite și ale tehnologiilor să aibă o influență decisivă asupra modului în care producția poate fi personalizată în viitor. De asemenea, evoluțiile vor elibera noi posibilități creative pentru marcă în misiunea de a îndeplini dorințele exigente ale clienților și de a atinge obiectivul de a produce echivalentul auto al creației haute couture.

Rolls-Royce VISION NEXT 100 încorporează doar unele dintre opțiunile de design care vor fi posibile în viitor.

Se concentrează pe următoarele aspecte principale ale noii dimensiuni a luxului auto:

"Personal Vision": una dintre nenumăratele viziuni personale posibile pentru un Rolls-Royce al viitorului
"Grand Sanctuary": interiorul automobilului ca refugiu privat
"Effortless Journey": ghidată de "Eleanor", asistentul virtual al pasagerului
"Grand Arrival": eleganța supremă când ajungi la destinație.
Personal Vision: una dintre nenumăratele viziuni personale posibile pentru un Rolls-Royce al viitorului

Rolls-Royce VISION NEXT 100 este doar una din nenumăratele viziuni personale posibile pentru un Rolls-Royce al viitorului. Într-o evoluție a experienței Rolls-Royce din prezent, gustul clientului va modela exact cum va arăta automobilul său Rolls-Royce și cum va fi configurat.

În spiritul marilor carosieri din trecut, Rolls-Royce va crea șasiul viitorului, manufacturat din cele mai avansate materiale și propulsat de un sistem cu emisii zero. Tehnologiile de producție inovatoare vor permite clienților să se implice în stilul și proporțiile viziunii personale Rolls-Royce. Vor avea posibilitatea de a-și comanda propriile automobile modelate de designerii Rolls-Royce în funcție de gusturile personale - capodopere personalizate unice create ca amprentă a proprietarului.

Grand Sanctuary - interiorul automobilului ca refugiu privat

Într-un Rolls-Royce, starea de bine și dorința pasagerilor sunt foarte importante. Din acest motiv, designul interiorului este punctul principal de plecare: este conceput ca spațiu în care pasagerii se pot bucura de propriul stil de lux. Interiorul automobilului devine un refugiu personal.

În crearea interiorului, designerii au optat pentru o ierarhie clară a liniilor, precum și pentru materiale autentice sustenabile și iluminat subtil. Acestea sunt combinate pentru a crea o oază perfectă, atmosfera ideală în care să te relaxezi.

Cu această abordare, designerii au putut să creeze un spațiu purist primitor, în care strălucește frumusețea intrinsecă a materialelor. De exemplu, Rolls-Royce VISION NEXT 100 încorporează lemn Macassar cu tonuri calde, un covor de mătase lucrat manual pentru podea și alte piese de tapițerie din mătase moale.

La Rolls-Royce VISION NEXT 100, o fereastră panoramică de proporții generoase oferă o vizibilitate remarcabilă. Cum automobilul este conceput să "plutească" în modul de condus autonom, scaunul conducătorului, volanul și instrumentele sunt de prisos; ceea ce rămâne este un sentiment complet nou de spațiu. Aflați în propriul refugiu privat, pasagerii au doar un ceas analog sub fereastra panoramică ca reminiscență a faptului că timpul nu este pierdut în cea mai înaltă formă a luxului.

Effortless Journey: ghidată de Eleanor, asistentul virtual al pasagerului

În crearea Rolls-Royce VISION NEXT 100, designerii au căutat să păstreze prezența tehnologiilor cât mai discretă posibil, dar în același timp să asigure conectivitate deplină. Automobilul este controlat de o inteligență virtuală care îndeplinește fiecare cerință a pasagerului. Acest asistent virtual este încorporată în reprezentarea digitală a Spirit of Ecstasy, care apare pe monitorul OLED transparent cu lățime maximă. Este botezat după Eleanor Thornton, modelul care l-a inspirat pe sculptorul Charles Robert Sykes în realizarea legendarului ornament de pe capotă. Cu cât Eleanor petrece mai mult timp pe șosea cu pasagerul, cu atât ea învață mai mult despre interesele și nevoile acestuia - de exemplu, restaurantele favorite, gusturile privind arta și traseele favorite -, precum și despre preferințele și dorințele celorlalți pasageri. Prin interacțiunea vocală, pasagerii pot apela la serviciile ei pentru a-și personaliza călătoria așa cum doresc.

Grand Arrival - eleganța supremă când ajungi la destinație

Din exterior, Rolls-Royce VISION NEXT 100 este o viziune a esteticii atemporale. Cu o lungime de 5,9 metri, silueta sa radiază o eleganță puternică. În același timp, formele sale de coupé și pasajele de sine stătătoare ale roților, aflate de fiecare parte a grilei Pantheon a radiatorului, oferă dinamism și ușurință aspectului exterior.

Eleganța și ușurința caroseriei sunt subliniate de culoarea "Crystal Water" și de statueta Spirit of Ecstasy, realizată din cristal tăiat manual și iluminată din interior.

Datorită designului exterior impresionant, Rolls-Royce VISION NEXT 100 va atrage atenția oriunde va apărea. Prezența sa charismatică este îmbunătățită suplimentar de modul în care coboară pasagerii: printr-un gest generos, acoperișul și ușa se deschid pentru a dezvălui interiorul automobilului. Pasagerii se ridică și pășesc grațios în afară. Spectacolul este subliniat suplimentar de proiecțiile luminoase, care creează un covor roșu care arată drumul și care transformă orice sosire în Grand Arrival.

Dacă este cazul, două umbrele integrate în uși sunt disponibile pentru a proteja pasagerii. Bagajul personalizat Rolls-Royce poate fi așezat în partea din față a Rolls-Royce VISION NEXT 100, unde este un amplu spațiu de depozitare. Un mecanism inteligent deschide o trapă în partea laterală a automobilului și dezvăluie bagajul pentru a fi luat de majordom.

Giles Taylor, director de design al Rolls-Royce Motor Cars: "Prin Rolls-Royce VISION NEXT 100, am fost foarte atenți să nu insistăm asupra trecutului. Am dorit să fie cât mai inovatori posibil și, în același timp, să depășim istoria de design a mărcii".

 
 
Citește și:
› BMW i Hydrogen NEXT la Salonul Auto de la Frankfurt 2019 ...06/10/2019
› Audi la Salonul Auto IAA 2019 de la Frankfurt ...06/10/2019
› Hyundai la Salonul International Auto de la Frankfurt 2019 ...25/08/2019
› 6 premiere BMW și MINI la SIAB 2018 ...27/03/2018
› Noul Rolls-Royce Phantom debutează la SIAB 2018 ...21/03/2018
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2019 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005-2019 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.