Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Producția noului BMW Seria 8 Coupe a început

Producția noului BMW Seria 8 Coupe a început

Publicat în data de: 06 Iulie 2018
Categorii: Bmw, Stiri.
 

La începutul săptămânii, uzina BMW Group din Dingolfing a început producția noului BMW Seria 8 Coupé, automobilul sport care va lansa ofensiva de modele BWM în segmentul de lux.foto-productia noului bmw seria 8 coupe a inceput
În vedea pregătirii pentru noul model de serie, locația de producție din Bavaria Inferioară a trecut printr-o investiție de câteva sute de milioane de euro. Mai multe inovații digitale au fost integrate în procesele de producție, inclusiv sisteme de transport autonome și dispozitive inteligente.

Dr. Andreas Wendt, directorul uzinei BMW Group din Dingolfing: "Ca uzină care produce sedanurile BMW Seria 7, fabrica BMW Group din Dingolfing are o competență remarcabilă în producția de automobile pentru segmentul de lux. Suntem pregătiți în mod optim pentru producția noului BMW Seria 8 Coupé. Sunt sigur că clienții noștri din întreaga lume vor adora acest automobil sport de lux."

Stefan Schmid, președintele sindicatului de la uzina din Dingolfing: "Sunt mândru că vom produce noul BMW Seria 8 Coupé la uzina BMW Group din Dingolfing. Va consolida poziția noastră de centru de competență pentru clasa de lux și va asigura viitorul uzinei noastre."

Mix inteligent de materiale și structuri de producție flexibile
Construcția ultraușoară inteligentă, cu un mix inteligent de materiale care include oțel, plastic, aluminiu și fibră de carbon, este utilizată în caroseria noului automobil sport. Pe lângă structurile de susținere din partea frontală și cea spate ale automobilului, alte componente, precum acoperișul, ușile, capota și scutul frontal ale noului BMW Seria 8 Coupé, sunt realizate din aluminiu.

Pentru prima dată în producția de serie a unui model BMW, acoperișul este disponibil din plastic armat cu fibră de carbon (CFRP) - material care este produs tot la uzina din Dingolfing printr-un proces inovator de presare umedă. Această soluție era rezervată până acum pentru modelele mărcii BMW M.

Datorită nivelului ridicat de flexibilitate a sistemului de producție BMW, a fost posibil în mare măsură ca noul BMW Seria 8 Coupé să fie integrat în actualele structuri de producție. Automobilul sport de lux, care iese de pe linia de asamblare alături de modelele BMW Seria 5 și Seria 7, se bazează pe procese de producție încercate și testate.

Inovații în procesele de producție
În paralel cu începerea producției noului BMW Seria 8 Coupé, digitalizarea logisticii și a proceselor de producție de la Dingolfing continuă în ritm crescut. De exemplu, la asamblarea ușilor, componentele sunt livrate pe linie de trenuri-remorchere autonome; pe linia de finisare, roboți colaborativi măsoară decalajele și erorile de aliniere.

Uzina BMW Group din Dingolfing utilizează din ce în ce mai mult dispozitive „wearables”. Aceste tehnologii informatice mobile purtate pe corp susțin personalul în diferitele operațiuni. Pe lângă mănușile-scaner inteligente ProGlove, o așa-numită "alarmă exotică" vor utiliza, de exemplu, alama cu vibrație a unui smartwatch pentru alertarea personalului când un automobil cu opțiuni de echipare non-standard vine pe bandă și necesită atenție specială.

De asemenea, ochelarii de realitate virtuală au fost utilizați în premieră în pregătirea personalului de asamblare: procesele de asamblare specifice pentru noul BMW Seria 8 Coupé au fost filmate și vizionate de angajați prin ochelarii VR. Aceasta le permite să se familiarizeze cu noul model și procesele de echipare corecte înainte de începerea producției.

Două variante de motorizare disponibile la lansare

Într-un mediu extrem de competitiv, BMW 840d xDrive Coupé se bazează pe un motor diesel pentru a furniza tracțiune superioară și consum de combustibil redus. Motorul diesel de 3,0 litri, cu șase cilindri dispuși în linie, generează o putere maximă de 320 CP și un cuplu maxim de 680 Nm.

 
 
Citește și:
› Noul BMW Seria 7, îmbunătățit pentru 2019 ...20/01/2019
› BMW Group la CES 2019 de la Las Vegas ...06/01/2019
› BMW M850i Coupe Night Sky, inspirat dintr-o ploaie de meteori ...06/01/2019
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2019 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005-2019 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.