Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Primele sisteme europene de radionavigație prin satelit au fost aprobate de Parlamentul European

Primele sisteme europene de radionavigație prin satelit au fost aprobate de Parlamentul European

Publicat în data de: 21 Noiembrie 2013
Categorii: Stiri, GPS.
 

Parlamentul European a aprobat miercuri raportul privind "Implementarea și operarea sistemelor europene de radionavigație prin satelit". Galileo este o alternativă europeană la sistemele folosite în prezent în Europa, cum ar fi GPS-ul american.foto-primele sisteme europene de radionavigatie prin satelit au fost aprobate de parlamentul european
Raportul propune mai multe măsuri la nivel european pentru a crește valoarea adăugată a Galileo și EGNOS, cele două programe europene de radionavigație prin satelit.

Raportorul deputatului european Marian-Jean Marinescu, vicepreședinte al Grupului PPE în Parlamentul European, a insistat în favoarea dezvoltării pieței de aplicații bazate pe această tehnologie (GNSS – global navigation satellite system), a propus defalcarea bugetului alocat în mod corespunzător diferitelor segmente ale programelor, în vederea unui mai bun management financiar, și a accentuat importanța popularizării sistemului Galileo ca o alternativă europeană viabilă la sistemele militare străine folosite în prezent în Europa, cum ar fi GPS-ul american. Raportul subliniază și rolul esențial al bunei guvernanțe în activitatea spațială a UE și nevoia stabilirii unor obiective clare, precum și a responsabilizării tuturor părților implicate.

Galileo și EGNOS vor pune la dispoziția cetățenilor o alternativă europeană civilă la semnalul american GPS sau la cel rusesc Glonass, de care utilizatorii GNSS au depins până acum. Patru sateliți au fost deja lansați și alți 18 sunt planificați a fi lansați până la sfârșitul lui 2014. Până în 2018, obiectivul este ca infrastructura Galileo să numere 30 de sateliți.

„Beneficiile socio-economice generate la nivel european de Galileo și EGNOS sunt estimate la o valoare totală de circa 70 de miliarde de euro în primii 20 de ani de operare. Cele două programe vor stimula dezvoltarea și inovarea și vor impulsiona creșterea economică în Europa. Se vor deschide noi oportunități de afaceri pentru dezvoltatorii de aplicații, pentru furnizorii de servicii, pentru cercetători. Principalele sectoare vizate includ cele care necesită aplicații de înaltă precizie, precum aviația, transportul terestru, agricultura”, a explicat raportorul Marian-Jean Marinescu.

Aplicațiile bazate pe tehnologia GNSS vor valorifica potențialul infrastructurii și al serviciilor oferite de Galileo și EGNOS. Siguranța rutieră, colectarea taxelor, managementul traficului și al parcărilor, gestionarea flotelor, serviciile de intervenție în caz de urgență, monitorizarea transporturilor de marfă, rezervările online, transportul animalelor, agricultura de precizie sunt doar câteva dintre activitățile care pot beneficia de aplicațiile bazate pe această tehnologie.

 
 
Citește și:
› Daimler, BMW și Audi au achiziționat serviciul de hărți HERE al N ...03/08/2015
› Bosch serbează 25 de ani de producția primului sistem de navigați ...19/08/2014
› Mio a lansat noile GPS-uri Spirit, cu actualizări gratuite pe via ...27/06/2014
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2020 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2020 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.