Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Premiile Red Dot 2018: un triumf triplu pentru designul Kia

Premiile Red Dot 2018: un triumf triplu pentru designul Kia

Publicat în data de: 16 Aprilie 2018
Categorii: Kia, Premii, Stiri.
 

Kia primește trei premii pentru designul modelelor Stinger, Stonic și Picanto. Kia Stinger câștigă premiul „Red Dot: Best of the Best”. Cu această ultimă victorie triplă, Kia ajunge la un palmares de 21 de premii Red Dot.foto-premiile red dot 2018 un triumf triplu pentru designul kia
Kia a triumfat din nou la premiile Red Dot, asigurându-și trei premii prestigioase pentru design. Noul sedan fastback Stinger, crossover-ul compact Stonic și a treia generație a modelului Picanto au câștigat fiecare în categoriile din care au făcut parte. Juriul internațional format din experți în design au onorat modelul Stinger cu titlul „Best of the Best”, elogiind astfel mașina pentru designul său inovator.

Victoria triplă din 2018 se adaugă succesului continuu pe care îl înregistrează Kia, compania ajungând la câștigarea a 21 de premii Red Dot începând din 2009, momentul în care Kia Soul a înregistrat prima victorie. Aceste ultime distincții urmează celor trei premii iF Design câștigate la începutul anului 2018.

„Echipa noastră globală de design este foarte de mândră de ultimul său triumf. Acesta evidențiază pasiunea Kia pentru ingeniozitate și calitatea designului, care a fost încă o dată recunoscut de juriul internațional format din experți în design”, a spus Peter Schreyer, Președinte și Șef de Design al Kia Motors Corporation. „Câștigarea premiului ‘Red Dot: Best of the Best’ pentru a patra oară este un lucru cu adevărat excepțional. Cu viziunea sa modernă asupra stilului clasic al unui gran turismo, Kia Stinger constituie încă o dovadă a standardelor înalte de design ale Kia.”

Kia Stinger, proiectat la centrul european de design Kia din Frankfurt, Germania, îmbină designul clasic al unui gran turismo cu un interior spațios și încântător. Inspirat din modelele grand tourer ale anilor 1970, Stinger are proporțiile elegante ale unui fastback și un aspect musculos în formă de „sticlă de cola” al aripilor spate, evidențiind astfel puterea livrată roților din spate.

Proiectat de asemenea în Frankfurt, Stonic, modelul de debut al Kia în segmentul crossoverelor compacte, oferă un design exterior uimitor și îndrăzneț, combinat cu o poziție mai înaltă a scaunelor specifică SUV-urilor practice. Este cel mai personalizabil automobil Kia construit vreodată, oferind cumpărătorilor o gamă largă de posibilități de combinare a culorilor atât în exterior, cât și în interior.

Cea de a treia generație a modelului Kia Picanto - cel mai mic automobil construit de Kia - aduce un caracter tineresc și energic în segmentul A. Acesta se mândrește cu un design nou, distinctiv și un interior high-tech cu un imens potențial de personalizare. În pofida dimensiunilor sale compacte, designul inteligent al modelului Picanto îl face unul dintre cele mai spațioase automobile din clasa sa.

Premiile Red Dot: peste 6,300 de produse înregistrate din 59 de țări
Încă de la lansarea în 1955 de către centrul de design din regiunea Rhin-Wesphalia, premiile Red Dot au devenit una dintre cele mai prestigioase competiții de design la nivel mondial. Juriul este format din 40 de designeri experți independenți, profesori de design și jurnaliști din întreaga lume.

Premiile Red Dot sunt formate din trei categorii (Product Design, Communication Design și Design Concept), iar acordarea acestora se bazează pe evaluarea unor criterii precum gradul de inovare, calitatea formală, funcționalitate și compatibilitatea ecologică. În 2018, companii din 59 de țări au înregistrat în concurs mai mult de 6,300 de produse.

Prezentarea oficială a premiilor Red Dot va avea loc în data de 9 iulie 2018 la Essen, Germania, la teatrul de operă Aalto, proiectat de către Alvar Aalto.

 
 
Citește și:
› Vânzările Kia au crescut cu 2,4% în 2018 ...06/01/2019
› Kia Ceed este Mașina Anului 2019 în România ...16/12/2018
› Toate mașinile Kia și Hyundai vor fi conectate la internet ...18/11/2018
› Kia Ceed este Mașina Anului 2019 în România ...16/12/2018
› Noul Citroen Berlingo câștigă premiul International Van of the Ye ...23/09/2018
› Motorul PSA cu trei cilindri a primit premiul Motorul Internation ...16/06/2018
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2017 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005-2018 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.