Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Premieră: noul Opel Astra se dezvăluie, oficial, la Frankfurt

Premieră: noul Opel Astra se dezvăluie, oficial, la Frankfurt

Publicat în data de: 18 Septembrie 2009
Categorii: Opel, Auto-show, Facelift, Stiri, IAA-09.
 

Update foto+video+info oficiale! Noua generație Opel Astra va fi prezentată în premieră mondială la Salonul Auto de la Frankfurt, în septembrie, combinând elementele de design ale Insignia cu inovațiile tehnologice de ultimă oră.update foto live de la Frankfurt, 18 septembrie:
Vedetele standului Opel de la Salonul Auto de la Frankfurt IAA 2009 au fost noua generație Opel Astra și noul concept electric Opel Ampera.

update 18 iunie 2009
Opel a dezvăluit astăzi mai multe detalii despre noul Astra, ce-și va face debutul mondial la Salonul Auto de la Frankfurt, în septembrie, prezentând în special designul interior, similar cu cel de la Insignia.

update 13 mai 2009
Opel a dezvăluit oficial noua generație Astra, în varianta hatchback cu cinci uși, ce-și va face debutul mondial în premieră la Salonul Auto de la Frankfurt, pe 17 septembrie.

Noua generație Opel Astra introduce în segmentul compact confortul și sistemele de siguranță prezente pentru prima oară pe modelul Insignia - cel mai avansat sistem de iluminare (AFL), camera video frontală ce recunoaște semnele de circulație și scaunele, cu cea mai bună ergonomie disponibilă.

Cu o lungime de 4,42 metri, noul Opel Astra oferă un spațiu mărit pentru pasageri, atât în față cât și în spate, grație ampatamentului cu 71 mm mai lung. Caroseria noul hatchback a fost dezvoltată ca un sistem mecatronic, ce integrează complet funcții mecanice cu cele electronice. Precum Insignia, noul Astra va fi disponibil cu sistemul FlexRide ce oferă trei setări - standard, Sport și Tour - ce modifică stilul de conducere și comportamentul în viraje.

Printre celelalte noutăți tehnice introduse de noua generație Opel Astra merită amintite:
- sistemul de iluminare bi-xenon AFL+ (Advanced Forward Lighting) ce modifică intensitatea și distanța luminilor în funcție de drum și condițiile de trafic
- sistemul cu cameră video Opel Eye - ce recunoaște semnele rutiere și notifică șoferul de prezența lor
- scaunele frontale ergonomice, dezvoltate pentru un suport lombare optim și siguranță maximă

Linia de propulsoare pentru noul Opel Astra îndeplinește normele de poluare Euro 5, toate, cu excepția celui de putere mai mică, fiind cuplate la cutii de viteze cu șase trepte. De asemenea va debuta și o cutie de viteze automată, cu funcție Active Select.

În gama motoarelor diesel, noul Astra pentru 2010 va oferi unități cu capacitate între 1,3 și 2.0 litri, a căror putere variază între 95 și 160 CP. Toate sunt echipate cu filtru de particule diesel (DPF).

Linia de motoare pe benzină include propulsoarele de 1,4 și 1.6 litri cu puteri între 100 și 180 CP. În premieră va debuta și motorul 1.4 litri turbo cu 140 CP, ce înlocuiește motorul cu aspirație normală de 1.8 litri.

update 11 mai
Opel a dezvăluit oficial un nou set de fotografii tip teaser cu noul Astra ce va fi lansat în premieră mondială la Salonul Auto de la Frakfurt. În cele trei poze apare modelul Opel Astra hatchback cu cinci uși, alături de designerul Marc van der Haegen și coordonatorul mecanic Laszlo Kreth. De asemenea Opel a mai prezentat și câteva fotografii din timpul testelor cu un prototip ce folosește caroseria modelului actual Astra, însă cu modificări la trenul de rulare.

Pe lângă varianta hatchback cu cinci uși, Opel va lansa și o versiune coupe a noului Astra, denumită GTC, urmată de caroserii sedan, station wagon și CC (coupe-convertibile).

update 9 aprilie
Opel a dat publicității mai multe fografii oficiale cu noul Opel Astra pentru 2010, în varianta hatchback cu cinci uși ce-și va face debutul mondial la Salonul Auto de la Frankfurt, în septembrie. Pe lângă varianta cu 5 uși, Opel a dezvăluit și două schițe ale versiunii Astra GTC - un fastback coupe (trei uși) și Astra Estate - varianta break.

Precum era de așteptat, noua generație Opel Astra are un design exterior cu multe elemente preluate de la Insignia (forma farurilor, linia acoperișului și suprafețele portierelor). Per ansamblu, noul Opel Astra arată mai sportiv și mai dinamic decât modelul curent.

update 26 martie 2009:
Iată și prima fotografie a noului Opel Astra - noua generație pentru 2009 - ce pare a fi oficială. Modelul va fi dezvăluit la Salonul Auto de la Frankfurt, în septembrie.

update 12 septembrie
Opel a dezvăluit încă o fotografie "teaser" menită să stârnească și mai mult interesul pentru noua generație Opel Astra 2009.

original 8 septembrie
Opel a prezentat astăzi primele detalii și informații oficiale despre noua generație Astra, ce va fi prezentată anul viitor la Frankfurt (15-27 septembrie 2009), în varianta hatchback cu cinci uși. Noul Opel Astra are un aspect nou, preluând limbajul de design de la Opel Insignia, având drept țintă să ofere clienților o atmosferă premium, la un preț redus, modelul intrând pe piață cel mai devreme la începutul lui 2010.

Șasiul noului Opel Astra este complet nou, promițând să păstreze reputația modelului de lider în dinamică, în timp ce motorizările vor maximiza cuplul la turații scăzute pentru un consum redus de carburant.

Fără a oferi prea multe detalii tehnice, este de așteptat ca noul Opel Astra să beneficieze de facilități noi, inteligente și practice, precum sistemul de transport integrat „FlexFix” aflat în dotarea modelului Corsa. Noul Opel Astra va beneficia și de inovații tehnologice, precum „Front Camera System” de la Insignia, ce combină recunoașterea semnelor de circulație cu sistemul de avertizare a părăsirii involuntare a benzii de mers, îmbunătățind astfel siguranța ocupanților și contribuind la evitarea accidentelor.

Noua generație a sistemului de iluminare AFL (Adaptive Front Lighting), de la Insignia, va fi regăsit de asemenea și pe noul Opel Astra.

Prezentând astăzi primele detalii și schițe (cu forma caroseriei) ale noului Astra, Mark Adams, vice președintele GM Europe a spus: „Modelul curent Astra deja combină un înalt nivel de substanță tehnologică și stil emoțional, dar noua generație va face un important pas înainte”.

Video: 2010 Opel Astra hatchback 5 usi


 
 
Citește și:
› Noua față a mărcii: primele detalii asupra conceptului Opel GT X ...12/08/2018
› Noul concept Opel schimbă imaginea mărcii ...19/07/2018
› Opel este gata înainte de termenul limită pentru standardul Euro ...10/06/2018
› Dacia adoptă motorizarea electrică! ...22/02/2020
› Noul Kia Sorento va debuta la Salonul Auto de la Geneva ...04/02/2020
› Audi la Salonul Auto IAA 2019 de la Frankfurt ...06/10/2019
› Audi lansează noua limuzină Audi A3 pentru 2021 ...05/05/2020
› Mazda2 pentru 2020, mai multă personalitate ...04/02/2020
› Renault lansează Noul Clio 2020, în România de la 10.000 Euro ...24/11/2019
› "Drive the Change" - noul slogan Renault ...21/09/2009
› Lexus LS, IS și GS pentru 2010 - în premieră la Frankfurt IAA 200 ...18/09/2009
› Volkswagen Golf 6 R - cel mai puternic Golf din toate timpurile - ...16/09/2009
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2020 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2020 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.