Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Premieră la Porsche: Cayenne Diesel cu motor de la Audi!

Premieră la Porsche: Cayenne Diesel cu motor de la Audi!

Publicat în data de: 21 Noiembrie 2008
Categorii: Porsche, Tehnologie, Stiri.
 

Porsche a dat undă verde construirii, începând din februarie 2009, modelului Cayenne cu propulsor diesel, preluat de la Audi. Noul V6 de trei litri dezvoltă 240 CP și 550 Nm. Prețul de bază a noului Porsche Cayenne Diesel va fi de 47.250 Euro.foto-premiera la porsche cayenne diesel cu motor de la audi
 ›Galerie foto:
foto-premiera la porsche cayenne diesel cu motor de la audi foto-premiera la porsche cayenne diesel cu motor de la audi foto-premiera la porsche cayenne diesel cu motor de la audi foto-premiera la porsche cayenne diesel cu motor de la audi
foto-premiera la porsche cayenne diesel cu motor de la audi foto-premiera la porsche cayenne diesel cu motor de la audi foto-premiera la porsche cayenne diesel cu motor de la audi
Decizia a fost luată ca răspuns la noile reglementări în ceea ce privește emisiile poluante, în speciale pe piețele Europene. Mai mult, preluarea de către Porsche a o mare parte din acțiunile Volkswagen - cel mai mare producător de propulsoare diesel din lume pentru vehiculele de pasageri, a deschis o nouă oportunitate de a utiliza această tehnologie.

Porsche va echipa modelul Cayenne cu propulsorul de trei litri V6 turbo diesel ce dezvoltă 240 CP și 550 Nm, furnizat de Audi AG, subsidiară a Volkswagen Group. Echipat cu acest nou motor, modelul Porsche Cayenne va consuma în medie 9,3 litri/100 km, iar emisiile poluante de CO2 vor atinge valoarea medie de 244 g/km.

Noul Porsche Cayenne diesel va fi lansat inițial în Europa, însă pregătirile pentru introducerea și pe alte piețe sunt în desfășurare.

Prin lansarea noului Cayenne Diesel, Porsche continuă programul său de reducere a consumului de carburant în gama sa de modele. În primăvara anului 2007, producătorul de mașini sport a echipat noua generație Cayenne, pe benzină, cu sistemul de injecție directă, ducând astfel la reducerea consumului de carburant cu 15%. Din vara anului 2008, Porsche a echipat de asemenea și modelele din seria 911 cu injecție directă de carburant.

Porsche lucrează de asemenea și la un model Cayenne cu propulsie hibridă, ce va consuma mai puțin de 9 litri/100 km, fiind lansat pe piață la sfârșitul acestei decade.

Noul Porsche Cayenne Diesel va fi disponibil la dealerii europene începând cu luna februarie 2009. Echipat în dotarea standard cu transmisia automată Tiptronic-S, noul model va avea un preț de bază, fără taxe, de 47.250 Euro (în Germania).

 
 
Citește și:
› Audi și Porsche lucreză împreună la o nouă arhitectură de vehicul ...19/04/2017
› BMW, Daimler, Ford, Audi și Porsche vor încărcare ultrarapidă de- ...02/12/2016
› Audi, Porsche, Opel, Mercedes, Volkswagen, Renault au probleme cu ...24/04/2016
› Luminile OLED digitale sunt lansate în premieră pentru Audi Q5 ...06/09/2020
› Citroen lanseaza un nou model de ochelari ce trateaza raul de maș ...09/06/2019
› BMW și Jaguar Land Rover vor colabora pentru dezvoltarea tehnolog ...09/06/2019
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.