Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Premieră: Iată noul Dacia Sandero Stepway

Premieră: Iată noul Dacia Sandero Stepway

Publicat în data de: 07 Mai 2009
Categorii: Dacia, Auto-show, Prezentare, Stiri.
 

Dacia prezintă la Salonul Auto de la Barcelona noul Sandero Stepway - un model crossover, fără tracțiune integrală, bazat pe versiunea comercializată de Renault în Brazilia. Va fi disponibil din iunie, cu 2 motorizări: 1.6 90 CP și 1.5 dCI de 70 CP.În ciuda așteptărilor pentru un model SUV, cu tracțiune integrală, Dacia prezintă astăzi, la Salonul Auto de la Barcelona și la Atelierul Renault de la Paris, Sandero Stepway, o nouă versiune cu trăsături dinamice a berlinei bicorp lansate în iunie 2008. Stepway vine să consolideze succesul modelului Sandero, care a fost comercializat până în prezent în peste 60.000 de exemplare pe piețele din Europa și Maghreb.

Afișând un design robust, Dacia Sandero Stepway se adresează cu precădere clienților tineri, aflați în căutarea unui vehicul accesibil ca preț și cu personalitate puternică. Garda la sol înălțată, barele de protecție cu ornamente cromate, barele de pavilion longitudinale și ornamentul cromat al eșapamentului sunt tot atâtea elemente specifice noului vehicul Dacia. Trei culori metalizate sunt disponibile în serie: Gris Platine, Gris Comète și Roșu de Foc.

Dacia Sandero Stepway preia atuurile care au asigurat succesul modelului de bază: un raport preț/spațiu interior de neegalat (astfel încât 5 adulți pot călători în condiții confortabile, beneficiind în plus de un portbagaj cu volum de încărcare de 320 l), la care se adaugă o fiabilitate ireproșabilă și recunoscută.

În funcție de piața de comercializare, Dacia Sandero Stepway este echipată cu o motorizare pe benzină de 1.6 litri și 90 CP și cu o motorizare diesel dCi de 70 CP. Dacia Sandero Stepway este fabricată la uzina de la Mioveni, uzină certificată ISO 14 001. Peste 5% din materialele plastice utilizate la fabricația modelului sunt reciclate iar 95% din masa totală a vehiculului poate fi reciclată la sfârșitul ciclului de viață. Versiunea dCi de 70 CP emite numai 140g de CO2/km, beneficiind, prin urmare, de semnătura Dacia eco².

Noul crossover Dacia va fi disponibil pe majoritatea piețelor europene începând cu septembrie 2009, urmând să ofere un raport preț/prestații fără concurență. În unele țări, comenzile vor putea fi preluate de la sfârșitul lunii iunie 2009.

La fel ca toate vehiculele din gama Dacia disponibile în Europa, Dacia Sandero Stepway va beneficia de o garanție de 3 ani sau de 100 000 km.

CREAT PENTRU AVENTURĂ
Dacia Sandero Stepway este un vehicul ale cărui trăsături dinamice îl recomandă pentru aventură. Garda la sol a fost înălțată cu 20 mm față de Sandero hatchback, barele de protecție față și spate au ornamente cu aspect de crom satinat, iar proiectoarele de ceață și barele de pavilion longitudinale (negre și crom satinat) fac din Dacia Sandero Stepway un vehicul adaptat oricărui tip de drum.

Atributele de sportivitate și rafinament se regăsesc în designul exterior al mașinii: mască faruri de culoare neagră, bandou superior cromat al calandrului, jante de aluminiu de 15”, retrovizoare exterioare, mânere interioare de portiere și baghete laterale cu aspect de crom satinat. Toate acestea, la care se adaugă ornamentul cromat al eșapamentului, punctează personalitatea puternică a vehiculului. La interior, tapițeria neagră, cusăturile albe și diferitele elemente de culoare gri, cum sunt fațada consolei centrale, conturul aeratoarelor, ornamentul din centrul volanului și mânerele interioare creează o atmosferă elegantă și dinamică în același timp. Inscripția „Stepway” este prezentă pe portierele și pragurile față, în timp ce un stripping decorativ este disponibil, ca accesoriu, pentru aripile din spate.

O OFERTĂ ATRACTIVĂ
Pe lângă designul robust, Dacia Sandero Stepway deține atuurile care au asigurat succesul modelului de baza, Sandero: spațiu interior, siguranță, fiabilitate și un raport preț/prestații imbatabil.

Noul Dacia Sandero Stepway este un vehicul foarte spațios, la bordul său putând călători în condiții confortabile 5 adulți de talie înaltă. Acest spațiu interior generos este însoțit de un volum de încărcare de 320 l (care poate ajunge până la 1200 l dacă bancheta din spate este rabatată).

Echipamentele de siguranță prezente pe Dacia Sandero Stepway includ sistemul ABS Bosch 8.1 cu repartitor electronic de frânare (EBV), asistență la frânarea de urgență (AFU) și doua airbag-uri, pentru șofer și pentru pasagerul din dreapta.

Trei culori metalizate sunt disponibile în dotarea standard: Gris Platine, Gris Comète și Rosu de Foc.

Poziția la volan, ușor ridicată, permite o bună manevrare a vehiculului. Cele două versiuni de motorizare - benzină 1.6 litri 90 CP și diesel 1.5 dCi 70 CP - și-au confirmat deja potențialul pe alte vehicule din gamă. Consumul afișat în ciclu mixt este de 7,6 litri/100 km (pentru versiunea pe benzină) și, respectiv, de 5,3 litri/100 km (pentru versiunea diesel). În cazul acestei ultime versiuni, emisiile de CO2 nu depășesc 140 g/km, astfel încât Dacia Sandero Stepway dCi beneficiază de semnătura Dacia eco².

Fidelă filozofiei mărcii Dacia, Sandero Stepway va fi propusă la un raport preț/prestații fără concurență. Modelul va fi comercializat începând cu septembrie 2009 în majoritatea țărilor europene.

Dacia Sandero Stepway va beneficia de o garanție de 3 ani sau 100 000 km.

SANDERO STEPWAY : DIN AMERICA DE SUD PÂNĂ ÎN EUROPA
Dacia Sandero Stepway este versiunea europeană a modelului Renault Sandero Stepway, unul dintre cele mai recente vehicule din gama Renault din Brazilia, produs la uzina din Curitiba (Brazilia). Peste 80% din piesele pentru Dacia Sandero Stepway (de exemplu, barele de pavilion, barele de protecție față/spate) sunt comune versiunii sud-americane Renault Sandero Stepway.

Renault Sandero Stepway este comercializat în Brazilia și în Argentina, unde au fost vândute până în prezent peste 2.700 de exemplare. Cu designul său specific, Renault Sandero Stepway consolidează succesul înregistrat de Renault Sandero, ale cărui vânzări au atins 59 000 de unități într-un singur an.

Video: Dacia Sandero Stepway
 
 
Citește și:
› Dacia a reluat producția de mașini ...05/05/2020
› Dacia Spring, revoluția electrică ...05/03/2020
› Dacia adoptă motorizarea electrică! ...22/02/2020
› Dacia adoptă motorizarea electrică! ...22/02/2020
› Noul Kia Sorento va debuta la Salonul Auto de la Geneva ...04/02/2020
› Audi la Salonul Auto IAA 2019 de la Frankfurt ...06/10/2019
› A patra generație Honda CR-V ajunge pe piață în noiembrie 2012 ...26/07/2012
› BMW ConnectedDrive 2012, ce aduce nou ...12/07/2012
› Opel Adam, dezvăluit complet înaintea debutului de la Paris Motor ...11/07/2012
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2020 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2020 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.