Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Porsche Panamera GT - primele detalii și fotografii oficiale

Porsche Panamera GT - primele detalii și fotografii oficiale

Publicat în data de: 24 Noiembrie 2008
Categorii: Porsche, Foto-spion, Stiri.
 

După ce a scăpat pe Internet fotografiile oficiale, Porsche a dat publicității mai multe detalii despre noul Gran Turismo cu 4 uși, Panamera. Cu propulsoare ce dezvoltă între 300 și 500 CP, noul Porsche Panamera va fi lansat pe piață în 2009.Update: informații oficiale
Cu nouă luni înainte de lansarea pe piață, Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, Stuttgart, a publicat primele fotografii oficiale ale modelului Panamera, cel mai tânăr membru al familiei Porsche. Proiectat ca o mașină sport grand tourism, cu patru uși, modelul Panamera îmbină mai multe caracteristici într-un mod specific mărcii Porsche: sportivitate, interior generos și variabil și confortul deosebit, caracteristic unui autovehicul de familie (Gran Turismo). Panamera reprezintă cea de-a patra gamă Porsche, completând modelele sport 911, Boxster și Cayman, precum și SUV-ul sport, Cayenne.

Panamera este un model nou și diferit, care păstrează în același timp aspectul unui Porsche veritabil. Datorită proporțiilor sale, Panamera se evidențiază în segmentul din care face parte: mașina are o lățime de 1931 mm și o înălțime de 1418 mm, fiind mai lată și mai joasă decât alte modele cu 4 uși, comparabile. Silueta GT inconfundabilă se datorează unei lungimi totale de 4970 mm și consolelor scurte și sportive din partea din față și din spate. Stilul și detaliile corespund filozofiei de design Porsche, ce a fost cizelată de-a lungul timpului pe modelul 911 și a fost implementată cu succes la modelele Boxster, Cayman și Cayenne.

Datorită design-ului, Panamera se va impune în fața competitorilor, formând un segment nou. Simbioza dintre genele unei veritabile mașini sport, ce se desprind din forma de coupé, precum și interpretarea proprie a formei clasice de limuzină și avantajele oferite de conceptul de spațiu variabil, conferă noului model Porsche o imagine inconfundabilă. Spre exemplu, Panamera are elemente individuale pentru admisia aerului, puternic evidențiate, ce înlocuiesc clasică grila de radiator. Pasajele pronunțate ale roților și capota de motor lunga creează aceea imagine specifică părții frontale a modelului 911, apreciată de către clienții Porsche timp de 45 de ani: capota este plată, fiind încadrată de aripile proeminente. Capota motorului și geamul din spate cu formă de săgeată conferă modelului Panamera aspectul unei mașini sport. Elementele proeminente ale caroseriei, ce acoperă roțile din spate, linia sportivă a plafonului, caracteristică unui coupé, și tobele finale de eșapament reprezintă de asemenea elemente specifice unui Porsche veritabil.

Curbura elegantă a plafonului, ce acoperă într-un mod stilat interiorul spațios, te invită pur și simplu să intri în mașină. La fel ca toate modelele Porsche, modelul Panamera a fost creat plecând de la nevoile și dorințele șoferului. Datorită noului concept de spațiu și arhitecturii sportive a interiorului, oricare dintre cele patru locuri este acum la fel de confortabil, atât locurile din față cât si cele din spate fiind la fel de ergonomice. Portbagajul este foarte spațios. Datorita conceptului de spațiu variabil, cu posibilitate de a plia spătarele locurilor din spate, spațiul pentru bagaje poate fi adaptat conform nevoilor șoferului și pasagerilor. Capota coupé și design-ul sportiv al părții din spate combină utilitatea zilnică și aspectul elegant.

Porsche a proiectat pentru modelul Panamera motoare puternice, ce țin totodată cont de condițiile actuale de mediu. Este vorba de motoare în V, cu 6 respectiv 8 cilindri, ce dezvoltă o putere cuprinsă între 300 și 500 CP. Unele dintre aceste motoare folosesc tehnologia supraalimentării turbo, fiind în același timp puternice și economice, datorită sistemului de injecție directă a combustibilului. Mașina poate fi echipată fie cu cutie manuală cu șase trepte de viteză, fie cu cutie cu ambreiaj dublu, cu șapte trepte de viteză (PDK).

Panamera dispune de tracțiune sport spate. Versiunea de vârf este dotată cu tracțiune integrală, ce este disponibilă opțional și pentru celelalte versiuni. Porsche pregătește în acest moment și un model Panamera deosebit de economic, cu motor hibrid. Detalii suplimentare privind motorizările, cutiile de viteze, performanțele, precum și prețurile și dotările vor fi date publicității în primăvara următoare.

Panamera se va produce în fabrica din Leipzig, unde a fost pregătită o hală de producție de aproximativ 22.000 metri pătrați și centrul de logistică aferent. Motoarele modelului Panamera sunt produse în fabrica de la Zuffenhausen, iar uzina Volkswagen din Hanovra va livra elementele de caroserie lăcuite. Mașinile vor fi asamblate în fabrica din Leipzig. Anual urmează să fie vândute 20.000 unități. Pentru Panamera, Porsche va lucra mai ales cu furnizori germani, astfel încât aproximativ 70% din valoarea totală a mașinii va fi creata în Germania. Astfel, Panamera este un autovehicul „Produs în Germania“.

Premiera mondială a modelului Panamera va avea loc în primăvara anului 2009, iar primele mașini vor ajunge in showroomurile Porsche la sfârșitul verii 2009.

Update: 24 noiembrie 2008
Au apărut primele detalii și imagini cu noul sedan Porsche Panamera, scăpate de companie printre degete. Noul Panamera are lungimea de 4,97 m, lățimea de 1,92 m, ampatamentul de 2,93 m și înălțimea de 1,42 m. Greutatea nu a fost încă dezvăluită dar vehiculul cântărește în jur de două tone. Cel mai important detaliu de design exterior este linia ce se întinde de la partea frontală a vehiculului trece pe deasupra roților își continuă drumul pe portiere și ajunge până la stopurile din spate. Forma alungită și profilul coborât oferă sedanului un coeficient aerodinamic de 0.29, la vitezele mari un eleron controlat electronic va păstrat echilibrul optim al vehiculului.

Noul Porsche Panamera va dispune de suspensii pe aer controlate electronic, LSD, și tracțiune față sau integrală. Sub capotă sedanul Porsche va fi disponibil cu: motorul V6 de 3.6 litri cu 300 CP, V8-ul cu o capacitate de 4.8 litri care dezvoltă 400 CP (Panamera 4S) sau 500 CP (Panamera Turbo). Puterea va fi transmisă roților prin intermediul noii transmisii Porsche PDK cu ambreiaj dublu. De asemenea, noul Porsche Panamera fi disponibil și într-o versiune hibridă propulsată de 300 CP.

Porsche speră să vândă aproximativ 20.000 unități Panamera anual, dintre care 20% să fie versiunea de top Panamera Turbo. La lansare sedanul va fi disponibil numai în versiunile S și Turbo urmând ca la puțin timp să fie introdus și modelul echipat cu motor V6. După primul an de lansare Porsche speră ca cererea să crească la 50.000 unități anual. Vânzările vor începe pe piețele din Asia, SUA și Europa anul viitor.

Update: 31 octombrie 2008
Iată primele fotografii spion cu interiorul noului Porsche Panamera. Imaginile par a fi preluate de pe locul pasagerului din dreapta și putem vedea că panoul cu instrumente va avea 5 cadrane. De asemenea, consola centrală este plină cu butoane, ceea ce ne face să credem că modelul va fi echipat cu o gamă largă de echipamente. Pe lângă noile fotografii spion cu interiorul modelului, acum avem ocazia să vedem și primul teaser video cu noul Porsche Panamera.

Original: 15 septembrie 2008
Porsche a dezvăluit astăzi primul „teaser” al mult așteptatului model Panamera GT. Începând cu data de 15 septembrie revista Panamera Online Magazine va oferi o gamă largă de informații despre cel mai nou membru sosit în familia Porsche (www.porsche.com/panamera) inclusiv filme cu prototipuri deghizate în timpul testelor.

În imagine avem ocazia să vedem foarte clar doar profilul părții din față a mașinii, cu spoilerul, farurile și luminile pentru ceață

Următoarea acțiune de promovare a noului model va începe pe data de 20 octombrie, și va consta în machete publicitare publicate în principalele reviste de știri și business.

De asemenea, Porsche a anunțat încă de la începutul anului că va construi și o versiune hibrid pentru noul Porsche Panamera, un Gran Turismo cu patru uși și o dinamică sportivă, ce va demonstra capabilitățile tehnologiei întâlnite și la Cayenne Hybrid.

Noul Porsche Panamera își va face debutul mondial în 2009, iar versiunea Panamera Hybrid Drive va fi lansată ulterior, în funcție de cerințele pieței.

Video: Porsche Panamera:


Video: Porsche Panamera teaser


 
 
Citește și:
› Audi și Porsche lucreză împreună la o nouă arhitectură de vehicul ...19/04/2017
› BMW, Daimler, Ford, Audi și Porsche vor încărcare ultrarapidă de- ...02/12/2016
› Audi, Porsche, Opel, Mercedes, Volkswagen, Renault au probleme cu ...24/04/2016
› Noul BMW Seria 8 Cabriolet, teste prin aridul Death Valley ...01/09/2018
› Noul BMW Seria 3 Sedan: botezul focului în Infernul Verde ...16/08/2018
› Audi e-tron, fiecare km de coborâre adaugă aproximativ un km de a ...13/08/2018
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2020 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2020 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.