Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Ponta: Acciza la carburanți crește din aprilie

Ponta: Acciza la carburanți crește din aprilie

Publicat în data de: 04 Februarie 2014
Categorii: Carburanti, Legislatie, Stiri.
 

Acciza de 7 eurocenți va fi introdusă de la 1 aprilie la benzină și motorină, iar președintele Traian Băsescu va semna acordul cu FMI, deoarece memorandumul nu va include această măsură.foto-ponta acciza la carburanti creste din aprilie
"Dacă președintele semnează nu mai e nevoie să facem compromisuri", a declarat premierul Victor Ponta, întrebat de ce nu se mai amână acciza la motorină cu încă trei luni, așa cum se discuta în urmă cu o săptămână.

El a adăugat că nu a discutat cu președintele, dar că se bazează inclusiv pe declarațiile anterioare în acest sens ale acestuia.

"Am fost asigurat că, în urma discuției de ieri (duminică-n.r.) dintre reprezentanții FMI, Comisiei Europene și Băncii Mondiale cu președintele, că și blocajul politic practic încetează; președintele își va îndeplini atribuțiile constituționale de a semna documentele necesare pentru ca acordurile noastre să redevină operaționale (...) Președintele știe că e acciză, dar nu vrea să o vadă în fața ochilor când semnează. Și mie mi se pare copilăresc, dar important e să semneze. Președintele a spus că semnează scrisoarea și memorandumul dacă nu se trece nimic despre acciză, că acciza e deja o taxă în vigoare", a spus Ponta, citat de Mediafax.

Președintele Băsescu a primit duminică delegația comună a Fondului Monetar Internațional, CE și Banca Mondială, șeful statului transmițând că nu susține introducerea unei accize suplimentare pentru benzină și motorină, deoarece nu o consideră necesară.

Introducerea accizei de 7 eurocenți a fost amânată cu trei luni, atât la benzină cât și la motorină, până la 31 martie 2014, timp în care guvernul a promis că va căuta surse alternative pentru acești bani.

De la 1 ianuarie 2014, accizele la benzină s-au majorat cu 19,6%, iar cele pentru motorină cu 20,9%. La acestea, Guvernul Ponta va adăuga o acciză suplimentară de 7 eurocenți pentru fiecare litru de carburant, pentru a strânge bani care să fie folosiți în proiecte de infrastructură rutieră.

Dacă de la 1 aprilie se va adăuga acciză suplimentară de 7 eurocenți, la care se adaugă și TVA de 24% - deci înseamnă 8,68 eurocenți cu TVA, aproximativ 40 bani, la prețul litrului de benzină și motorină, aceasta se va resimți în creșterea prețurilor și în inflație.

 
 
Citește și:
› Monitorul Prețurilor Carburanților ...01/07/2019
› Carburanții s-au SCUMPIT din nou ...14/10/2017
› OMV lansează noua benzină MaxxMotion 100plus ...11/06/2017
› Folosești Waze?! Poți rămâne fără permis! ...06/10/2019
› Amenzile de circuție se pot plăti la jumătate în 15 zile ...25/08/2018
› INTERZISE: Mașinile cu volan pe dreapta nu vor mai putea fi înmat ...22/08/2018
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2020 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2020 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.