Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Paris 2012: Noul Renault Clio 4 R.S. 200 EDC

Paris 2012: Noul Renault Clio 4 R.S. 200 EDC

Publicat în data de: 28 Septembrie 2012
Categorii: Renault, Auto-show, Stiri, Paris.
 

După prezentarea noului Clio 4, Renault își confirmă ambițiile dezvăluind Noul Clio Estate și Noul Clio 4 R.S. 200 EDC (motor 1.6 turbo de 200 CP și cutie cu dublu ambreiaj), care vin să extindă gama din primăvara anului 2013.foto-paris 2012 noul renault clio 4 rs 200 edc
 ›Galerie foto:
foto-paris 2012 noul renault clio 4 rs 200 edc foto-paris 2012 noul renault clio 4 rs 200 edc foto-paris 2012 noul renault clio 4 rs 200 edc foto-paris 2012 noul renault clio 4 rs 200 edc
foto-paris 2012 noul renault clio 4 rs 200 edc foto-paris 2012 noul renault clio 4 rs 200 edc foto-paris 2012 noul renault clio 4 rs 200 edc foto-paris 2012 noul renault clio 4 rs 200 edc
foto-paris 2012 noul renault clio 4 rs 200 edc
Dezvăluirea unui model Renault Clio sportiv este un eveniment așteptat de fanii modelului și de cei îndrăgostiți de mașinile sportive. Datorită motorului de 1,6 l turbo, asociat cutiei de viteze cu dublu ambreiaj EDC, noul Renault Clio 4 R.S. 200 EDC aduce răspunsuri novatoare așteptărilor foarte ridicate ale clienților de mașini sport mici. Plăcerea de a conduce este imediată, iar diferența se exprimă prin stil, astfel că rămâne în topul preferințelor cunoscătorilor.

„Noul Renault Clio 4 R.S. 200 EDC poartă cu mândrie valorile Renault Sport: o mașină frumoasă și performantă care are toate calitățile pentru a deveni vehiculul de referință de pe piața mașinilor sport de înaltă performanță, urmând modelul predecesoarelor sale. Introducerea unui motor turbo cu un cuplu ridicat la turații joase și a unei cutii de viteză cu ambreiaj dublu – EDC (Efficient Double Clutch) –dezvoltată de către inginerii Renault Sport, ne permite să propunem un vehicul ce comunică senzații noi la un condus sportiv. Competițiile – atât pe circuit, cât și de tip raliu – au alimentat expertiza Renault Sport Technologies. Competițiile inspiră pasiunea pe care o resimțim conducând vehiculele sport ale Renault. Uzina de la Dieppe, leagăn al modelului Alpine, și faptul că o cutie de viteze EDC echipează pentru prima data versiunea R.S., reprezintă motive suplimentare de mândrie.” Patrice Ratti, Director General - Divizia Renault Sport Technologie

Un model frumos și eficient, asemănător celui de competiție
Nicio îndoială: Noul Renault Clio 4 R.S. 200 EDC este bineînțeles un Renault Sport. Ornamentul specific pentru F1 amintește de succesul Renault în Formula 1. Lama aerodinamică din spate și eleronul oferă o susținere suplimentară de 80%, respectiv 20%. Calandrul, spoilerul, bara față și spate, farurile de zi cu LED-uri distanțate, apărătoarele și jantele de 17’’ (chiar și de 18’’ în opțiune) sunt de asemenea specifice Noului Renault Clio 4 R.S. 200 EDC. Toate aceste elemente contribuie la crearea de emoții la primă vedere. Eșapamentul cu două țevi și zgomotul de motor caracteristic acestei mașini sport completează acest echipament specific.

Noul motor cu 4 cilindri, 16 supape, atinge 200 CP la 6 000 rpm. Nivelul ridicat al cuplului de 240 Nm (+25 Nm față de Renault Clio III R.S.) este atins încă de la 1 750 turații, oferind o plăcere de a conduce instantanee. Cuplul maxim este apoi exploatabil de manieră constantă la turații mai ridicate, până la 5 600 rpm, datorită supraalimentării. Sub expertiza Renault Sport, acest motor al Alianței beneficiază de tehnologii de vârf, precum tratarea elementelor arborelui cu came cu material DLC (Diamond Like Carbon), tehnologie derivată din F1. Ca întotdeauna la Renault Sport, s-au depus eforturi în ceea ce privește eșapamentul.

O altă noutate în abordarea moto sportului : motorul 1.6 T Renault Sport 200 este disponibil doar pentru cutia Renault EDC, in variantă dublu ambreiaj, șase trepte de viteză. Confortul și eficacitatea acestei transmisii EDC cu ambreiaj dublu îi permit șoferului să adopte stilul de condus pe care și-l dorește. Noul Clio 4 R.S. 200 EDC se dovedește a fi foarte agreabil la condusul de zi cu zi și incredibil de eficace la condusul dinamic cu 3 moduri de funcționare, printre care și modul „race”.

Inspirate din competiție, clapetele la volan – o premieră la Renault – oferă confort și rapiditate superioară cutiei de viteze manuală. În modul „race” vitezele se schimbă în doar 150 de milisecunde.

Excelența șasiului R.S.
Pentru a răspunde așteptărilor și utilizărilor clienților de mașini sport, Noul Renault Clio 4 R.S. 200 EDC propune două șasiuri:
- șasiul Sport pentru un raport sportivitate/confort optim la condusul zilnic.
- șasiul Cup pentru amatorii de evoluții tehnice sau pentru pasionații cărora le place să iasă pe pistă. Acești clienți vor aprecia surplusul de rigiditate (15% față de șasiul Sport) și o gardă la sol mai joasă cu 5 mm.

Oferta dublă este caracteristică pentru modelele Renault Sport.
În ceea ce privește sistemul de frânare, Noul Renault Clio 4 R.S. 200 EDC beneficiază de discuri puternice față de 320 mm (în creștere semnificativă cu 8 mm față de predecesorul său). Renault Sport reprezintă mai mult ca niciodată excelența la nivel de șasiu și sistem de frânare.

Cu o astfel de armonie între motor, cutie de viteze și șasiu, performanțele Noului Renault Clio 4 R.S. 200 EDC vor fi „incisive”. Rezultatele cronometrate vor fi comunicate cu ocazia drive testelor pentru presă programate la începutul anului 2013.

Un concentrat de inovații entuziaste
Noul Renault Clio 4 R.S. 200 EDC combină ludicul cu tehnologia, într-un buton „sport” numit R.S. Drive. Prin apăsarea acestui buton se modifică cartografia cutiei și a motorului, setările ESP, sensibilitatea direcției și a pedalei de accelerare. Sunt disponibile 3 moduri, „Normal”, „Sport” sau „Race” care îi permit Noului Renault Clio 4 R.S. 200 EDC să își dezvăluie personalitatea sport multiplă, foarte incintantă.

În același spirit, inginerii Renault au adaptat R-Sound Effect la Noul Renault Clio 4 R.S. 200 EDC adăugând sunete de motoare specifice. Cu Renault R-Link, această aplicație simulează, prin intermediul boxelor, sunetul realist al unui motor emblematic, reglându-l cu viteza și accelerația mașinii. O metodă ludică și realistă de a alege sunetul motorului. Acestui mix de noutăți, Noul Renault Clio 4 R.S. 200 EDC le adaugă echipamente de serie de invidiat, cum ar fi navigația digitală Renault R-Link, cardul mâini libere, Radio Bluetooth, cu prize USB și jack. În opțiune: asistență la parcarea cu spatele (camera de marșarier) sau climatizarea automată.

În interior: ambianță sportivă a cărei culoare dominantă este roșu
Volanul sport este încadrat de două clapete pentru schimbarea vitezelor. Blocul de instrumente specific precum si pedalierul din aluminiu dau un aer aparte ce inspira pasiunea pentru sport. Dar Noul Renault Clio R.S 200 EDC se ocupă și de confortul ocupanților. Scaunele joase au ranforsări laterale iar tapițeria din piele este disponibila opțional. Bineînțeles, noua mașină sport Renault are toate echipamentele la care ne putem aștepta de la un model premium: sistem multimedia, navigație tactilă, Radio Bluetooth cu priză USB, card mâini libere și asistență la condus, la care se adaugă, în opțiune, climatizarea automată sau senzorii de parcare.

Atu: personalizarea
Noul Renault Clio 4 R.S. 200 EDC beneficiază de o ofertă de personalizare exterioară specifică universului Renault Sport. În grila de start: 4 universuri care pot fi combinate cu motive diferite, animații și decoruri inspirate. Fiecare poate să-și creeze universul sportiv care îl/o reprezintă.

 
 
Citește și:
› Noul Renault Megane Sedan, în România de la 14.100 Euro ...21/02/2021
› Renault Clio e-Tech hybrid, în România de la 15.750 Euro ...06/12/2020
› Noul Renault Arkana, modelul SUV coupe hybrid ajunge în Europa ...26/09/2020
› Dacia adoptă motorizarea electrică! ...22/02/2020
› Noul Kia Sorento va debuta la Salonul Auto de la Geneva ...04/02/2020
› Audi la Salonul Auto IAA 2019 de la Frankfurt ...06/10/2019
› SEAT își prezintă toate noutățile la Paris ...11/10/2018
› Dacia anunță la Paris un nou motor în gamă ...02/10/2018
› Noul BMW Seria 3 Sedan pentru 2019, premieră mondială la Paris ...26/09/2018
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.