Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Panamera - coupe cu 4 locuri de la Porsche

Panamera - coupe cu 4 locuri de la Porsche

Publicat în data de: 07 Iunie 2006
Categorii: Porsche, Concept, Stiri.

Porsche a luat decizia de a fabrica noul model Panamera - model aflat în prezent în faza de dezvoltare și programat a fi lansat pe piață în 2009 - la Leipzig.

update! Porsche Panamera GT - primele detalii și fotografii oficiale

Porsche investește 120 milioane euro și creează peste 2.000 locuri de munca în Stuttgart. Consiliul de Administrație al Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, Stuttgart, Germania, a luat decizia de a fabrica noul model Panamera - o mașină cu patru uși - la locația din Leipzig.
Pentru a putea produce Panamera la Leipzig - model aflat în prezent în faza de dezvoltare și programat a fi lansat pe piață în 2009 - Porsche va extinde semnificativ uzina germană. Planurile includ construcția unei noi hale de producție cu o suprafață de aproximativ 25.000 metri pătrați și, în același timp, extinderea halei de asamblare existente deja, prin adăugarea unui centru-pilot de analiză, precum și a unui atelier de pregătire a începătorilor. Centrul logistic, care va acoperi o suprafață totală de 30.000 metri pătrați, va fi construit în vecinătatea noii hale. Ridicarea noii clădiri va începe în luna septembrie a acestui an, dacă va primi aprobarea autorităților. Investiția totală în noile clădiri și în facilitățile de producție se va ridica la 120 milioane euro.

Concept
Conform declarației dr. Wendelin Wiedeking, președinte și director executiv Porsche AG: "Încă de la începutul producției modelelor Cayenne și Carrera GT, uzina din Leipzig s-a dovedit impresionantă prin fabricarea automobilelor premium de cea mai înaltă calitate. Așadar, luarea deciziei în favoarea facilităților de la Leipzig este un semn clar de încredere în abilitățile forței de muncă și, în același timp, o contribuție viitoare la dezvoltarea economică a landurilor germane răsăritene". În declarația lui Wiedeking, emblema "Made in Germany" din punct de vedere al calității are o importanță deosebită pentru modelul Panamera: "Prin acest angajament al Germaniei - ca și centru industrial - sporim valoarea mașinilor sport și, în același timp, îndeplinim dorințele clienților noștri", a mai spus președintele și directorul executiv Porsche.
Încă o dată, Porsche își îndreaptă atenția spre subsidiarele sale. "Succesul modelului Cayenne în segmentul SUV dovedește că nu trebuie să folosim bani publici pentru a produce mașini. Mai degrabă, ceea ce contează, în cazul nostru, este faptul de a fabrica automobile într-un mod economic, într-un concept de producție bine gândit și cu un grad înalt de calitate care caracterizează compania noastră", a afirmat directorul executiv Porsche în motivarea deciziei.

VW livrează caroseriile
În timp ce motoarele pentru modelul Panamera vor fi realizate la uzina principală Porsche, din Stuttgart-Zuffenhausen, fabrica Volkswagen din Hanovra va furniza caroseriile vopsite. Wiedeking: "Am ales uzina de la Hanovra pentru că este una dintre cele mai moderne din tot Volkswagen Group și este în situația de a produce caroserii la o calitate premium precum automobile noastre. Un avantaj suplimentar este că atelierul de vopsitorie de la Hanovra permite o paletă coloristică mai largă decât la alte uzine VW". Consiliul de Conducere al uzinei din Hanovra, conform declarației lui Wiedeking, a ajuns la un acord cu Porsche pentru că oferă calitate deosebită, eficiență maximă și, în plus, s-a dovedit a fi competitivă și disponibilă pentru viitor. Conform celor spuse de presedintele Porsche, compania germană a putut verifica aceste calități în trecut, prin Porsche Consulting - divizia de consultanță specializată - care a sprijinit și a consiliat Hanovra în introducerea producției pe bandă.

Per total, doar 15% din producția modelului Porsche Panamera va fi realizată în regim "in-house", la fabricile Porsche, în timp ce caroseriile vopsite reprezintă 6% din valoarea totală a automobilului. Dar de când compania are legături strânse cu furnizorii germani, aproximativ 70% din creația mașinii va fi realizata în Germania. Ca si alte modele Porsche, Panamera este - mai presus de orice - un produs original Porsche, purtând amprenta "Made in Germany".

Productia modelului coupe sport, cu patru locuri, va fi benefică și pentru piața muncii, prin crearea a 600 de noi locuri de muncă la Porsche Leipzig GmbH și tot atâtea la furnizorii din regiune. Angajările noilor salariați vor începe în 2008.

La uzinele Porsche din Stuttgart-Zuffenhausen și Weissach, Panamera va contribui nu doar la menținerea actualelor posturi, dar va însemna și angajarea a 400 noi lucrători în 2009. De asemenea, prin contractul încheiat cu Porsche, uzina VW din Hanovra asigură 500 de angajați că vor avea de lucru pe termen lung. Mai mult, Consiliul Executiv Porsche a ajuns la un acord cu Consiliul de Conducere al grupului Porsche AG, cu cel al Porsche Leipzig GmbH și cu sindicatul IG Metall pentru a extinde contractul colectiv de muncă pentru încă cinci ani, la Porsche Leipzig GmbH.

Carrera GT, la final
Derivată din programul sportiv Porsche și un recital tehnologic, Carrera GT este o simfonie a vitezei, cu șasiu din fibră de carbon și motor ce dezvoltă 605 CP. Producția celei mai de succes mașini sport din istorie ajunge la final.

Fabricația modelului Carrera GT la uzina Porsche din Leipzig (Germania) s-a încheiat sâmbătă, 6 mai 2006, moment în care a luat sfârșit aventura ultimei serii a unui automobil ultraexclusiv și ultraperformant creat de Porsche.

 
foto-Panamera - coupe cu 4 locuri de la Porsche
foto-Panamera - coupe cu 4 locuri de la Porsche
foto-Panamera - coupe cu 4 locuri de la Porsche
 
 
 
Citește și:
› Audi și Porsche lucreză împreună la o nouă arhitectură de vehicul ...19/04/2017
› BMW, Daimler, Ford, Audi și Porsche vor încărcare ultrarapidă de- ...02/12/2016
› Audi, Porsche, Opel, Mercedes, Volkswagen, Renault au probleme cu ...24/04/2016
› BMW i Hydrogen NEXT la Salonul Auto de la Frankfurt 2019 ...06/10/2019
› Audi la Salonul Auto IAA 2019 de la Frankfurt ...06/10/2019
› Hyundai la Salonul International Auto de la Frankfurt 2019 ...25/08/2019
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2019 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005-2019 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.