Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Opel Adam, dezvăluit complet înaintea debutului de la Paris Motor Show 2012

Opel Adam, dezvăluit complet înaintea debutului de la Paris Motor Show 2012

Publicat în data de: 11 Iulie 2012
Categorii: Opel, Auto-show, Prezentare, Stiri, Paris.
 

Primul autovehicul urban de dimensiuni mici dezvoltat de Opel are un design îndrăzneț ce reflectă individualitate și dinamism. ADAM aduce tehnologiile premium în segmentul A modern. Sistemul unic de infotainment permite integrarea smartphone-urilor.Cu noul model ADAM, Opel intră în premieră segmentul fashion al clasei A cu un atrăgător autovehicul urban de mici dimensiuni. Modelul Opel ADAM combină designul îndrăzneț și puternic cu posibilitățile de personalizare aproape nelimitate, astfel încât fiecare model ADAM este complet unic.

În plus, acesta este echipat cu tehnologii premium din segmentele superioare, inclusiv noul sistem infotainment care integrează smartphone-ul posesorului în autovehicul (Android și Apple iOS) și, prin urmare, permite utilizarea în habitaclu a aplicațiilor bazate pe internet.

Având o lungime de 3,7 metri (1,72 metri lățime, fără oglinzi), acest model agil cu trei uși este perfect adaptat pentru mediul urban. Modelul Opel ADAM poate transporta patru persoane, care se vor bucura de atmosfera specifică autovehiculelor din clasa premium și de un spațiu generos, neobișnuit pentru un autovehicul de dimensiuni mici.

Opel are deja un reprezentant în segmentul A, modelul Agila cu cinci locuri, care impresionează prin funcțiile sale practice. Noul model sportiv și elegant ADAM se adresează clienților urbani preocupați de tendințele moderne, care caută un autovehicul în consonanță cu stilul lor personal. Specialiștii estimează o creștere constantă pentru următorii ani în sub-segmentul ultramodern de autovehicule.

„Noul Opel ADAM oferă toate premisele pentru o creștere puternică a mărcii Opel și suntem foarte mândri că modelul nostru modern, de mici dimensiuni aduce în segmentul său excelența tehnonogiei germane”, a declarat Karl-Friedrich Stracke, CEO Opel. „De fapt, modelul ADAM este singurul autovehicul din segmentul A care va fi construit exclusiv în Germania. Suntem siguri că acesta va avea partea de o primire călduroasă la Paris, acolo unde va fi lansat la nivel internațional în luna septembrie.”

Modelul Opel ADAM va fi disponibil pentru început cu trei motoare pe benzină eficiente (1,2 litri și 51 kW/70 cp, 1,4 litri și 64 kW/87 cp și 1,4 litri și 74/100 cp), combinate cu o transmisie manuală cu cinci trepte de viteză. Toate sistemele de propulsie sunt disponibile cu pachetul tehnologic ecoFLEX, inclusiv sistemul Start/Stop, ce permite reducerea consumului de carburant.

Ulterior, modelul ADAM va fi prevăzut cu o nouă generație de motoare pe benzină de dimensiuni mici, prevăzute cu turbocompresor și sistem de injecție directă pentru o eficiență și o performanță sporite. Noul motor va fi combinat cu o generație complet nouă de transmisii manuale cu șase trepte de viteză.

Noul Opel ADAM va avea premiera mondială în cadrul Salonului Auto de la Paris (29 septembrie - 14 octombrie 2012). Primele modele vor fi disponibile la showrrom-uri din ianuarie 2013.

Video: Opel Adam pentru 2013[+] Noul Opel Adam - în detaliu (click pentru afișare)

Personalizare: opțiuni „aproape nelimitate”
ADAM inoveză și introduce o nouă abordare a nivelelor de echipare. În loc să aleagă între nivelurile de echipare deja cunoscute, clienții pot opta pentru unul dintre cele trei stări de spirit sau lumi extrem de individualizate: JAM este neconvențional, la modă și plin de culoare, GLAM oferă o configurație elegantă, rafinată și sofisticată, iar SLAM îi atrage pe cei cu o atitudine energică și sportivă. ADAM JAM, ADAM GLAM și ADAM SLAM: aceste trei "lumi", care inspiră stări de spirit diferite au un potențial de personalizare practic nelimitat, oferind o paletă largă de vopsele pentru caroserie, trei culori pentru acoperiș, culori diferite pentru interior, elemente decorative și capitonaje variate ale plafonului iluminat cu o rețea de LED-uri asemănătoare unor steluțe și alte elemente de design premium inspirate și distincte.

Mark Adams, Vicepreședinte Opel Design, explică: „Nici un alt autovehicul din acest segment nu poate fi atât de mult personalizat ca modelul nostru Opel ADAM, deoarece noi oferim combinații nelimitate de vopsele pentru caroserie/culori interioare, materiale textile, decoruri și kituri. Este puțin probabil ca clienții noștri să mai găsească un alt autovehicul ca acesta.”

Elegant: design exterior îndrăzneț cu siluetă legendară și materiale premium la interior
ADAM aduce în segmentul A, condus de fashion, filosofia de succes a mărcii Opel „măiestria sculpturală întâlnește precizia germană”. Și, spre deosebire de alte modele concurente, Opel ADAM se diferențiază prin designul retro cu un aspect modern și îndrăzneț. Acoperișul „plutitor” uimitor și unic, care contrastează vizual cu caroseria, este prevăzut cu o combinație unică din două nuanțe. Spre deosebire de cele mai multe autovehicule, numele modelui este amplasat pe montantul spate, contribuind la aspectul unic. În grila lată a radiatorului, modelul ADAM are integrată noua bară cromată în formă de aripă, cu emblema Opel ștanțată, lansată odată cu noua gamă Astra. Și în părțile laterale există elemente de design caracteristice, precum motivul tăișului în partea inferioară a portierei și „unda” clară, specifică mărcii, din jurul mânerelor portierelor, preluată de la modelul GTC Astra. Farurile includ lumini diurne (DRL) în formă de aripă, specifice mărcii Opel. O premieră în segmentul A, atât farurile, cât și luminile spate sunt prevăzute cu tehnologia LED de ultimă generație, care economisește energie.

Designul interior este la fel de generos ca aspectul exterior: eleganță și ambianță premium într-un interior extrem de spațios pentru un autovehicul de dimensiuni mici. Cu suprafețe sculptate și armonioase și linii fluide elegante, similare cu cele ale modelelor înrudite Astra, Meriva și Insignia, Opel ADAM desăvârșește promisiunea mărcii Opel în cea mai recentă și mai mică variantă a sa. Instrumentele rotunde, în formă de cronograf, și comutatoarele cromate teșite îi conferă modelului aura unei precizii sportive.

Mereu conectat: cu echipamente care oferă posibilitatea integrării smartphone-urilor
Modelul ADAM este primul autovehicul echipat cu sistemul infotainment de ultimă generație dezvoltat de Opel, care nu conferă doar posibilitatea integrării smartphone-urilor, ci aduce un plus la capitolul funcționalitate, asigurând un confort suplimentar și mai multă flexibilitate decât un sistem convențional. Noul sistem este o premieră în segmentul A, întrucât nu oferă doar conectivitate smartphone pentru programul Apple iOS, ci este compatibil și cu sistemul de operare Android.

Cu noul sistem infotainment, puteți utiliza la bordul autovehiculului conținutul selectat al smartphone-ului, inclusiv aplicațiile pe bază de internet, precum navigația GPS. Sistemul preia conținutul și îl afișează pe ecranul tactil color de înaltă rezoluție, cu o diagonală de șapte inch, care asigură, de asemenea, accesul rapid și intuitiv la diferite funcții de comandă ergonomice prin intermediul a cinci meniuri ușor navigabile.

În plus, noile dispozitive media, precum MP3 playerele, dispozitivele iPodTM și tabletele pot fi integrate în modelul ADAM, datorită conexiunilor BluetoothTM și USB. O priză permite conectarea playerelor audio care nu utilizează conexiuni USB sau BluetoothTM. Posesorii modelului ADAM pot urmări un film sau o prezentare atunci când autovehiculul staționează.

Activare: tehnologii premium avansate utilizate pentru prima dată în segmentul A
ADAM aduce numeroase tehnologii inovatoare în segmentul A care se puteți întâlnesc, în mod normal, la autovehiculele din clasele superioare. Noua generație a sistemului avansat de asistență la parcare (APA II) este disponibilă în premieră, ADAM fiind primul model Opel echipat cu acest nou sistem. Șoferii pot activa sistemul prin simpla apăsare a unui buton de pe planșa de bord, informându-i în legătură cu posibilele locuri de parcare suficient de mari pentru parcarea autovehiculului. Sistemul preia apoi controlul volanului în mod automat, direcționând autovehiculul spre locul de parcare, iar șoferul trebuie doar să acționeze pedala de frâna, pedala de ambreiaj și să schimbe treapta de viteză. Acesta este disponibil întotdeauna în combinație cu asistentul pentru monitorizarea unghiului mort (SBSA), care utilizează, de asemenea, senzori cu ultrasunete. Volanul încălzit reprezintă o altă noutate în segmentul A, contribuind la senzația premium pe care o conferă habitaclul modelului ADAM.

Conducere: șasiu agil și stabil, cu sistem ESP standard pentru toate autovehiculele ADAM
Postura îndrăzneață a modelului ADAM este accentuată de ecartamentul lat (ecartament față: 1485 mm/ ecartament spate: 1478 mm). Șasiul cu un ampatament de 2311 mm oferă un nivel maxim de siguranță activă și confort. Suspensia MacPherson a fost montată pe puntea față, fiind prevăzută cu un sub-cadru. Puntea spate a modelului ADAM prezintă un arbore compus cu o bară de torsiune. Jantele pot avea dimensiuni între 15 și 18 inch, iar autovehiculele echipate cu jante de 17 sau 18 inch sunt disponibile standard cu un șasiu sport, pentru un răspuns mai prompt din partea sistemului de direcție. Sistemul de servodirecție (EPS) din dotarea modelului ADAM include un mod (CITY) special pentru oraș, care, printr-o simplă apăsare de buton, sporește gradul de asistare a direcției la viteze scăzute – o funcție deosebit de utilă în special la efectuarea manevrelor. Ultima generație a sistemului avansat ESP este inclusă în dotarea standard a tuturor modelelor ADAM, fiind desăvârșită de o varietate de funcții secundare utile, cum ar fi sistemul de asistare la pornirea în rampă.

Un nivel ridicat de siguranță pasivă este asigurat de structura ultra-rigidă a celulei pentru pasageri, fabricată în mare parte din oțel de înaltă rezistență. La atingerea acestui nivel sporit de siguranță contribuie și airbagurile frontale, laterale și tip cortină, precum și dispozitivele de pretensionare duble pentru centurile de siguranță ale scaunelor din față, care oferă o protecție suplimentară pentru genunchi și picioare. Printre alte dotări de siguranță se numără puncte de ancorare ISOFIX pentru două scaune, inclusiv Top Tether pentru a monta ușor și în siguranță scaunele pentru copii pe bancheta din spate rabatabilă fracționat 50:50.


 
 
Citește și:
› Noua față a mărcii: primele detalii asupra conceptului Opel GT X ...12/08/2018
› Noul concept Opel schimbă imaginea mărcii ...19/07/2018
› Opel este gata înainte de termenul limită pentru standardul Euro ...10/06/2018
› Dacia adoptă motorizarea electrică! ...22/02/2020
› Noul Kia Sorento va debuta la Salonul Auto de la Geneva ...04/02/2020
› Audi la Salonul Auto IAA 2019 de la Frankfurt ...06/10/2019
› A patra generație Honda CR-V ajunge pe piață în noiembrie 2012 ...26/07/2012
› BMW ConnectedDrive 2012, ce aduce nou ...12/07/2012
› SEAT își prezintă toate noutățile la Paris ...11/10/2018
› Dacia anunță la Paris un nou motor în gamă ...02/10/2018
› Noul BMW Seria 3 Sedan pentru 2019, premieră mondială la Paris ...26/09/2018
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.