Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Oficial: Iată noul Volkswagen Golf 6

Oficial: Iată noul Volkswagen Golf 6

Publicat în data de: 06 August 2008
Categorii: Volkswagen, Facelift, Prezentare, Stiri.
 

Volkswagen plănuia să dezvăluie a șasea generație a popularului model Golf miercuri, 6 august 2008, însă surprizele internetului lovesc din nou și primele imagini cu noul Golf facelift au apărut deja, înainte de prezentarea oficială. UPDATE!Update 6 august 2008: Detalii oficiale Volkswagen a dezvăluit complet cel mai așteptat model al anului, noul Golf 6, ce a primind îmbunătățiri la toate nivelurile.

Caroseria modelului Golf 6 a primit liniile caracteristice ale noului limbaj de design VW. Izolarea fonică și confortul ce caracterizează modelul Golf VI, impun noi standarde pentru clasa sa, iar sistemele inovative și tehnologia transmisiilor oferă o economie de combustibil de până la 28 %, și atât versiunile cu benzină cât și cele diesel se încadrează în standardele de poluare Euro 5.

Sistemele de asistență ACC (Automatic Distance Control), DCC (Adaptive Chassis Control) și Park Steering Assistant aduc cea mai avansată tehnologie la bordul lui Golf. Noul sistem ESP cu răspuns mai rapid, cele 7 airbag-uri - inclusiv unul pentru genunchi și tetierele active sunt incluse în pachetul standard, oferind pasagerilor o siguranță maximă.

Design Exterior - precizie într-o nouă formă
Calitățile deosebite ale noului Golf sunt reflectate în noile linii de design, toate elementele cheie ale caroseriei primind modificări. A șasea generație Golf are un look mult mai sportiv și mai distinctiv față de orice alt model de până acum.
„Are forme mai accentuate, este mai tridimensional decât predecesorul său, cu linii și forme precise având proporții foarte bine calculate”, a declarat Walter de Silva, directorul de design al companiei.

Comparativ cu generațiile 4 și 5 ne putem da seama foarte exact de modificările pe care le-a suferit noul Golf 6. Acestea includ finisajele clare ale părții din spate ce au fost caracteristice generației 1 și pilonii C care au fost perfecționați în generația a 4-a.

Similar cu modelul Scirocco, acoperișul proaspătului VW Golf 6 se „odihnește”
pe dominantele flancuri laterale, pentru această notă de dinamism făcându-se vinovată linia proeminentă a caroseriei care se întinde pe profilul lateral de la farurile din față și până la blocurile optice din spate. Această „linie de caracter”, cum o numesc cei de la Volkswagen, subliniază statura joasă a modelului.

În general toate suprafețele caroseriei sunt mai relaxate și mai atletice. La partea din față grila orizontală a radiatorului colorată în negru mat, a avut ca sursă de inspirație partea frontală a primei generații Volkswagen Golf, iar liniile spoilerului se potrivesc cu cele ale grilei. Spoilerul găzduiește și lămpile pentru ceață cu ornamente cromate.

De asemenea și partea din spate este caracterizată de dominanța liniilor orizontale. Stopurile foarte late, au un design unic ce poate fi identificat cu ușurință pe timp de noapte. Stilistic se poate spune stopurile aduc cu forma celor întâlnite la Touareg. Pe ansamblu imaginea noului Volkswagen Golf 6 poate fi descrisă de trei caracteristici: statură mai lată, mai joasă și mai atletică.

Interior de înaltă clasă
Modificările aduse noului Volkswagen Golf pot fi observate din plin și la interior, unde suprafețele rafinate și îmbunătățirile îți atrag privirea instantaneu. Materialele de calitate, detaliile cromate și cadranele rotunde ale panoului cu instrumente derivă direct din stilul întâlnit la Passat CC, oferind senzația că te afli într-o mașină dintr-un segment superior.

Proprietățile ergonomice ale interiorului au fost de asemenea și mai mult dezvoltate. De exemplu toate sistemele de control printre care sistemul Climatronic și geamurile electrice, sunt acum mai ușor de folosit.

Izolare fonică îmbunătățită
Noul VW Golf 6 are un zgomot redus în interiorul cabinei, datorită unor elemente ce reduc sunetele din timpul mersului, și noilor sisteme de izolare fonică pentru uși și geamuri. De asemenea noua formă a oglinzilor exterioare reduce semnificativ sunetul produs de curenții de aer, și mai mult decât atât, compartimentul unde este localizat motorul este mai bine izolat decât la generația precedentă.

Motoare diesel - migrația către common rail cu injecție directă
Proprietățile acustice ale mașinii sunt susținute și de silențioasele motoare TDI common rail, ce intră pentru prima dată în dotarea modelului Golf. Motoarele TDI dezvoltă între 90 și 170 CP, de asemenea VW va oferi și două noi motoare TDI de 2.0 litri ce vor dezvoltă 110 și 140 CP. Toate motoarele diesel sunt dotate cu filtru de particule.

Gama de motorizare aleasă este extrem de eficientă, motorul entry-level de 110 CP necesită un consum de numai 4.5 litri/100 km având emisii de CO2 de 119g/km, aceste valori reprezentând o reducere de 0.6 litri. Chiar și versiunea cu 140 CP consumă numai consumă numai 4.9 litri /100km.

Motoarele pe benzină - mult mai economice decât înainte
Patru variante definesc gama motoarelor pe benzină la noul Volkswagen Golf facelift: 80 CP, 102 CP, 122 CP și 160 CP, iar începând de la 122 CP motoarele TSI sunt turbo. Motorul entry-level de 80 CP are un consum, mediu de 6,4 litri/100 km cu emisii de CO2 de 149 g/km, o valoare mai mică cu 0.5 litri decât la modelul precedent. De asemenea și celelalte motoare TSI primesc tratamentul eficienței, modelul de 122 CP Golf 1.4 TSI consumând 6.2 litri/100 km cu emisii de 144 g CO2/km. Chiar și versiunea de top ce dezvoltă 160 CP are un consum de 6.3 litri/100km.

Transmisia DSG
Cu excepția modelelor entry-level toate modelele pe benzină și diesel pot fi combinate cu transmisia DSG cu dublu ambreiaj și în funcție de cuplul motorului pot fi folosite transmisii cu 7 sau cu 6 viteze.

Lansarea pe piața europeană a noului Volkswagen Golf 6 va avea loc în luna octombrie iar prețurile vor începe de la 16.500 de euro (pentru Germania).

Original 4 august 2008Deocamdată cunoaștem puține detalii, însă din câte știm noul model va fi puțin mai mare decât generația actuală fiind mai lat și cu o statură mai joasă. Dacă privim cu atenție imaginile putem observa chiar și câteva linii din limbajul de design a modelului Volkswagen Scirocco.

Calitatea materialelor, ergonomia și designul din interiorul Golf 6 vor întrece chiar și modelul Passat. Alte modificări aduse interiorului sunt panoul cu instrumente luminat în alb, consola centrală cu touch screen, noul design al gurilor de aer condiționat și introducerea unui airbag pentru genunchi.

Sub capotă noul Volkswagen Golf 6 va fi echipat cu motoarele pe benzină 1.4 TSI, 1.8 TSI și 2.0 TFSI, iar unitățile diesel vor fi de 1.4 litri și 2.0 litri TDI. Motoarele vor fi combinate cu transmisii DSG și manuale cu șase trepte.

A șasea generație Volkswagen Golf va fi prezentată publicului la salonul Auto de la Paris, iar prețul de pornire va fi de numai 16.500 de euro pentru piața din Germania, o diferență de doar 200 de euro față de versiunea actuală.

Volkswagen Golf 6 în România - versiuni, prețuri, dotări, date tehnice

 
 
Citește și:
› Noul VW Passat, disponibil și în România ...11/08/2019
› Volkswagen, lider în România pe segmentul de mașini electrice ...05/12/2018
› Volkswagen lansează un magazin propriu într-un mall ...04/11/2018
› Dacia prezintă noile Logan, Sandero și Sandero Stepway pentru 202 ...02/10/2020
› Hyundai dezvaluie primele imagini cu noul Tucson ...06/09/2020
› Audi A3 Sportback a ajuns la a patra sa generație ...06/06/2020
› A patra generație Honda CR-V ajunge pe piață în noiembrie 2012 ...26/07/2012
› BMW ConnectedDrive 2012, ce aduce nou ...12/07/2012
› Opel Adam, dezvăluit complet înaintea debutului de la Paris Motor ...11/07/2012
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.