Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Oficial: Iată noul pick-up Volkswagen Amarok

Oficial: Iată noul pick-up Volkswagen Amarok

Publicat în data de: 16 Decembrie 2009
Categorii: Volkswagen, Prezentare, Utilitare, Stiri.
 

Update! Volkswagen a dezvăluit, în avanpremieră, toate detaliile și fotografiile noului Amarok, modelul pick-up anunțat ca vehicul de suport în Raliul Dakar. Noul pick-up Volkswagen Amarok va fi lansat pe piață în 2010.Modelul de serie Volkswagen Amarok păstrează fidel designul conceptului SAR (Search and Rescue) lansat la Hanovra, în septembrie anul trecut. Având o lungime de 5,25 m, pick-up-ului Amarok are o bena cu suprafața utilă de 2.52 de mp și o lungime de 1.55 m, și fi utilizată în numeroase moduri, sarcina utila maximă fiind de 1150 de kg.

La lansare, noul pick-up Volkswagen Amarok va fi disponibil exclusiv în versiune Double Cab, prezentată de altfel și în fotografiile dezvăluite astăzi. Ulterior, în primăvara anului 2011, clienții vor putea opta și pentru caroserie Single Cab.

Noul Volkswagen Amarok va avea în dotare facilități și dotări împrumutate de la modelele pentru persoane precum Golf și Passat. Printre acestea se număra sistemul de climatizare automat, sistemul audio cu radio CD, bancheta spate rabatabilă, ABS și ESP.

Gama de motorizări pregătită de Volkswagen pentru primul său pick-up este formată din două propulsoare TDI de 2.0 litri care dezvoltă 122 și 163 CP și au un consum mediu de 7,6, respectiv 7,8 litri/100 km. Amarok poate fi comandat atât în versiune 2x4, cât și 4x4, cuplaj manual sau permanent.

Noul Volkswagen Amarok va avea drept concurenți modele precum Nissan Navara, Mitsubishi L200, Mazda BT-50 sau Toyota Hilux, dar mai ales pick-up-urile americane, de la Ford și General Motors.

update 16 decembrie: toate informațiile despre Volkswagen Amarok
Odată cu modelul Amarok, Volkswagen Autovehicule Comerciale își face debutul în cadrul segmentului de automobile pick-up de dimensiuni medii, cu un volum de piață anual de două milioane de vehicule la nivel mondial. Amarok reprezintă cea de-a patra gamă de modele produse de marca Wolkswagen Autovehicule Comerciale. Noul model îmbină robustețea necesară unui automobil cu caroserie de tip pick-up cu tehnologia inovatoare, standardele ridicate de siguranță și valorile de top în ceea ce privește consumul de carburant, confortul și ergonomia. Automobilul va intra în curând în producția de serie la uzina „Pacheco” din Buenos Aires, Argentina.

Modelul Amarok va fi lansat la nivel mondial într-o versiune cu patru uși și cabină dublă, o variantă cu cabină single urmând a fi lansată în prima jumătate a anului 2011. Din punct de vedere conceptual și stilistic, modelul Amarok – cu o lungime de până la 5,25 metri – este un automobil pick-up cu un design „ca la carte”. Caroseria reflectă foarte clar trasaturile noului ADN al mărcii Volkswagen.

Rafinate, puternice și eficiente: motoarele TDI cu tehnologie inovatoare
În ceea ce privește sistemul de propulsie, Volkswagen Autovehicule Comerciale a ales pentru lansarea pe piață a modelului pick-up două motoare turbo diesel fiabile, ecologice și eficiente din punct de vedere al consumului de carburant. Motorul 2.0 TDI biturbo cu sistem de injecție Common Rail și o putere de 120 kW / 163 CP este prevăzut cu supraalimentare în două etape, care generează un cuplu de 400 Nm la o turație redusă de 1.500 rpm. Un alt motor TDI cu patru cilindri și o putere de 90 kW / 122 CP va fi disponibil ca o a doua variantă de motorizare începând cu mijlocul anului 2010. Acest motor este prevăzut cu un turbocompresor cu geometrie variabilă și dezvoltă un cuplu maxim de 340 Nm disponibil de la 2.000 rpm. Ambele motoare sunt prevăzute cu o transmisie manuală cu șase trepte de viteză.

Alături de răspunsul extrem de rapid pe care îl oferă, cele două motoare uimesc deopotrivă prin valorile deosebit de scăzute ale consumului de carburant, cele mai scăzute în cadrul acestui segment de piață. Să analizăm, spre exemplu, versiunea Amarok cu tracțiune integrală nepermanentă. Chiar și în această variantă 4x4, motorul TDI de 122 CP consumă doar 7,6 litri la 100 de kilometri (echivalentul unui nivel de emisii de CO2 de 199 g/km). În cazul motorului TDI de 163 CP, consumul de carburant este, de asemenea, unul deosebit de scăzut, atingând valoarea de 7,8 litri (206 g CO2/km). Este pentru prima dată când un autovehicul cu tracțiune integrală cu un nivel al emisiilor de CO2 mai mic de 200 de grame este prezent în această clasă. Datorită rezervorului de 80 de litri, modelul pick-up poate oferi o autonomie chiar mai mare de 1.000 de kilometri! Toate versiunile de pick-up Amarok sunt echipate, de asemenea, cu un indicator de comutare în treapta potrivita de viteză, menit să-i ajute pe șoferi în demersul de a obține un mod de conducere economic.

Trei variante de tracțiune: dinamic și sigur pe toate tipurile de carosabil
Pentru transferarea puterii sunt oferite trei concepte diferite de tracțiune, fiecare dintre acestea adaptat unei anumite piețe: tracțiune integrală permanentă, tracțiune integrală nepermanentă și tracțiune pe puntea spate. În varianta de bază, modelul Amarok este prevăzut cu tracțiune spate. Această versiune este destinată clienților care optează pentru un model pick-up în special datorită formei caroseriei și versatilității sale.

Cele două versiuni cu tracțiune integrală se adaptează perfect oricarui tip de teren. Versiunea Amarok 4MOTION cu tracțiune integrală nepermanentă și cifra „4” de culoare roșie în emblema sa reprezintă alegerea ideală pentru trasee ce implică deplasări în rampă și în pantă. Versiunea Amarok 4MOTION cu cifra „4” de culoare neagră este cea prevăzută cu tracțiune integrală permanentă, care oferă un confort optim în timpul călătoriei, pe drumurile asfaltate.

Modelul Amarok cu tracțiune integrală nepermanentă utilizează un ambreiaj pozitiv care și-a dovedit calitățile în segmentul de automobile pick-up. Atunci când este cuplat prin simpla apăsare a unui buton, acesta transferă puterea motorului pe cele două punți. Pentru cele mai dificile situații, automobilul este prevăzut, de asemenea, cu un reductor, care face posibilă abordarea cu ușurință a traseelor off-road dificile; acesta poate face față și la înclinări de 100 %, încărcat la capacitate maximă. Sistemele „Heavy Duty”, cu reglare progresivă, garantează un factor ridicat de siguranță la supraîncărcare, datorită celor trei lamele de arc principale și a celor două auxiliare.

Versiunea cu tracțiune integrală permanentă reprezintă o raritate în clasa din care face parte. Diferențialul Torsen distribuie forța de tracțiune pe punțile față și spate într-un raport de 40:60, iar acest lucru asigură simultan atât caracteristici excelente de dinamică a automobilului, cât și o forță ridicată de tracțiune. În plus, frânarea selectivă a roților la deplasarea pe teren accidentat permite roții cu cea mai bună tracțiune să primească întotdeauna cea mai mare parte a puterii motorului. Acest concept de tracțiune este asociat unui aparat de rulare proiectat special pentru a permite obținerea unui nivel ridicat de confort.

Un diferențial spate autoblocant este disponibil opțional pentru toate tipurile de tracțiune.

De la autoutilitara la modelul pick-up stilat: trei nivele de echipare pentru satisfacerea unei game extinse de cerințe
Pentru modelul Amarok sunt disponibile trei nivele de echipare. Versiunea de bază include, în principal, componente pur mecanice, extrem de rezistente, cu sisteme manuale de acționare a geamurilor, blocare a portierelor și reglare a oglinzilor. Bara de protecție față, mânerele portierelor și carcasele oglinzilor nu sunt vopsite, ceea ce le face ideale pentru utilizarea în condiții dificile. Această versiune de bază este echipată cu jante standard din oțel de 16”. Printre celelalte funcții standard se numără: scaune față cu reglare pe înălțime, banchetă spate variabilă rabatabilă, compartiment de manusi cu cheie și iluminare pentru suprafata de încărcare. Antenele integrate în oglinzile exterioare reprezintă o funcție specială.

Varianta Amarok Trendline atinge un nivel mai înalt în privința echiparii. Pentru această versiune, bara de protecție din față, mânerele portierelor și carcasele oglinzilor sunt vopsite în culoarea caroseriei. Macaralele geamurilor, mecanismele de blocare a portierelor și reglarea oglinzilor sunt toate acționate electric. În plus, sistemul audio cu CD player, sistemul de control al climatizării (Climatic), afișajul multifuncțional, tempomatul și proiectoarele de ceață sunt incluse în dotarea standard. Jantele din aluminiu de 16 inch scot în evidență aspectul puternic al vehiculului.

Varianta exclusivistă Amarok Highline este echipată cu sisteme care asigură un nivel optim de confort. Având la bază nivelul de echipare Trendline, varianta Highline este actualizată prin insertii cromate la carcasele oglinzilor, elemente decorative prezente atât la exterior cât și în interiorul automobilului și pasaje proeminente ale aripilor, care creează suficient spațiu pentru jantele din aluminiu de 17”. În plus, cel mai înalt nivel de echipare este individualizat prin culoarea contrastantă a panoului de instrumente și, în funcție de configurația automobilului, prin sistemul automat de control al climatizării (Climatronic), prin elementele din piele, sistemul audio performant și husele pentru scaune din material textil elegant.

Pe lângă această gamă largă de dotări standard, pentru modelul Amarok este disponibil, de asemenea, un program vast de accesorii, precum sisteme hard top, soft top, rampa cu reflectoare.

Spațiu suficient pentru pasageri și pentru încărcătură: interior cu dimensiuni generoase și cel mai mare spațiu de încărcare din clasa sa
Interior: habitaclul cu design ergonomic al automobilului, cel mai mare din clasa sa, este foarte asemănător cu cel al altor modele Volkswagen. „Locul de muncă” din spatele volanului este caracterizat printr-un acces facil, spațiu generos și loc suficient pentru zona capului. Aceste proprietăți, precum și spațiul amplu pentru picioarele pasagerilor de pe bancheta din spate transformă modelul Amarok într-o veritabilă berlină cu cinci locuri. Când la bord se află doar două persoane, spațiul interior de depozitare poate fi extins prin rabatarea înaltei banchete din spate.

Exterior: modelul Amarok este prevăzut cu cel mai mare spațiu de încărcare din clasa sa. La vehiculele cu o platformă cu înălțimea de doar 525 milimetri, spațiul de încărcare măsoară 2,52 m2 (1.555 mm lungime, 1.620 mm lățime). Dar asta nu e tot: modelul este cel mai bun din clasa sa, datorită celor 1.222 mm lățime a zonei dintre pasajele roților. Amarok devine primul automobil pick-up din clasa medie care poate fi încărcat cu un europalet dispus pe lățime, pentru a economisi spațiu. Datorită dimensiunilor sale mari și a unei sarcini utile de până la 1,15t, cu acest model pot fi transportate echipamente sportive, precum Quad-urile și utilaje voluminoase. Cele patru inele de ancorare aflate în colțurile platformei vehiculului contribuie la protejarea încărcăturii în timpul deplasării. În plus, cârligul (opțional) poate să facă față unei remorci cu greutatea de până la 2,8 t.
Patru airbaguri, ESP, ASR, ABS și sisteme de asistență: modelul Amarok stabilește în clasa sa noi standarde în materie de siguranță
În mod firesc, modelul Amarok dispune de tetiere reglabile pe înălțime și centuri de siguranță pentru toate cele cinci locuri. Centurile pentru locurile din față sunt prevăzute cu dispozitive de pretensionare și sunt conectate la un sistem de avertizare vizuală și sonoră cu privire la fixarea acestora. Airbagurile laterale de tip cortină, care asigură protecția zonei capului sunt, de asemenea, disponibile pentru șofer și pentru pasagerul din față. Sistemele ABS și ASR sunt incluse în dotarea standard a modelului Amarok, la fel cum este și cazul diferențialului autoblocant electronic (EDL). O altă funcție standard care poate fi activată prin simpla apăsare a unui buton este Off-Road ABS, care scurtează semnificativ distanța de frânare pe teren accidentat sau pe drumuri acoperite cu pietriș. Dacă sistemul opțional ESP este instalat, la activarea funcției Offroad-ABS când viteza automobilului se situează sub 30 km/h, va fi activat și sistemul de asistare la coborârea în pantă Hill Descent Assist. Acesta menține constantă viteza de deplasare prin intervenții selective ale sistemului de frânare, asigurând o coborâre în pantă sigură și controlată. Pentru prima dată în această clasă de automobile, în timpul deplasării cu viteze sub 30 km/h șoferul poate seta în mod individual viteza de rulare pentru condițiile respective de coborâre prin frânare și accelerare.

În plus, toate automobilele echipate cu sistemul ESP beneficiaza totodata de sistemul de asistenta la pornirea din rampa Hill Hold Assist, care imobilizează autovehiculul la pornirea în rampă până când șoferul apasă pedala de accelerație suficient de mult încât să prevină deplasarea vehiculului.

Lansarea în America de Sud va fi urmată de Australia și Africa de Sud, precum și Europa
Piețele cheie pentru modelul Amarok sunt America de Sud, Africa de Sud și Australia. Pe aceste piețe, modelele pick-up se numără printre cele mai căutate automobile după cele pentru recreere și comerciale, datorită versatilității de care dau dovadă. Datorită tehnologiei eficiente de tracțiune și versatilității sale excepționale, se așteaptă ca modelul Amarok să fie un deschizător de drumuri pentru clasa actuală de automobile pick-up din Europa. Lansarea sa pe piața din America de Sud este programată pentru prima parte a anului 2010, iar Europa va urma în a doua jumătate a aceluiași an.

 
 
Citește și:
› Noul VW Passat, disponibil și în România ...11/08/2019
› Volkswagen, lider în România pe segmentul de mașini electrice ...05/12/2018
› Volkswagen lansează un magazin propriu într-un mall ...04/11/2018
› A patra generație Honda CR-V ajunge pe piață în noiembrie 2012 ...26/07/2012
› BMW ConnectedDrive 2012, ce aduce nou ...12/07/2012
› Opel Adam, dezvăluit complet înaintea debutului de la Paris Motor ...11/07/2012
› Noul Citroen Berlingo câștigă premiul International Van of the Ye ...23/09/2018
› 5 aspecte care trebuie urmărite la achiziționarea anvelopelor de ...31/01/2018
› Volkswagen Amarok a câștigat International Pick-up Award 2018 ...19/12/2017
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2020 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2020 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.