Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Oficial: Chrysler s-a aliat cu Fiat, dar va intra sub protecția falimentului

Oficial: Chrysler s-a aliat cu Fiat, dar va intra sub protecția falimentului

Publicat în data de: 01 Mai 2009
Categorii: Chrysler, Fiat, Stiri.
 

Chrysler a bătut palma pentru un parteneriat strategic cu Fiat, iar astfel peste 30.000 de locuri de muncă la producătorul american și alte câteva zeci de mii la furnizori vor fi salvate. Ca parte a planului de restructurare, Chrysler a intrat în falimentfoto-oficial chrysler s-a aliat cu fiat dar va intra sub protectia falimentului
Președintele SUA, Barack Obama a spus că falimentul va fi rapid și eficient, iar Chrysler ar trebui să-și revină și cu ajutorul Fiat care va transfera tehnologie de miliarde de euro pentru ca în SUA să se producă masini mai economice.

Obama spune că susține cererea Chrysler de a intra sub protecția legii falimentul, iar procesul va fi "rapid, eficient și controlat". El a spus că nu exista altă soluție și prea mulți bani ai contribuabililor s-ar fi pierdut.

Președintele Obama a spus că al treilea mare producător auto american a ajuns într-o situație atât de grea pentru că nu a putut ține pasul cu vremea, producând mașini ne-economice și mai puțin fiabile decât concurența. El crede totuși că producătorul va ieși mai puternic și mai competitiv din procesul de faliment.

Chrysler LLC a anunțat ieri că, drept urmare a planului de restructurare, a ajuns la o înțelegere de principiu pentru stabilirea unei alianțe globale strategice cu Fiat SpA pentru a forma o nouă companie. Acesta va permite companiei americane și celei italiene să-și optimizeze producțiile și bazele de aprovizionare, oferind în același timp, fiecăreia acces la piețe noi. Mai mult, componentele și motoarele Fiat vor fi produse și la uzinele deținute de Chrysler.

„Acest parteneriat transformă Chrysler într-o nouă companie cu numeroase avantaje strategice”, a spus Bob Nardelli, Director și CEO al Chrysler într-un comunicat de presă. „Ne va permite să oferim clienților servicii mai bune și produse mai competitive, de înaltă calitate și eficiență.”

„Dorim să asigurăm pe toată lumea că noua companie va produce și va asigura suport pentru vehiculele Jeep, Dodge și Chrysler, precum și componente pentru brandul Mopar. Angajații Chrysler vor deveni angajații noii companii. Dealerii actuali vor rămâne deschiși afacerilor și vor servi în continuare clienții. Garanția oferită vehiculelor va fi onorată, iar cumpărătorii pot achiziționa în continuare mașini cu toată încrederea”, a explicat Nardelli.

Chrysler va mai primi fonduri de la Guvernul american, dar si din Canada, primele fiind de 3,5 miliarde dolari pentru a sustine compania in timpul procesului de faliment.

Când tranzacția va fi încheiată, VEBA (Voluntary Employee Beneficiary Association) va deține 55% din noua companie, iar Guvernele SUA și Canada vor avea câte 10 procente. Fiat va primi inițial o cotă de 20% din acțiunile Chrysler, însă își va putea mări participația cu încă 15% dacă va îndeplini trei criterii: 5% pentru crearea unor vehicule economice pe platformele Chrysler, 5% pentru îmbunătățirea consumului de carburant la mașinile de familie ale companiei americane și alte 5 procente pentru oferirea accesului Chrysler la rețeaua sa de distribuție.

Ca parte a planului de restructurare, majoritatea operațiunilor de producție vor fi oprite temporar începând cu 4 mai 2009, producția în parametri normali fiind programată să reînceapă după efectuarea tranzacției, anticipată în 30-60 de zile.

 
 
Citește și:
› Oficial: Planul Fiat-Chrysler pe următorii 5 ani ...07/05/2014
› Noul SRT Viper nu mai are clienți ...20/03/2014
› Fiat-Chrysler au creat un holding olandez, sediul fiscal va fi în ...30/01/2014
› Fiat Tipo, 30 de ani de funcționalitate, simplitate și personalit ...27/03/2018
› Fiat 500 Riva, în premieră la Salonul Auto Bucuresti 2016 ...24/10/2016
› Jeep-uri militare fabricate în România? ...26/05/2016
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2019 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005-2019 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.