Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Noutățile Renault la Salonul Auto de la Geneva 2018

Noutățile Renault la Salonul Auto de la Geneva 2018

Publicat în data de: 07 Martie 2018
Categorii: Renault, Auto-show, Concept, Stiri, Geneva.
 

Renault prezintă un nou concept de mobilitate urbană și o nouă generație de motoare.foto-noutatile renault la salonul auto de la geneva 2018
 ›Galerie foto:
foto-noutatile renault la salonul auto de la geneva 2018 foto-noutatile renault la salonul auto de la geneva 2018 foto-noutatile renault la salonul auto de la geneva 2018 foto-noutatile renault la salonul auto de la geneva 2018
foto-noutatile renault la salonul auto de la geneva 2018 foto-noutatile renault la salonul auto de la geneva 2018 foto-noutatile renault la salonul auto de la geneva 2018 foto-noutatile renault la salonul auto de la geneva 2018
foto-noutatile renault la salonul auto de la geneva 2018 foto-noutatile renault la salonul auto de la geneva 2018 foto-noutatile renault la salonul auto de la geneva 2018 foto-noutatile renault la salonul auto de la geneva 2018
Renault sărbătorește 120 de ani în serviciul clienților săi și prezintă un concept de vehicul – robot dedicat mobilității la cerere, al cărui design aparte se integrează perfect în mediul urban. Obiectivul care stă în spatele proiectului este de a promova noi modalități dedicate deplasării în jurul orașelor aglomerate.

Renault EZ-GO, primul vehicul robot din lume conceput pentru o mobilitate urbană de tip carsharing
Renault EZ-GO este primul concept vehicul-robot, electric și autonom, de tip carsharing, care permite utilizatorilor să se deplaseze dintr-o locație precisă, o stație sau dintr-un punct localizat prin aplicație. Potrivit Renault, crearea unor astfel de servicii, legate de infrastructurile urbane, de analizele de date sau asocierea cu senzori inteligenți, vor juca un rol-cheie în succesul soluțiilor de mobilitate și al orașelor inteligente de mâine. EZ-GO este atât un serviciu, cât și un vehicul-robot conceput pentru a fi utilizat atât de companii, cât și de persoane private. Aceasta reprezintă o alternativă pentru autoturisme și transport public, cum ar fi metroul sau autobuzul.

Renault EZ-GO
"Serviciile de mobilitate la cerere și de tip carsharingreprezintă o oportunitate importantă pentru Renault, în special în zona urbană. Multe orașe au o populație îmbătrânită sau foarte tânără și sunt în căutarea unor noi soluții de mobilitate", declară Thierry Bolloré, Director General Adjunct al Grupului Renault. "Am început deja să dezvoltăm acest tip de servicii. Datorită expertizei noastre în domeniul vehiculelor private și vehiculelor utilitare ușoare, credem că Groupe Renault este bine poziționat pentru a investi în piață de mobilitate electrică, autonomă și conectată. Noul nostru concept de mașină oferă o privire asupra viitorului."

Disponibil la cerere, prin intermediul aplicațiilor sau al stațiilor fixe răspândite în oraș, acest robot combină flexibilitatea și confortul mașinilor personale cu eficiența și siguranța transportului public, lucru care permite pasagerilor să nu își mai facă griji cu privire la drum.

Renault EZ-GO este echipat cu o capacitate de conducere autonomă de nivel 4, ceea ce înseamnă că este capabil să păstreze distanța față de vehiculul din față, să rămână pe o bandă de circulație sau să o schimbe și să se întoarcă într-o intersecție. De asemenea, poate să evite în siguranță cazuri de incidente excepționale din apropiere, în mod independent sau prin conexiunea cu centrul său de control. Renault EZ-GO promovează în mod activ siguranța pasagerilor datorită vitezei maxime de 50 km/h. În plus, ușa largă frontală permite trecerea și oprirea autovehiculului în siguranță și departe de trafic, cu o lumină la sol indicând locul unde se va deschide platforma.

Tehnologia inovatoare Renault 4CONTROL cu patru roți directoare a fost, de asemenea, integrată în vehicul pentru a promova agilitatea și precizia.

Conceptul EZ-GO propune o viziune a robotului de mâine. Ambiția Grupului este de a comercializa noi soluții de mobilitate care includ carsharing, vehicule roboți și servicii de mobilitate la cerere. În acest scop, va continua să dezvolte si alte inovații prin intermediul parteneriatelor sale cu alte companii private și cu sectorul public, profitând în același timp de resursele de cercetare și dezvoltare ale Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi.

ZOE versiunea 2018 și noul său motor R110

Versiunea 2018 a modelului ZOE, cel mai bine vândut vehicul electric din Europa, inaugurează un nou motor 100% electric de 80 kW. R110 dezvoltă 12 kW suplimentari și păstrează aceeași masă a predecesorul său, R90. Clientul se bucură de o capacitate mai mare de accelerare pe șosea și pe autostradă, cu un câștig de aproape 2 secunde la 80-120 km / h. Această îmbunătățire semnificativă a reprizelor conferă un plus de confort la viteze mai mari. Ca evoluție a motorului R90, R110 păstrează performanța excelentă în ceea ce privește eficiența energetică și dinamismul la viteză redusă, prin livrarea unui cuplu maxim de 225 Nm.

R110, primul motor electric Renault în curs de omologare conform protocolului WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure – protocolul care înlocuiește sistemul de omologare NEDC), va avea cinci versiuni (44 kW, 57 kW, 60 kW, 68 kW și 80 kW) și va fi disponibil pe următoarele modele: Kangoo Z.E., Master Z.E. și ZOE pentru Renault și Smart Electric Drive pentru Daimler.

Această versiune a modelului oferă, de asemenea, compatibilitate cu Android Auto, pentru o conectivitate mai bun si o nouă culoare exclusivă "Violet Blueberry" - violet închis metalizat.

Noul motor va intra în game din Romania în al doilea semestru al anului.

Noul motor benzină 1.3 TCe

Renault lansează un nou motor pe benzină de 1,3 TCe care va fi disponibil pe modelul Captur. Motorizarea este de generație nouă și este dezvoltată în comun de Alianță și partenerul său Daimler. Această nouă versiune îndeplinește cele mai înalte standarde de calitate ale ambilor parteneri și propune o putere mai mare decât motorul anterior TCe, un cuplu mai mare (în special la viteze reduse), o reducere a emisiilor de CO2 și a consumului.

Renault Talisman S-Edition

Renault Talisman își extinde gama cu S-Edition, o versiune exclusivă, mai rafinată, care introduce noul motor pe benzina de 1.8 TCe 225 CP (165 kW) care dezvoltă un cuplu de 300 Nm și este asociat cu o cutie de viteze EDC cu 7 trepte. Acest model este echipat cu un interior sportiv, tapițerie neagră cu accente si cusături roșii, oferind același confort. De asemenea, încorporează în versiunea standard sistemul 4-Control, amortizare pilotată, jante noi din aliaj de 19 ''.

"Cu S-Edition, Talisman propune un plus de sportivitate gamei, lucru deja așteptat de clienții noștri. Odată cu sosirea noului motor 1,8 TCe 225 CP, acest model combină puterea cu rafinamentul pentru o plăcere mai mare de a conduce", explică Sandra Gomez, Director Program, segmentul D.

 
 
Citește și:
› Noul Renault Captur pentru 2020, disponibil și în România ...14/07/2019
› Renault lansează noul ZOE cu autonomie de până la 390 km ...23/06/2019
› Renault Clio, siguranță de 5 stele la testele Euro NCAP ...09/06/2019
› Hyundai dezvaluie prima schita a noului i10 ...11/08/2019
› Hyundai pregătește un nou model pentru piața europeană ...14/07/2019
› Imagine By Kia: noul concept-car 100% electric ...11/03/2019
› Kia va lansa un crossover în familia Ceed ...23/03/2019
› Imagine By Kia: noul concept-car 100% electric ...11/03/2019
› Geneva 2019: Standul Audi prezintă în mod exclusiv autovehicule e ...11/03/2019
› Imagine By Kia: noul concept-car 100% electric ...11/03/2019
› Geneva 2019: Standul Audi prezintă în mod exclusiv autovehicule e ...11/03/2019
› Kia privește spre viitorul electric ...03/03/2019
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2019 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005-2019 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.