Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Noul Kia Stinger este testat în condiții extreme

Noul Kia Stinger este testat în condiții extreme

Publicat în data de: 20 Martie 2017
Categorii: Kia, Stiri.
 

Noul și puternicul sedan sport a fost testat la temperaturi extreme. Testele pe zăpadă și gheață au contribuit la rafinarea șasiului și a trenului de rulare. Inginerii au lucrat la echilibrarea manevrabilității și la randamentul pe distanțe lungi.foto-noul kia stinger este testat in conditii extreme
Noul Kia Stinger a fost trimis pentru ultima etapă a dezvoltării sale în inima înghețată a iernii arctice pentru a fi pregătit pentru lansarea pe piață ce va avea loc în cea de a doua jumătate a anului 2017. După testele efectuate pe celebrul circuit de la Nürburgring Nordschleife în Germania, inginerii au trimis noul sedan sport Kia în nordul Suediei pentru teste în condiții extreme de temperatură și îngheț.

Inginerii se luptă să echilibreze așteptările șoferilor pentru un gran turismo predictibil, stabil și manevrabil în toate condițiile cu caracterul entuziasmant al unui autoturism sedan sport cu tracțiune spate. La centrul de dezvoltare din Arjeplog situat în Suedia, Kia a testat autoturismul pe suprafețe cu aderență scăzută, incluzând teste de slalom pe circuitul înghețat al lacului Uddjaure.

Această ultimă etapă a programului de testare a permis echipei de dezvoltare Kia să ajusteze cu precizie atât manevrabilitatea autoturismului în versiunea cu tracțiune spate cât și în versiunea cu tracțiune integrală dar și numeroasele elemente electronice de suport oferite șoferilor.

În momentul lansării pe piață, Stinger va fi primul sedan dezvoltat de Kia ce va fi disponibil atât în varianta cu tracțiune spate cât și în varianta cu tracțiune integrală. Sistemul de tracțiune integrală a fost gândit să ofere un control optim în toate condițiile; modelele echipate cu sistemul de tracțiune integrală dispun de sistemul îmbunătățit de control dinamic al cuplului (Dynamic Torque Vectoring Control) ce aplică în mod automat putere și forța de frânare roții necesare pentru a menține traiectoria optimă în condiții de viraje grele sau pe suprafețe cu aderență redusă. Modelul Stinger GT ce dispune de motorul de 3.3 litri va avea opțiunea de a comuta sistemul de control electronic al stabilității (Electronic Stability Control (ESC) și a sistemul de control al tracțiunii - Traction Control System (TCS) în modul ‘Sport’.

Albert Biermann, șeful Diviziei de Performanță al Kia comentează: "Testarea autoturismului în aceste condiții extreme ne permite să ne concentrăm asupra stabilității și predictibilității pe care Kia Stinger o oferă șoferilor, în orice configurație și în toate condițiile de rulare. În mod crucial, aceste teste ne permit să proiectăm un autoturism care oferă acel sentiment de condus pe care cumpărătorii îl caută la un sedan sport. Dorim ca șoferii entuziaști să se poată bucura de emoția conducerii autoturismului lor Kia Stinger în toate condițiile fără a le compromite siguranța."

Regimul sever, în condiții de iarnă la care a fost supus autoturismul, va asigura durabilitatea acestuia la temperaturi foarte scăzute de sub -35°C, confirmând astfel durabilitatea fiecărui element al autoturismului în cele mai extreme condiții.

Kia Stinger va dispune, pe toate piețele, de aceeași garanție de top pe care o oferă tuturor modelelor Kia.

 
 
Citește și:
› Kia XCeed, un nou crossover urban pentru 2020 ...14/07/2019
› Kia dezvăluie numele noului SUV compact - Seltos ...09/06/2019
› Noul crossover Kia XCEED, o alternativă elegantă și expresivă ...09/06/2019
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2019 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005-2019 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.