Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Noul Kia Proceed - îmbină designul uimitor cu spațiul și versatilitatea unui tourer

Noul Kia Proceed - îmbină designul uimitor cu spațiul și versatilitatea unui tourer

Publicat în data de: 13 Septembrie 2018
Categorii: Kia, Auto-show, Facelift, Stiri, Paris.
 

Noul Kia ProCeed îmbină un design uimitor cu spațiul și versatilitatea unui tourer , având o caroserie shooting brake în cinci uși. Modelul ProCeed a fost dezvăluit astăzi, înainte de premiera sa publică de la Salonul Auto de la Paris 2018.Emilio Herrera, Chief Operating Officer al Kia Motors Europe, spune: „ProCeed este un automobil care reprezintă tot ce înseamnă Kia. Această superbă caroserie shooting brake oferă șoferilor o combinație fără precedent între design, spațiu și versatilitate, reprezentând o ofertă unică în segmentul automobilelor de familie. Proiectat pentru drumurile europene și pentru șoferii europeni, modelul ProCeed va fi foarte captivant. Construit în Europa, la cele mai înalte standarde de producție, oferă proprietarilor siguranța garanției unice Kia de 7 ani, 150,000 kilometri.”

Purtând mai departe numele celei de a doua generații a coupé-ului în trei uși Kia pro_cee’d, noul model ProCeed a fost desenat și proiectat în Europa. Un produs al centrului european de design Kia și al echipelor de cercetare-dezvoltare din Frankfurt, Germania, modelul ProCeed va fi fabricat în uzina de la źilina, Slovacia. Acesta va fi construit alături de Kia Ceed și Ceed Sportswagon, modele lansate la începutul acestui an.

Îmbinând designul îndrăzneț și tehnologia care o fac cea mai sportivă iterație a noului model al familiei Ceed, Kia ProCeed va fi disponibilă doar în varianta GT Line și ca model performant GT.

Modelul ProCeed GT Line este disponibil în trei variante de motoare. Motoarele pe benzină includ popularul motor Kia de 1.0 litri T-GDi (turbo cu injecție directă pe benzină), ce produce 120 CP și un cuplu de 172 Nm. Cel mai puternic motor pentru modelele GT Line este noua unitate ‘Kappa’ de 1.4 litri T-GDi , care produce 140 CP. Supra-alimentarea motorului asigură un cuplu de 242 Nm valabil pe o plajă de turații cuprinsă între 1,500 - 3,200 rpm, cu un răspuns rapid într-o gamă largă de condiții de rulare. Ambele motoare sunt prevăzute cu un filtru de particule pentru a reduce emisiile, încadrându-se astfel în standardele solicitate de norma de poluare Euro 6d TEMP. Ambele motoare oferă standard o transmisie manuală cu șase trepte, în timp ce motorul de 1.4 litri T-GDi este disponibil și cu transmisia Kia cu dublu ambreiaj și șapte trepte de viteză 7DCT.

Cumpărătorii pot opta și pentru noul motor ‘Smartstream’ diesel de 1.6 litri CRDi (common-rail direct injection). Noua filosofie Kia introdusă pe sistemului de propulsie Smartstream urmărește să îmbunătățească performanța și eficiența consumului de combustibil prin reducerea emisiilor poluante. Noul motor Smartstream a fost dezvoltat pe o structură și un design optimizat al sistemului de propulsie, cu componente compacte și greutate redusă și cu îmbunătățirea tehnologiei de combustie, maximizând astfel eficiența consumului de combustibil și performanța. Motorul diesel de 1.6 litri disponibil pe modelele Ceed și ProCeed este primul motor diesel Smartstream produs de Kia și cel mai curat motor diesel produs de companie până în acest moment.

Livrând o putere de 136 CP, noul motor Smartstream de 1.6 litri poate fi cuplat la o cutie de viteze manuală cu șase trepte sau la transmisia cu dublu ambreiaj și șapte trepte de viteză. Acest motor produce un cuplu de 280 Nm când este cuplat la cutia de viteze manuală și 320 Nm când este cuplat la transmisia cu dublu ambreiaj și șapte trepte de viteză. Proiectat să se încadreze fără probleme în limitele stricte impuse de cel mai recent standard de poluare Euro 6d TEMP, motorul Smartstream folosește tehnologia de control al emisiilor active - Selective Catalytic Reduction (SCR) pentru a reduce semnificativ emisiile poluante. Astfel, noul motor produce mai puțin dioxid de carbon, particule și NOx în comparație cu motoarele diesel anterioare produse de Kia.

Marcând reîntoarcerea noului model de performanță Kia GT, ProCeed GT este propulsat de un motor de 1.6 litri T-GDi, identic cu cel găsit pe noul Ceed GT. Acesta produce 204 CP și un cuplu de 265 Nm și este cel mai performant motor al gamei. Noul ProCeed GT și Ceed GT se bucură pentru prima dată de introducerea transmisiei Kia cu dublu ambreiaj și șapte trepte de viteză, ce permite schimbarea rapidă a treptelor cu ajutorul padelelor din metal situate pe volan. Kia va comunica oficial informațiile privind accelerația și viteza maximă imediat ce va fi finalizat procesul de omologare al acestora.

Producția modelului shooting brake ProCeed va începe în noiembrie, iar comercializarea sa exclusiv în Europa este programată pentru primul trimestru al anului 2019. Modelul va fi acoperit de calitatea promisă de Kia, alături de garanția standard, unică în industria auto, de 7 ani, 150.000 kilometri.

 
 
Citește și:
› Kia XCeed, un nou crossover urban pentru 2020 ...14/07/2019
› Kia dezvăluie numele noului SUV compact - Seltos ...09/06/2019
› Noul crossover Kia XCEED, o alternativă elegantă și expresivă ...09/06/2019
› Hyundai dezvaluie prima schita a noului i10 ...11/08/2019
› Hyundai pregătește un nou model pentru piața europeană ...14/07/2019
› Imagine By Kia: noul concept-car 100% electric ...11/03/2019
› Hyundai dezvaluie prima schita a noului i10 ...11/08/2019
› Noul Renault Captur pentru 2020, disponibil și în România ...14/07/2019
› Noul Audi Q7 pentru 2020, ridicat la un nou nivel ...14/07/2019
› SEAT își prezintă toate noutățile la Paris ...11/10/2018
› Dacia anunță la Paris un nou motor în gamă ...02/10/2018
› Noul BMW Seria 3 Sedan pentru 2019, premieră mondială la Paris ...26/09/2018
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2019 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005-2019 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.