Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Noul crossover hibrid KIA Niro, în premieră în România

Noul crossover hibrid KIA Niro, în premieră în România

Publicat în data de: 24 Octombrie 2016
Categorii: Kia, Auto-show, Stiri.
 

Mit Motors Int. - dealer și service autorizat pentru mărcile KIA, ISUZU și MITSUBISHI - participă la Salonul Auto Bucuresti si Accesorii 2016. Clienții vor face cunoștință, în premieră în România, cu noul model KIA Niro - noul crossover hibrid.Kia Niro, al cărui debut a avut loc la Salonul Internațional de la Geneva, este un crossover hybrid cu emisii CO2 scăzute ce marchează dezvoltarea primei platforme dedicate al unui autoturism eco din gama Kia.

Kia Niro este un crossover spațios ce oferă un consum eficient de combustibil și un tren de rulare hibrid foarte avansat. Dezvoltat de la zero ca un vehicul hibrid dedicat, Kia Niro se evidențiază față de stilul hibrid conservator al rivalilor sai printr-un design modern și atractiv.

Noua platformă a crossover-ului, a fost dezvoltată separat de modelele Kia existente, fiind gândită pentru a se potrivi unui set de tehnologii ce au în vedere protecția mediului înconjurător precum și dezvoltarea generațiilor viitoare de trenuri de rulare. Trenul de rulare hibrid al noului Niro - compus dintr-un motor GDI de 1.6 litri, un set de baterii lithiu-ion, un motor electric de 32 kW și o transmisie automată în șase trepte cu dublu ambreiaj - are emisii CO2 combinate de doar 88 g/km fiind capabil de un consum de doar 3.8 litri la fiecare 100 km parcurși.

Un crossover stilat ce iese în evidență pe piața autoturismelor hibride
Kia Niro se laudă cu un design complet nou, reprezentând în același timp o completare a stilului de design al brandului, fără precedent în linia de modele Kia. Stilul noului Niro a fost dezvoltat în centrele de design Kia din California, SUA și Namyang, Coreea și înglobează practicabilitatea și alura estetică a unui crossover compact cu o caroserie aerodinamică cu linii netede și suprafețe subtil sculptate.

Kia Niro a fost dezvoltat în principal pentru a avea un coeficient aerodinamic performant de doar 0.29 Cd, fiind astfel mai aerodinamic decât mulți dintre rivalii săi hibrizi. Ampatamentul său relativ lung (2,700 mm) și profilul frontal și posterior scurt (870 și respectiv 785 mm) asigură ocupanților săi un spațiu interior generos.

Planșă de bord modernă ce evidențiază spațiul interior
Interiorul noului Kia Niro a fost gândit pentru a oferi un aspect modern și spațios, având o planșă de bord lată și linii orizontale bine definite. Kia Niro urmează linia celor mai recente modele Kia, oferind o calitate crescută și materiale moi la atingere pretutindeni în interior.

Liniile clare ce se întind de-a lungul cabinei separă diferitele zone ale planșei de bord, cu ceasurile de bord și sistemul HMI (human-machine interface) situate pe aceeași paralelă și o coloană dedesubt ce grupează comenzile pentru sistemul de încălzire și ventilație.

Un grup motopropulsor hibrid avansat cu emisii CO2 de doar 88 g/km
În dezvoltarea noului Kia Niro HEV, eforturile echipei de ingineri s-au concentrat în principal, pe oferirea unui consum de combustibil de vârf în segmentul crossover compact. Kia Niro combină designul său stilat, cu emisii CO2 de doar 88 g/km (mixt) și o economie mare de combustibil. Echipat cu jante de aliaj de 16-inch, consumul de combustibil este de doar 3.8 litri la 100 km parcurși (mixt și urban, NEDC).

Noul motor marchează prima combinare între un ciclu de combustie Atkinson, un sistem de răcire a gazelor recirculate (EGR), injecția directă pe benzină, mărirea cursei pistonului și micșorarea diametrului cilindrului în vederea maximizării eficienței.

Sistem avansat de baterii cu energie regeneratoare și tehnologii de reîncărcare
Pachetul de baterii lithiu-ion de 1.56 kWh este cel mai ușor și mai eficient pachet folosit de Kia până acum, având o densitate cu până la 50% mai mare și o eficiență a energiei cu 13% mai mare decât bateriile rivalilor săi. Cântărind doar 33 kg, pachetul de baterii al Kia Niro permite regenerarea energiei electrice în condițiile decelerării.

Kia Niro este disponibil la toți dealerii Kia din România la prețuri ce pornesc de la 23988 Euro, fără TVA.

Salonul Auto Bucuresti si Accesorii 2016 se desfășoară în perioada 20 octombrie - 30 octombrie 2016, la ROMAERO Băneasa.Cei de la Kia sunt prezenți la acest eveniment cu un stand reprezentativ de mașini expuse, in pavilionul H - 107. Alături de noul Kia Niro, vor fi prezente modelele Sorento, Sportage, cee'd, cee'd_sw si Soul EV.

 
 
Citește și:
› Kia XCeed, un nou crossover urban pentru 2020 ...14/07/2019
› Kia dezvăluie numele noului SUV compact - Seltos ...09/06/2019
› Noul crossover Kia XCEED, o alternativă elegantă și expresivă ...09/06/2019
› Hyundai la Salonul International Auto de la Frankfurt 2019 ...25/08/2019
› Hyundai dezvaluie prima schita a noului i10 ...11/08/2019
› Hyundai pregătește un nou model pentru piața europeană ...14/07/2019
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2019 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005-2019 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.