Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Noul Cod rutier nu va schimba examenul pentru permisul auto

Noul Cod rutier nu va schimba examenul pentru permisul auto

Publicat în data de: 27 Septembrie 2006
Categorii: Codul-rutier, Legislatie, Stiri.

Persoanele care vor să urmeze cursurile unei școli de șoferi după intrarea în vigoare a noului Cod rutier nu trebuie să-și facă griji. Modul de examinare va rămâne același.

În ultima perioadă au existat tot felul de zvonuri care au băgat spaima în aspiranții la un permis de conducere. Pentru a afla exact cum se va desfășura examinarea auto după 1 decembrie 2006, data la care va intra în vigoare și noul Cod rutier, am luat legătura cu oficialii Ministerului Administrației și Internelor.

Ionel Seria, comisar-șef la Directia Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Ministerului Administrației și Internelor (MAI), ne-a spus că, în ciuda zvonurilor, nu se vor produce schimbări în ceea ce privește examenul auto.

“Modul de examinare a candidaților va fi același ca până acum. Examenul pentru obținerea permiselor de conducere va consta tot în două probe, respectiv sală și traseu. Nu se va introduce nici un fel de alta proba în plus, așa cum s-a tot vehiculat. Nici poligon și nici traseu de noapte”, ne-a spus comisarul șef Ionel Seria.

Potrivit acestuia, de zvonurile din ultima perioadă se fac vinovați reprezentanții unor școli de șoferi, la mijloc fiind vorba despre interese financiare. “Nu mă refer la toate școlile. Sunt însă cazuri în care patronii acestora au încercat să profite de schimbarea legislației și au anunțat fel de fel de modificări în speranța că vor câștiga clienți mai mulți într-un timp foarte scurt”, ne-a mai spus comisarul șef Ionel Seria.

Chestionarele, adaptate la noua legislație
Singura modificare care se va face după intrarea în vigoare a noilor prevederi va fi legată de adaptarea chestionarelor. În mare parte, întrebările vor rămâne la fel. Doar 2-3% din problematică va fi adaptată la noua legislație. Acest lucru nu va pune însă mari probleme candidaților. Și asta pentru că oficialii MAI promit că respectivele modificări vor fi făcute și anunțate în timp util.

De asemenea, reprezentanții Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor susțin că vor lua toate măsurile necesare pentru elaborarea și aprobarea reglementarilor conexe, astfel încât la intrarea în vigoare a noilor prevederi legale activitatea de lucru cu publicul să se desfășoare în condiții normale.

 
foto-Noul Cod rutier nu va schimba examenul pentru permisul auto
 
 
 
Citește și:
› Folosești Waze?! Poți rămâne fără permis! ...06/10/2019
› Amenzile de circuție se pot plăti la jumătate în 15 zile ...25/08/2018
› INTERZISE: Mașinile cu volan pe dreapta nu vor mai putea fi înmat ...22/08/2018
› Folosești Waze?! Poți rămâne fără permis! ...06/10/2019
› Amenzile de circuție se pot plăti la jumătate în 15 zile ...25/08/2018
› INTERZISE: Mașinile cu volan pe dreapta nu vor mai putea fi înmat ...22/08/2018
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2020 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2020 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.