Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Noul Chevrolet Cruze station wagon cu facelift, alegerea ideală pentru familii

Noul Chevrolet Cruze station wagon cu facelift, alegerea ideală pentru familii

Publicat în data de: 29 Iunie 2012
Categorii: Chevrolet, Facelift, Prezentare, Stiri.
 

Odată cu apariția mult-așteptatei variante Cruze station wagon în saloanele auto ale dealerilor din Europa, Chevrolet pune la dispoziție un autovehicul care va exercita o atracție în special asupra familiilor și persoanelor cu un stil de viață activ.Lansat în 2009, Cruze este cel mai de succes model din gama Chevrolet la nivel global, înregistrând vânzări de peste 1,3 milioane de unități în întreaga lume, până în primul trimestru al anului 2012.

„Considerăm că formula câștigătoare pentru șoferii europeni este «Cruze + wagon»”, a declarat Susan Docherty, Președinte și Director General al Chevrolet Europe. „Noul Cruze station wagon oferă spațiu și versatilitate, noi motoare cu consum redus și tehnologia infotainment MyLink de ultimă generație de la Chevrolet”, a declarat Docherty.

Autovehiculele compacte reprezintă cel mai mare segment din Europa, totalizând aproximativ 17% din toate autovehiculele comercializate, dintre care aproximativ 22% sunt unități station wagon. Cumpărătorii autovehiculelor station wagon apreciază spațiul generos oferit, însă își doresc ca dimensiunile, performanța și impresia generală produsă să fie asemănătoare cu cele ale unei variante hatchback sau sedan compacte.

Modelul Chevrolet Cruze station wagon a fost conceput ținându-se cont de aceste nevoi și de diferitele stiluri de viață ale clienților. Datorită îmbinării deosebite a funcțiilor sale, acesta este un autovehicul de familie ideal și o soluție perfectă pentru excursii palpitante sau călătorii prelungite. Noul Chevrolet Cruze station wagon va satisface la fel de bine cerințele celor care locuiesc la periferie și trebuie să facă naveta și care se vor bucura de libertatea și flexibilitatea oferite de acest autovehicul elegant și compact. Pentru amatorii de drumeții, Chevrolet va oferi o gamă de accesorii utile.

La fel de incisiv ca modelele înrudite
Varianta Chevrolet Cruze station wagon duce mai departe limbajul de design sportiv întruchipat de variantele Cruze sedan și hatchback. Aspectul său încrezător este accentuat de postura lată, liniile puternice și concave ale aripilor și o linie continuă a plafonului care se îngustează către montantul D. Suporturile pentru acoperiș subțiri reprezintă o dotare standard și contribuie la postura încrezătoare a autovehiculului.

Grila dublă a radiatorului, cu papionul auriu amplasat în centru, relevă imediat apartenența modelului station wagon la marca Chevrolet. Printre modificările de design implementate la toate autovehiculele Cruze din anul model 2013 se regăsește și partea frontală unghiulară cu lamele orizontale. Bara de protecție din față modernizată, cu proiectoarele de ceață integrate în carcasele cu design nou accentuează aspectul sportiv al autovehiculului.

Interiorul prezintă linii fluide și postul de conducere dublu specific mărcii Chevrolet, cu partea frontală arcuită care se extinde către portierele din față. Autovehiculele care sunt prevăzute cu noul sistem infotainment MyLink de la Chevrolet vor prezenta un nou ecran tactil de înaltă rezoluție, cu diagonală de șapte inch, situat în consola centrală.

De asemenea, în cazul autovehiculelor echipate cu sistemul MyLink sau cu noile sisteme audio de bază și de nivel mediu care vor fi lansate odată cu modelele Cruze an model 2013 (pentru țările cu conducere pe partea stângă a carosabilului), configurația panoului de instrumente și a duzelor de ventilație din apropierea unității audio a fost reproiectată. Compartimentul de dimensiuni reduse din partea superioară a panoului de instrumente a fost mutat mai aproape de unitatea sistemului audio și integrează acum și mufele USB și aux-in.

Autovehiculele echipate cu tehnologia Start/Stop vor prezenta un afișaj pe panoul de instrumente cu un meniu de asistență pentru conducere ecologică. Datorită Sistemului de acces fără cheie, de pornire/oprire prin buton (PEPS), o dotare opțională nouă pentru modelul Cruze, șoferii vor putea să descuie și să încuie portierele și să-și pornească autovehiculele fără cheie.

Sistemul infotainment oferă un nou nivel de conectivitate
Începând din vara acestui an, nou-nouțul sistem infotainment sofisticat Chevrolet MyLink va fi disponibil cu modelul Chevrolet Cruze. Funcțiile smartphone-urilor vor fi disponibile și în autovehicul.

MyLink afișează conținutul smartphone-ului pe un ecran tactil color, cu rezoluție înaltă și o diagonală de șapte inch. Conectivitatea va fi asigurată prin intermediul portului USB sau prin Bluetooth pentru dispozitivele de stocare precum playerele MP3, iPod, tabletele iPad etc. Există, de asemenea, o priză de conectare specială pentru anumite dispozitive de redare a fișierelor audio și smartphone-uri care nu utilizează conexiunile USB sau Bluetooth.

MyLink permite:
- apelantului să aleagă un nume din agenda telefonică stocată, să apese pe funcția de apel, apelul fiind redat prin difuzoarele autovehiculului, înlăturându-se astfel procesul incomod de formare a numărului de telefon
- accesul simplu la liste de redare, galerii foto, agende telefonice și la alte fișiere media și date stocate personale
- redarea fișierelor video și a prezentărilor de diapozitive personalizate atunci când autovehiculul staționează
- cumpărătorilor să descarce aplicații speciale, precum cele pentru sistemul de navigație, care vor fi puse la dispoziție în decursul acestui an

Produs de compania LG Electronics, ecranul tactil color de șapte inch prezintă un design simplu și intuitiv cu cinci meniuri, fiecare dintre acestea cuprinzând o listă de funcții ușor de selectat. Unitatea sistemului audio MyLink poate fi acționată prin intermediul butoanelor de comandă de pe volan, utilizate pentru transmisia audio digitală (DAB). Cele șase difuzoare vor asigura o calitate excelentă a sunetului pentru toți ocupanții.

Camera video pentru marșarier va face parte din dotările standard ale autovehiculelor prevăzute cu sistemul MyLink, precum și ale autovehiculelor cu un pachet infotainment care include dispozitivul de navigație performant. Pachetul include, de asemenea, tehnologia Bluetooth pentru streaming și hands-free, mufe aux-in și USB, butoane de comandă pe volan, CD player și 6 difuzoare premium.

Portbagaj spațios și dispunere practică la interior
Interiorul modelului Chevrolet Cruze station wagon oferă un spațiu generos, atât pentru ocupanți, cât și pentru bagajele pe care aceștia doresc să le transporte. Podeaua portbagajului acoperită cu mochetă are o lungime de 1.024 mm în configurația standard și oferă un volum de încărcare până la linia lunetei de 500 de litri. Atunci când scaunele spate sunt pliate (în raport de 60/40), poate fi transportată o încărcătură cu un volum de aproximativ 1.478 de litri, până la plafonul autovehiculului.

Alte caracteristici principale ale portbagajului includ:
- un capac pentru compartimentul de bagaje care se retrage complet într-o casetă. Capacul complet extensibil poate fi ridicat în sus și îndepărtat pentru facilitarea accesului în portbagaj
- tavă de depozitare cu trei compartimente între scaunele din spate și caseta capacului pentru bagaje
- kitul standard de reparare a pneurilor este depozitat într-un spațiu de depozitare separat și de dimensiuni reduse, aflat sub secțiunea cea mai îndepărtată a podelei de încărcare.
- două compartimente de depozitare suplimentare, situate în spatele pasajelor roților
- câteva inele de fixare în părțile laterale ale podelei de încărcare pentru fixarea încărcăturilor voluminoase

Spațiile de depozitare mai mici din interior includ buzunarele portierelor cu compartiment de depozitare a sticlelor (de 1,5 litri în față și 0,5 litri în spate), un torpedo iluminat de dimensiuni mari, cu două rafturi, buzunare pe spătarele scaunelor suficient de încăpătoare pentru laptop-uri subțiri și un compartiment pentru depozitarea obiectelor mai mici în panoul de instrumente.

Accesoriile disponibile pot include plase pentru bagaje, un organizator cu pereți despărțitori flexibili, o cutie de acoperiș, precum și suporturi pentru biciclete, schiuri și plăci de surf.

Gama de motoare îmbunătățite: mai multă putere cu fiecare cursă a pistonului
Sub capota noului Chevrolet Cruze facelift, un motor pe benzină de 1,4 litri, cu supraalimentare și un motor diesel de 1,7 litri vor completa gama de sisteme de propulsie, pe lângă motoarele pe benzină de 1,6 și 1,8 litri și motoarele diesel de 2 litri deja disponibile.

Motorul pe benzină de 1,4 litri, cu supraalimentare furnizează o performanță asemănătoare motoarelor cu cilindree mai mare, consumând mai puțin carburant și având o amprentă de carbon mai mică. Combinat cu o transmisie manuală cu șase trepte de viteză standard, acesta dezvoltă o putere de 140 cp (103 kW) și generează un cuplu maxim de 200 Nm la turații între 1.850 și 4.900 rpm, accelerând de la 0 la 100 km/h în 9,5 secunde. În regim mixt, motoarele turbo pe benzină de 1,4 litri consumă 5,7 litri/100 km și înregistrează un nivel al emisiilor de CO2 de 134 g/km.

Motorul diesel de 1,7 litri, echipat cu un turbocompresor cu intercooler, un sistem Start/Stop în dotarea standard și servodirecție dezvoltă o putere de 130 cp (96 kW) care propulsează varianta station wagon la 100 km/h în 10,4 secunde și atinge o viteză maximă de 200 km/h. Această performanță de top este completată de impresionanta valoare a cuplului de 300 Nm la turații de 2.000~2.500 rpm.

Cu un consum de carburant de 4,5 litri/100 km în regim mixt și un nivel al emisiilor de CO2 de 119 g/km, motorul diesel de 1,7 litri este cea mai economică unitate de propulsie integrată într-un model Chevrolet Cruze.

Pentru modelul Chevrolet Cruze station wagon facelift, motorul pe benzină de 1,6 litri va fi prevăzut standard cu servodirecție (EPS), care ajută la reducerea consumului de carburant și a nivelului emisiilor de CO2. Începând cu vara acestui an, pe mai multe piețe europene, servodirecția, precum și sistemul Start/Stop vor fi, de asemenea, disponibile cu motoarele diesel de 2 litri.

Motorul turbo pe benzină de 1,4 litri și motoarele diesel de 1,7 și 2 litri vor fi disponibile în combinație cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte de viteză, în timp ce motoarele pe benzină de 1,6 și 1,8 litri vor fi disponibile cu transmisii cu cinci trepte de viteză. Atât motorul pe benzină de 1,8 litri, cât și motorul diesel de 2 litri vor fi disponibile și cu o transmisie automată.

Arhitectura cu eficiență dovedită pune siguranța pe primul loc
Inginerii care s-au ocupat de proiectarea șasiului și a suspensiei s-au asigurat că dinamica variantei station wagon se ridică la nivelul aspectului agil al autovehiculului. Experiența dobândită pe pistă la Campionatul Mondial de Turisme (WTCC), unde Cruze a fost câștigător doi ani la rând, în 2010 și 2011, a fost valorificată pentru dezvoltarea continuă a autoturismului.

Modelul Cruze station wagon împărtășește aceeași postură încrezătoare și fermă a variantelor sedan și hatchback, precum și structura extrem de rigidă a caroseriei autoportante, care este fabricată în proporție de peste 60% din oțel de înaltă rezistență. Designul suspensiei McPherson de pe puntea față și al suspensiei spate cu arbore compus, ambele cu eficiență dovedită, a fost adaptat special la misiunea autovehiculului și contribuie la obținerea unui centru de greutate coborât, la stabilitatea în timpul conducerii și la manevrabilitatea promptă.

Motorul turbo pe benzină de 1,4 litri și motorul pe benzină de 1,6 litri au un sistem de direcție asistat electric, iar motoarele diesel de 1,7 și 2 litri sunt prevăzute cu sistemul Start/Stop, asigurându-i șoferului o senzație puternică de stabilitate. Clienții care comandă un sistem de navigație sau sistemul infotainment Chevrolet MyLink vor avea posibilitatea să utilizeze o cameră video pentru marșarier, ceea ce reprezintă o noutate pentru modelul Chevrolet Cruze, fiind mai puțin obișnuită pentru segmentul din care face parte. În funcție de nivelul de echipare, este disponibil, de asemenea, un tempomat.

Arhitectura de siguranță a modelului Chevrolet Cruze station wagon facelift este aproape identică cu cea a versiunii sedan, un autovehicul compact care a obținut un punctaj maxim de 5 stele atât la testele EuroNCAP, cât și din partea Administrației Naționale a Siguranței Traficului pe Autostradă (NHTSA).

Pe lângă caroseria sofisticată a autovehiculului, cele șase airbaguri standard, controlul electronic al stabilității, controlul tracțiunii, precum și sistemul de antiblocare la frânare cu patru canale contribuie la performanța excelentă în materie de siguranță. Cinci centuri de siguranță cu fixare în trei puncte, sistem de ancorare ISOFIX pe cele două locuri laterale ale banchetei din spate și un pedalier retractabil sunt, de asemenea, disponibile standard.

 
 
Citește și:
› Noul Chevrolet Volt a fost certificat cu o autonomie electrică de ...04/08/2015
› VIDEO: Cum funcționează noua generație a propulsiei Voltec ...29/10/2014
› Chevrolet Spark, rechemat în service ...13/10/2014
› Audi lansează noua limuzină Audi A3 pentru 2021 ...05/05/2020
› Mazda2 pentru 2020, mai multă personalitate ...04/02/2020
› Renault lansează Noul Clio 2020, în România de la 10.000 Euro ...24/11/2019
› A patra generație Honda CR-V ajunge pe piață în noiembrie 2012 ...26/07/2012
› BMW ConnectedDrive 2012, ce aduce nou ...12/07/2012
› Opel Adam, dezvăluit complet înaintea debutului de la Paris Motor ...11/07/2012
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2020 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2020 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.