Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Noul Chevrolet Camaro, de la 38.900 Euro

Noul Chevrolet Camaro, de la 38.900 Euro

Publicat în data de: 17 Octombrie 2011
Categorii: Chevrolet, Prezentare, Stiri.
 

Camaro a fost modelul performant care a furat inimile și imaginația tuturor; a apărut pe afișe și tricouri timp de 4 decenii. Acum s-a întors, mai bun, mai puternic, gata să-și recapete locul de onoare pe drumurile europene și pe pereții dormitoarelor.Noul model Chevrolet Camaro cu motor V8 de 432 CP s-a întors în Europa după o perioadă de absență de zece ani, cu un design ușor de recunoscut și complet modern.

Designul contemporan reflectă istoria bogată a modelului Camaro, cu partea din față în formă de V, postura și aripile spate late contribuie la recunoașterea trecutului legendar și la crearea unei legende a designului contemporan.

„Camaro este un ansamblu de putere, confort și tehnologie, care oferă un raport foarte bun calitate-preț care nu poate fi egalat de către competitorii noștri”, a declarat Wayne Brannon, Președinte și Director Executiv Chevrolet Europe.

Testat pe faimosul circuit de curse Nürburgring din Germania, modelul Camaro a fost proiectat pentru clienții europeni, dispunând de suspensii noi și o gamă largă de alte îmbunătățiri.

Cele mai importante date tehnice ale modelului Camaro sunt la fel de impresionante ca și designul acestuia: transmisia manuală beneficiază de un motor superb LS3 V8 de 6,2 litri care dezvoltă o putere de 432 cp și generează un cuplu de 569 Nm la 4.600 rpm. Aceasta înseamnă că autovehiculul poate accelera de la 0 la 100 km/h în 5,2 secunde în varianta coupe și în 5,4 secunde în varianta decapotabilă. Transmisia automată este combinată cu un motor L99 V8 de 6,3 l care dezvoltă o putere de 405 cp care generează un cuplu de 556 Nm la 4.300 rpm. Versiunea coupe cu transmisie automată atinge 100 km/h în 5,4 secunde și modelul decapotabil în 5,6 secunde. Camaro are o viteză maximă impresionantă de 250 km/h.

Prețurile pentru versiunea coupe încep de la 38.900 €, iar prețurile pentru versiunea decapotabilă încep de la 43.900 €, deși acestea pot varia în funcție de piață, ca urmare a taxelor locale și de import. Modelul Transformers Special Edition și pachetul aniversar de 45 de ani sunt disponibile la un preț suplimentar de 2.000 € fiecare, inclusiv TVA.


[+] Noul Chevrolet Camaro - în detaliu (click pentru afișare)

100% european
Autovehiculul își face simțită prezența de departe, datorită motorului V8 care emite un sunet de frecvență joasă, anunțându-și cu tărie sosirea iminentă.

Caracteristicile versiunii europene a modelului Camaro sunt asemănătoare cu cele ale modelului 2SS disponibil în America de Nord. Noul model, prima versiune europeană, dispune de noua suspensie FE4, proiectată special pentru Europa. Acest tip de suspensie, caracterizat prin rigiditate ridicată și stabilitate laterală care sporește performanțele și manevrabilitatea la viteză înaltă, a avut un succes atât de mare încât va fi disponibil și în Statele Unite, echipat pe modelele superioare de anul viitor. Pachetul de suspensii FE4 dispune de amortizoare față și spate reajustate și bare stabilizatoare rigide noi în față (23 mm) și spate (24 mm).

„Obiectivul nostru a fost să dezvoltăm o suspensie sport mai precisă care să asigure o ținută de drum îmbunătățită. Am utilizat rezultatele numeroaselor teste efectuate pe piste pentru a îmbunătăți geometria suspensiei în viraje, un echilibru mai neutru la întoarceri și minimizarea subvirării în situații limită,” a declarat Al Oppenheiser, inginer șef pentru Camaro.

Jantele de 20 inci, cu pneuri Pirelli PZero garantează distribuția corespunzătoare a puterii, în timp ce discurile de frână antiblocare cu patru pistoane Brembo, împreună cu sistemele StabiliTrack și de control al tracțiunii garantează o frânare eficientă și virare rapidă. Roțile sunt amplasate spre exterior, la același nivel cu caroseria, pentru un aspect dinamic și o postură lată.

Design exterior uluitor
Dacă doriți să fiți anonim și să vă integrați în mulțime, atunci probabil că modelul Camaro nu este pentru dumneavoastră. Designul uimitor va avea ca rezultat exact opusul, atât pietonii cât și ceilalți participanți la trafic vor privi cu uluire și admirație cum modelul Camaro își croiește drum cu superioritatea caracteristică.

„Încă de la început, obiectivele de bază pentru noul model Camaro au fost ca acesta să arate grozav, să fie cu adevărat performant și să fie accesibil,” a declarat Oppenheiser.

Partea din față în formă de V este mărginită de faruri cu descărcare în gaz cu tehnologie HID, cu inele iluminate cu tehnologie LED Xenon, care simulează aspectul ochilor adânciți și conferă modelului Camaro o înfățișare amenințătoare. Papionul auriu specific Chevrolet decorează cu mândrie partea din față a autovehiculului și direcționează privirea către capota power dome, care asigură o senzație de mișcare chiar și când autovehiculul staționează.

Partea din spate a modelelor europene Camaro este unică. Lămpile spate duble cu tehnologie LED evocă aspectul unic al părții din față a autovehiculului. Designul părții din spate este completat de țevi de eșapament cromate rotunde, de dimensiuni mari, asemănătoare modelului Corvette Z06.

Design interior
O gamă largă de echipamente de izolare fonică vă asigură că veți fi transportat într-o altă lume imediat ce vă urcați la bordul Camaro, deși sunetul specific motorului V8 pătrunde într-o mică măsură la interior, datorită designului, suficient cât să vă amintească unde sunteți și ce faceți.

Ducând mai departe spiritul și atitudinea modelelor Camaro anterioare, interiorul se caracterizează prin simplitate și rafinament, cu accente contemporane în butoane, comutatoare, instrumente și iluminarea ambientală.

Designul panoului central de instrumente integrat îmbină comenzile accesibile ale sistemelor audio, de încălzire, ventilație și de climatizare într-o singură piesă electronică modernă cu butoane supradimensionate, cu inserții de cauciuc și crom, pentru a se ridica la nivelul modelului Camaro.

Sistemul de iluminare ambientală Chevrolet Blue Ice acționează de-a lungul ușilor. Aceeași nuanță de albastru este utilizată atât pentru vitezometrul din partea stângă cât și pentru turometrul din partea dreaptă, iar informațiile suplimentare pentru șofer vor fi afișate între acestea. Iluminarea ambientală în culoarea portocalie este disponibilă cu nivelul de echipare pentru interior Inferno Orange.

Panoul cu patru indicatoare din fața schimbătorului de viteze trimite cu gândul la legendarul model Camaro 1969, însă include și iluminare de fundal contemporană cu tehnologie LED. Pachetul include și indicatoare pentru temperatura uleiului de motor și presiunea uleiului, temperatura lichidului de transmisie și tensiunea bateriei.

Scaunele performante includ perne sport și linii de îmbinare pe conturul umerilor cu cusături accentuate.

O minune tehnologică
Centrul de informații pentru șofer (Driver Information Center - DIC) oferă toate tipurile de date necesare la drum, inclusiv informații referitoare la consum, călătorie și presiunea în pneuri. Camaro este singurul autovehicul din clasa sa care oferă în dotarea standard Head Up Display (HUD), care afișează pe parbriz informații importante, precum viteza și selecția posturilor, astfel încât șoferul să se poată concentra întotdeauna asupra drumului. Asistentul la parcare cu senzori cu ultrasunete în spate și cameră video, precum și cele șase airbaguri fac parte din dotarea standard, împreună cu sistemul de fixare ISOFIX pentru cei mai tineri entuziaști ai autovehiculelor sport.

Modelul Camaro este disponibil și cu un sistem audio stereo Boston Acoustics cu nouă difuzoare, pentru clienții noștri iubitori de muzică. Pachetul include și porturi USB pentru dispozitive mobile și conectivitate Bluetooth.

Managementul activ al consumului de carburant
Deși probabil că economia de carburant nu este pe lista de priorități a proprietarului unui autovehicul Camaro, sistemul de management activ al consumului de carburant pentru motorul L99 oprește automat patru din cei opt cilindri în timpul funcționării cu sarcină ușoară, permițând reducerea consumului. Acesta reduce consumul de carburant cu până la 7,5 %.

Modelele Camaro cu transmisie manuală au un consum combinat de 14,1 l/100 km. Variantele cu transmisie automată au un consum combinat și mai bun, de 13,1 l/100 km.


 
 
Citește și:
› Noul Chevrolet Volt a fost certificat cu o autonomie electrică de ...04/08/2015
› VIDEO: Cum funcționează noua generație a propulsiei Voltec ...29/10/2014
› Chevrolet Spark, rechemat în service ...13/10/2014
› A patra generație Honda CR-V ajunge pe piață în noiembrie 2012 ...26/07/2012
› BMW ConnectedDrive 2012, ce aduce nou ...12/07/2012
› Opel Adam, dezvăluit complet înaintea debutului de la Paris Motor ...11/07/2012
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2019 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005-2019 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.