Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Noul BMW X5 pentru 2019: design spectaculos, revoluție tehnologică

Noul BMW X5 pentru 2019: design spectaculos, revoluție tehnologică

Publicat în data de: 10 Iunie 2018
Categorii: Bmw, Facelift, Stiri.
 

Anul modelelor BMW X se apropie de momentul cel mai important. După lansarea pe piață a primului BMW X2 și a noului BMW X4, a patra generație BMW X5 impresionează prin gama largă de inovații.Asemenea predecesorilor săi, BMW X5 va fi construit la uzina BMW din Spartanburg, în SUA. Lansarea pe piață la nivel global va fi în luna noiembrie 2018, inclusiv în România.

O serie de sisteme de șasiu care își fac debutul la un model BMW X - precum suspensia pneumatică pe ambele punți, direcția activă integral și pachetul Off-Road - îmbunătățesc versatilitatea, calitățile dinamice și nivelul de confort ale automobilului. Lansarea noului BMW X5 marchează și prezentarea celei mai bogate game de sisteme de asistență și siguranță acitivă cu Driving Assistant Professional și Parking Assistant Plus. Sunt prezentate o serie de premiere mondiale absolute așa cum este Reversing Assistant, sistem ce asigură deplasarea cu spatele în spații înguste complet independent, Emergency Stop Assistant, care oprește automobilul în condiții de siguranță dacă intervine o urgență medicală sau BMW Digital Key, care permite accesul automobilului prin intermediul unui Smart Phone.

În plus, noul BMW X5 marchează debutul BMW Live Cockpit Professional (disponibil standard) și a celei de-a 7-a generații a sistemului iDrive care vine cu un nivel fără precedent de personalizare și o ergonomie fără egal.

Noul limbaj de design oferă siguranță robustă și autoritate
Un ampatament mai lung cu 42 de milimetri decât al predecesorului (acum 2.975 mm), o creștere cu 36 de milimetri a lungimii automobilului (la 4.922 mm), un plus de 66 mm în lățime (acum 2.004 milimetri) și o creștere cu 19 mm în înălțime (la 1.745 milimetri) oferă noului BMW X5 atât o apariție impunătoare, cât și un spațiu interior generos. Cel mai recent X5 păstrează proporțiile tradiționale ale unui SAV, dar limbajul de design utilizat - suprafețe clare și linii precise care accentuează robustețea, echilibrul și autoritatea automobilului - este unul nou.

Cea mai atractivă particularitate a părții frontale este grila BMW dublă, acum semnificativ mai mare și cu contur dintr-o singură bucată. Noul BMW X5 este echipat standard cu faruri LED, în timp ce BMW Laserlight cu faruri LED adaptive poate fi comandat ca opțiune pentru optimizarea funcției de fază lungă cu o rază de acțiune crescută de la 300m (pentru un sistem LED convețional) la 500m.

Linia de caracter precisă din flancurile automobilului, care urcă spre ușile spate, este cheia apariției moderne a noului X5. De asemenea pune accentul pe zona roților spate pentru un plus de dinamsim. Se remarcă și designul tridimensional al stopurilor cu o formă sculptată și o prezență sofisticată.

Particularitățile distinctive de design exterior și interior marchează variantele de model xLine și M Sport ale noului X5. Jantele de 22 de țoli, din aliaj ușor, disponibile opțional, sunt o premieră absolută pentru un model BMW. Iar noul BMW X5 va fi disponibil încă de la lansare cu opțiuni specifice modelului de la BMW Individual.

Design clar și ambianță exclusivistă în interior
Noul BMW X5 deschide marchează și o nouă direcție de design la interior pentru modelele mărcii care pune accent pe zone de control și comandă grupate funcțional (de exemplu pentru controlul climei) care asigură un plus de claritate și ergonomie, premițând utilizatorului să se orienteze și să acceseze rapid funcțiile automobilului.

Structura clară a panoului de instrumente și a consolei centrale radiază un sentiment de spațiu. Poziția ridicată a scaunului, designul nou al bordului și al display central iDrive, precum și conceptul de afișare și control de ultimă oră, asigură un plus de ergonomie și ajută șoferul să se concentreze la condus. Pasagerii din față și din spate beneficiază de un spațiu generos în mijlocul unei ambianțe exclusiviste. Materialele alese cu grijă în interior includ noua variantă Vernasca pentru tapițeria cu piele standard. Alte particularități noi concepute să maximizeze starea de confort de la bordul BMW X5 includ scaune multifuncționale, suporturi de pahare răcite/încălzite, acoperiș panoramic din sticlă Sky Lounge, lumini ambientale dinamice, sistem de sonorizare Bowers & Wilkins Diamond Surround (va fi disponibil din decembrie 2018), sistem de entertainment pentru scaunele spate Professional cu monitor touchscreen de 10,2 țoli (25,91 cm; disponibil din decembrie 2018) și aplicații din sticlă pentru anumite butoane la interior.

Rabatarea spătarului banchetei în raport 40:20:40 mărește capacitatea portbagajului de la 645 de litri la un maxim de 1.860 de litri. Un al treilea rând de scaune pentru doi pasageri suplimentari poate fi comandat opțional (se așteaptă să fie disponibil din decembrie 2018). De asemenea, noul BMW X5 are hayon în două secțiuni pentru ușurință la încărcare. Dacă este comandată opțiunea Comfort Access, ambele secțiuni pot fi deschise/închise automat și hands-free. Suspensia pneumatică pe două punți, de asemenea opțională, permite coborârea pragului cu 40mm. O altă permieră absoultă – husa despărțitoare a portbagajului se pliază și apoi coboară electric în podeaua portbagajului (disponibilă din decembrie 2018).

Motor V8 nou și un model M Performance disponibile de la lansare
Noul BMW X5 va fi disponibil de la lansare cu o varietate de motorizări care cuprinde un propulsor V8 și trei motoare cu șase cilindri dispuși în linie. Toate vor fi combinate ci transmisie Steptronic cu opt trepte, care oferă eficiență și dinamică a schimbării optimizate, și îndeplinesc standardul de emisii EU6d-TEMP. Noul BMW X5 xDrive40i este propulsat de un motor pe benzină, cu șase cilindri dispuși în linie, care dezvoltă o putere maximă de 250 kW/340 CP și un cuplu maxim de 450 Nm. O motorizare benzină V8 este disponibilă acum pentru statele unite, urmând ca M50i xDrive să își facă debutul în Europa anul viitor.

Patru turbocompresoare permit motorului diesel cu șase cilindri dispuși în linie din echiparea noului BMW X5 M50d să producă o putere maximă de 294 kW/400 CP, în timp ce cuplul maxim de 760 Nm (oferit între 2000 și 3000 rpm) înseamnă că modelul BMW M Performance livrează perfromanțe fără egal în segment. Accelerația 0-100 km/h este realizată în acest caz în numai 5.2 secunde. Și BMW X5 xDrive30d este echipat cu motor diesel cu șase cilindri dispuși în linie, în acest caz dezvoltând o putere maximă de 195 kW/265 CP și un cuplu maxim de 620 Nm.

Distribuție optimizată a puterii datorită BMW xDrive și diferențialului blocant cu control electronic pe puntea spate
Noua generație BMW xDrive asigură un plus de tracțiune, agilitate și stablitate direcțională. Cea mai nouă generație a BMW xDrive este capabilă acum să împartă cuplul între roțile față și cele spate cu și mai mare eficiență în funcție de situație. De asemenea, noul sistem xDrive oferă un reglaj orientat spre puntea spate pentru acele ocazii în care conducătorul adoptă un stil de condus foarte dinamic. Diferențialul blocant cu control electronic pentru puntea spate (disponibil în combinație cu linia de echipare M Sport sau pachetul Off-Road) asigură un plus de agilitate și aderență în viraje.

Noile sisteme de șasiu îmbunătățesc performanțele off-road, sportivitatea și confortul
Modelul SAV este echipat standard cu Dynamic Damper Control (amorizoare cu răspuns reglabil prin butonul Driving Experince Control), în timp ce suspensia M adaptivă Professional cu stabilizare antiruliu activă și direcția integral activă (care își face debutul la un model BMW X) permit caracteristici de condus foarte agile și dinamice. Suspensia pneumatică pe două punți are grijă de cei care caută un confort sporit al călătoriei și permite ca garda automobilului să fie ajustată cu până la 80 de milimetri prin atingerea unui buton sau cu ajutorul BMW Display Key. Pentru deplasări off-road garda la sol poate fi ridicată în două trepte cu până la 40 mm. În modul sport sau la viteze de peste 138 km/h, garda la sol coboară cu 20 mm. Pentru a facilita încărcarea automobilului, garda la sol poate coborâ cu 40 mm față de nivelul normal.

În plus, clienții pot comanda acum pachetul Off-Road - o altă dotare disponibilă în premieră pentru un model BMW X. În acest caz, un buton separat oferă conducătorului posibilitatea de a alege unul dintre cele patru moduri de condus, permițându-i să activeze setarea ideală pentru garda la sol a automobilului, sistemul xDrive, reacția accelerației și controlul transmisiei, dar și intervențiile de corecție ale sistemului DSC în pregătirea condusului pe nisip, pietre, macadam sau zăpadă.

Mai multe inovații aduc condusul autonom mai aproape
Noul BMW X5 vine acum acum cu o gamă fără precedent de invoații în ceea ce privește sistemele de asistență și siguranță activă. Printre acestea se numără tempomatul activ cu funcție Stop & Go, cu asistent de direcție și menținere a benzii, sistemele de avertizare la schimbarea benzii și la părăsirea benzii, asistent de menținere a benzii cu protecție activă la coliziune laterală și asistent de evitare prin schimbarea benzii, avertizare la trafic transversal, la intersecții și de sens unic. Asistentul de parcare preia manevrele de accelerare și frânare, precum și de direcție. Iar o altă funcție nouă este Emergency Stop Assistant, care oprește automobilul în condiții de siguranță dacă intervine o urgență medicală.

O altă premieră absolută este Reversing Assistant. Acest sistem preia direcția pentru a manevra automobilul de-a lungul unui traseu negociat recent spre înainte. Sistemul face ca mersul înapoi pe o distanță de până la 80 de metri să fie ceva foarte confortabil la bordul noului BMW X5.

Noul sistem de afișaj și control BMW Live Cockpit Professional, disponibil standard
Noul concept de afișare și control BMW Operating System 7.0 - care își face debutul la cea mai recentă generație BMW X5 - se concentrează pe un plus de ergonomie și funcționalitate. Cu prezentarea și structura clară, la care se adaugă ferestre personalizate (cu 2, 3 sau 4 casete cu conținut configruabil), sistemul oferă conducătorilor informațiile potrivite la momentul oportun. În utilizarea sa standard care stă la baza sistemului BMW Live Cockpit Professional, cuprinde un panou de instrumente și Control Display (ambele cu diagonala de 12,3 țoli/31,24 cm). Acestea își prezintă informațiile complet digital și într-un design clar și modern. Interacțiunea multimodală permite conducătorului să utilizeze butoanele de pe volan, controlerul iDrive cu funcție touch, afișajul touchscreen, controlul vocal sau controlul BMW prin gesturi, după cum preferă. De asemenea dezvoltat suplimentar, BMW Head-Up Display oferă o suprafață de proiecție mai mare (măsoară acum 17,78 cm Ś 8,89 cm), precum și conținut nou afișat și grafică optimizată.

Asistentul personal de mobilitate BMW Connected este la îndemână pentru a oferi conectivitate între automobil și dispozitivele digitale. De asemenea, noul BMW X5 este primul model al mărcii care poate fi deblocat de BMW Digital Key prin intermediul unui smartphone compatibil.

Prin BMW Digital Key, automobilul poate fi descuiat sau încuiat prin funcția NFC a telefonului mobil. Motorul este pornit prin așezarea telefonului în zona de Wireless Charging. Prin aplicația BMW Connected, propiretarul automobilului poate oferi BMW Digital Key la până la alte 5 persoane, pentru un nivel de flexibilitate fără precedent.

 
 
Citește și:
› BMW și Jaguar Land Rover vor colabora pentru dezvoltarea tehnolog ...09/06/2019
› BMW introduce ștergătoare pentru geamurile laterale ...01/04/2019
› Sportiv, elegant, exclusiv: primul BMW Seria 2 Gran Coupe ...23/03/2019
› Skoda Superb va dispune de tehnologie de iluminare de ultimă oră ...14/05/2019
› Nou Mitsubishi ASX pentru 2020, premiera mondiala la GENEVA ...17/02/2019
› Noua Mazda3 pentru 2019, Design KODO evoluat și cele mai avansate ...11/02/2019
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2019 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005-2019 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.