Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Noul BMW Seria 8 Coupe pentru 2019, prezentat oficial

Noul BMW Seria 8 Coupe pentru 2019, prezentat oficial

Publicat în data de: 16 Iunie 2018
Categorii: Bmw, Stiri.
 

Prezentarea noului BMW Seria 8 Coupé adaugă un nou capitol istoriei lungi a senzaționalelor automobile sport ale constructorului auto premium din Bavaria - și oferă un start foarte dinamic pentru actuala sa ofensivă de modele în segmentul de lux.BMW Seria 8 Coupé este o mașină de vis cu performanțe remarcabile, design plin de pasiune, lux de ultimă generație și dotări excepționale așa cum sunt tehnologiile de afișare și control, asistența conducătorului sau conectivitate.

Obiectivul principal de dezvoltare pentru BMW Seria 8 Coupé a fost dinamica de excepție. Caroseria, sistemul de propulsie și suspensia au fost dezvoltate pentru a îndeplini toate cerințele unui automobil sport excepțional. În acest proces, motoarele remarcabil de puternice au fost combinate cu sistemul inteligent BMW xDrive de tracțiune integrală și măsurile de design BMW EfficientLightweight. Noul model și-a primit botezul sub forma BMW M8 GTE în cursele de anduranță din FIA WEC și în IMSA WeatherTech SportsCar Championship (IWSC) din America de Nord. Automobilul de serie permite experimentarea unei performanțe deosebit de dinamică într-un cadru extrem de luxos.

Vârful de gamă este BMW M850i xDrive Coupé, care este alimentat de un motor pe benzină V8 nou dezvoltat, ce oferă 390 kW/530 CP. Acest model BMW M Performance va fi lansat în noiembrie 2018 împreună cu BMW 840d xDrive Coupé, echipat cu un motor diesel cu șase cilindri dispuși în linie, extraordinar de puternic, cu o putere maximă de 235 kW/320 CP.

Design exterior
Designul exterior al BMW Seria 8 Coupé îmbină emoția sportivă cu o eleganță rafinată, specifică unui model din segmentul de lux. Aura sa unică este rezultatul unui nou limbaj de design care se concentrează pe claritate, modernitate și aduce un plus de emoție. Suprafețele ample sunt structurate prin utilizarea unor linii de caracter clare, minimaliste. Designul coborât al automobilului, silueta alungită și linie a acoperișului ce curge elegant spre spatele cu contururi "double bubble" distinctive, ampatamentul lung și ecartamentul lat sunt elementele definitorii ale proporțiilor BMW Seria 8 Coupé . Cu dimensiuni exterioare de 4.843 mm în lungime, 1.902 mm în lățime, 1.341 mm în înălțime și ampatament de 2.822 mm, automobilul cu două uși are proporții foarte sportive.

Grilă BMW coborâtă are formă hexagonală, cu elemente încadrate de un contur dintr-o singură piesă. Farurile cu tehnologie LED standard sunt cele mai înguste faruri folosite vreodată la un model BMW. BMW Laserlight cu iluminare variabilă a drumului și Selective Beam (fază lungă activă) sunt disponibile opțional.

În timp ce suprafețele se curbează spre interior în partea extremă a roților față, ele revin puternic spre exterior în vecinătatea roților spate. Acest lucru se combină cu un habitaclu atractiv pentru a crea o linie a umerilor musculoasă. În spate, interacțiunea liniilor orizontale și diagonale accentuează lățimea și centrul de greutate coborât. Stopurile LED se adaugă la acest efect prin extinderea adâncă în flancuri.

Detaliile precise optimizează aerodinamica și masa
Un șasiu aproape complet etanș, controlul activ al clapetelor de aer și pachetul Air Curtains - Air Breathers contribuie la reducerea rezistenței aerodinamice a noului BMW Seria 8 Coupé. Bazele înguste ale oglinzilor exterioare contribuie și ele la fluidizarea debitului de aer. La modelul BMW M850i xDrive Coupé, un spoiler frontal suplimentar micșorează suplimentar portanța pe puntea față la viteze mari. Acoperișul noului BMW Seria 8 Coupé prezintă un decupaj central care reamintește de stilul "double bubble" al mașinilor de curse clasice.

Această conturare distinctivă se regăsește și pe acoperișul opțional din plastic armat cu fibră de carbon (CFRP), este disponibilă pentru prima dată pe un model de serie al mărcii BMW și reduce și mai mult centrul de greutate al automobilului. Barele prizelor de aer, capacele oglinzilor exterioare, spoilerul spate și difuzorul spate al pachetului Carbon opțional sunt de asemenea realizate din CFRP.

Interior
Limbajul modern și minimalist al designului exterior este continuat și în interiorul noului BMW Seria 8 Coupé, creând o ambianță relaxantă și luxoasă. În același timp, toate liniile sunt orientate către înainte, direcționând automat privirea spre față și punând accentul pe condusul sportiv. Toate elementele de comandă sunt aranjate în mod clar. Un design concis al suprafeței permite materialelor de înaltă calitate să iasă în evidență. De exemplu, utilizarea finisajelor decorative este limitată la tranziția în stilul automobilelor sport dintre consola centrală și panoul de bord.

Nou dezvoltate, scaunele sport sunt tapițate standard cu piele Vernasca. Decorațiunile integrale cu piele în zona ușilor și panoul de instrumente sunt și ele standard. Datorită poziției joase a scaunelor din spate, a fost posibilă proiectarea tetierelor ca parte integrantă a spătarului. Spătarul din spate poate fi divizat standard în raport 50:50 și rabatat pentru a crește capacitatea portbagajului de 420 de litri.

Caracterul luxos al noului BMW Seria 8 Coupé poate fi îmbunătățit și de o serie de accesorii opționale de cea mai bună calitate. Gama include BMW Display Key, încărcare wireless pentru telefoanele mobile, scaune cu climatizare, sistemul de sunet Bowers & Wilkins Diamond Surround, precum și aplicații de sticlă pentru schimbător, butonul iDrive și o serie de butoane. În plus, există o gamă de opțiuni BMW Individual specifice modelului.

Noul motor V8 cu livrare a puterii și acustică remarcabile
Un nou motor V8 își face debutul la BMW M850i xDrive Coupé. Motorul de 4,4 litri, cu tehnologie M Performance TwinPower Turbo, oferă o combinație deosebită de livrare impresionantă a puterii și o acustică la fel de impresionantă, care este îmbunătățită și de sistemul de evacuare sport cu clapetă de control. Blocul motor, turbocompresoarele situate în spațiul V al cilindrilor, sistemul de injecție directă pe benzină, scutul termic, sistemul de circulație a răcirii, precum și electronica de aprindere și a motorului sunt doar câteva dintre caracteristicile care au fost dezvoltate suplimentar. Pentru a asigura atât caracteristicile de performanță superioare, cât și robustețea, noul motor cu opt cilindri a fost supus unui program vast de teste care cuprinde toate situațiile potențiale de sarcină - de la testele de stres la viteză de ralanti până testele de calibrare foarte dinamică de pe bucla Nordschleife de la Nürburgring. Performanțele emisiilor au fost optimizate prin includerea unui filtru de particule pe benzină și respectarea standardului Euro 6d-TEMP.

Datorită unei creșteri a puterii de 50 kW/68 CP, fără a avea impact asupra masei în comparație cu motorul pe care îl înlocuiește, noul V8 poate genera acum 390 kW/530 CP, nivel disponibil între 5.500 și 6.000 rpm. Cuplul maxim de 750 Nm este disponibil pe o gamă largă de turații, de la 1.800 la 4600 rpm. Aceste performanțe asigură pentru BMW M850i xDrive Coupé o accelerație de la 0 la 100 km/h în doar 3,7 secunde.

Motor diesel eficient, cu șase cilindri dispuși în linie
Noul BMW 840d xDrive Coupé oferă încă o abordare distinctivă asupra genului de automobil sport. Utilizarea unui motor diesel în acest segment produce o combinație unică de dinamică susținută de cuplu motor generos și o economie de combustibil excelentă. Motorul diesel de 3,0 litri, cu șase cilindri dispuși în linie și tehnologie BMW TwinPower Turbo, oferă o putere maximă de 235 kW/320 CP și un cuplu de vârf de 680 Nm, disponibil încă de la 1.750 rpm.

Motorul utilizează tehnologia de supraalimentare în mai multe trepte, cu două turbine, iar caracteristicile sale de performanță permit o călătorie relaxată la turații reduse, permițând, de asemenea, ca automobilul să sprinteze de la 0 la 100 km/h în doar 4,9 secunde. Apăsarea puternică a accelerației aduce un acompaniament acustic distinctiv din partea sistemului de evacuare sport care a fost configurat special pentru acest model. Sistemul de control al emisiilor, care include convertorul catalitic SCR cu injecție de uree, respectă standardul Euro 6d-TEMP.

Transfer rapid și precis al puterii: transmisie Steptronic Sport cu opt trepte, BMW xDrive, diferențial blocant controlat electronic
Motorul transferă puterea prin intermediul unei versiuni îmbunătățite a transmisiei Steptronic Sport cu opt trepte, cu rapoarte schimbate pentru accelerații puternice în treptele mici și eficiență în treptele superioare. Clapetele de schimbare de pe volan sunt incluse standard pentru selectarea manuală a treptelor.

Sistemul inteligent de tracțiune integrală BMW xDrive funcționează mai eficient ca niciodată. Cu distribuția rapidă, precisă și complet variabilă a cuplului între roțile față și cele spate, maximizează tracțiunea și stabilitatea în manevrabilitate chiar și în situații de condus extrem de dinamic. În același timp, configurația orientată spre spate garantează experiența de condus pentru care automobilele sport BMW sunt renumite. Disponibil standard la BMW M850i xDrive Coupé, diferențialul blocant spate, cu control electronic, conferă automobilului o notă mai sportivă și asigură o abordare și mai dinamică la ieșirea în viraje.

Șasiul: pachet pentru performanțe maxime
Principiul de construcție și reglarea șasiului BMW Seria 8 Coupé sunt concepute pentru a valorifica potențialul dinamic al tehnologiei sale de propulsie - și pentru a utiliza cât mai bine conceptul de bază al automobilului pentru a obține performanțe sportive maxime. Masa optimizată, centrul de greutate redus, distribuția echilibrată a sarcinii pe punți, lungimea ideală a ampatamentului și ecartamentul lat, dar și structura rigidă a caroseriei și proprietățile aerodinamice favorabile oferă toate ingredientele potrivite în acest scop. Toate jantele din aliaj ușor, disponibile standard și opțional, sunt echipate cu anvelope de dimensiuni diferite, ale căror efect de îmbunătățire a tracțiunii a fost luat în considerare în reglarea șasiului.

Echiparea standard pentru noul BMW Seria 8 Coupé include suspensia M adaptivă cu amortizoare controlate electronic. Acest lucru permite ca acțiunea arcurilor și a amortizoarelor să fie reglată cu mare precizie, astfel încât conducătorul să nu primească mai mult decât reacția necesară din partea drumului. Direcția activă integral este și ea disponibilă standard; reduce raza de bracare în timpul manevrelor, mărește agilitatea și face ca schimbarea benzilor sau abordarea virajelor la viteze mari să fie și mai ușoare. Dotarea opțională de stabilizare activă a ruliului pentru noul BMW M850i xDrive Coupé oferă modelului o caracteristică de manevrabilitate și mai sportivă, deoarece permite o compensare deosebit de rapidă și precisă a ruliului caroseriei în timpul manevrelor la viteză ridicată, îmbunătățind astfel agilitatea și stabilitatea manevrabilității atât la intrarea în viraje, cât și la ieșirea din curbe. Sistemul are efectul suplimentar de sporire a confortului atunci când se conduce în linie dreaptă, prin combaterea activă a vibrațiilor declanșate de denivelări pe o parte a drumului - totul prin servomotoarele electronice.

Model BMW M Performance, pachet M Sport și pachet M Technic Sport cu dotări specifice
Specificația standard pentru BMW M850i xDrive Coupé include și frâne M Sport extrem de puternice, împreună cu jante M de 20 de țoli, din aliaj ușor, cu anvelope de înaltă performanță. De asemenea, modelul poate fi recunoscut prin decorațiunile exterioare exclusive în nuanță Cerium Grey, un spoiler M spate și praguri iluminate cu numele modelului. Acestea sunt completate de dotări cu echipamente care fac parte din pachetul M Sport disponibil standard pentru BMW M850i xDrive Coupe și opțional pentru noul BMW 840d xDrive Coupé. Acestea includ scaunele multifuncționale, volanul M îmbrăcat în piele și benzi decorative de interior într-un design plasă din oțel inoxidabil, jante M de 19 țoli, din aliaj ușor, frâne M Sport și praguri iluminate cu sigla M. Pachetul M Technic Sport este disponibil ca opțiune suplimentară pentru modelul BMW 840d xDrive Coupé și adaugă, printre altele, jantele M de 20 de țoli, din aliaj ușor, cu anvelope de înaltă performanță, sistemul de frânare M Sport și mai puternic, diferențial blocant cu control electronic, spoilerul M spate și decorațiune BMW Individual Shadow Line high-glos extinsă.

Varietate largă de sisteme avansate de asistare a conducătorului
Numeroase sisteme de ultimă oră pentru asistarea conducătorului sunt disponibile pentru îmbunătățirea confortului și a siguranței noului BMW Seria 8 Coupé. Gama include tempomatul activ cu funcția Stop & Go, asistentul de direcție și menținere a benzii, avertizare la schimbarea benzii și la părăsirea benzii, asistentul de menținere a benzii cu protecție la coliziune laterală și asistentul de evitare prin schimbarea benzii, BMW Night Vision, precum și avertizarea la trafic transversal, la intersecții și de sens unic.

Pe lângă direcție, asistentul de parcare preia manevrele de accelerare și frânare. De asemenea, sistemul include Reversing Assistant (asistent pentru mers înapoi) asigură deplasarea automată în marșarier pe același traseu pe care automboilul la parcurs înainte, pe o distanță de până la 80 de metri. Traseul este memorat de automobil timp de trei zile de la oprire. Această soluție asigură ieșirea din spațiile înguste sau parcări.

Noul concept de afișare și control BMW Operating System 7.0
Prin includerea conceptului de afișare și control BMW Operating System 7.0, disponibil standard pentru noul BMW Seria 8 Coupé, conducătorului i se asigură informațiile corecte la momentul potrivit. Afișările personalizate pot fi apelat atât pe panoul de instrumente, cât și displayul central iDrive cu diagonala de 10,25 țoli (26,04 cm). Structură de meniu plat, optimizată pentru controlul tactil, permite accesul rapid la toate setările și funcțiile. Conținutul bazat pe situație include vizualizarea accelerației laterale în timpul virajelor de mare viteză. Pentru a permite interacțiunea multimodală, conducătorul poate alege să utilizeze butoanele de pe volan, controlerul iDrive, afișajul tactil, controlul vocal sau controlul BMW prin gesturi. BMW Live Cockpit Professional este disponibil standard și cuprinde un panoul de instrument complet digital, cu un afișaj de 12,3 țoli (31,24 cm), în centrul căruia, de exemplu, poate fi afișată o anumită secțiune a hărții de navigație. Disponibil în versiune îmbunătățită, BMW Head-Up Display se regăsește pe lista echipamente disponibile standard și oferă zonă de proiecție mai mare, conținut nou și grafică optimizată, un mod de afișare sport și unul compact.

Asistentul personal de mobilitate BMW Connected este disponibil pentru o conectivitate perfectă între automobil și dispozitivele digitale. Serviciile digitale disponibile pentru utilizare în noul BMW Seria 8 Coupé includ avertismentele de pericol obținute prin interconectarea cu alte automobile BMW, actualizarea software "over-the-air", integrarea Microsoft Office 365 și Skype for Business, precum și BMW Digital Key, care permite clienților să deblocheze automobilul și să pornească motorul cu ajutorul unui smartphone.

 
 
Citește și:
› BMW introduce mai multă transparență în service ...03/03/2019
› Noul BMW Seria 7, îmbunătățit pentru 2019 ...20/01/2019
› BMW Group la CES 2019 de la Las Vegas ...06/01/2019
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2019 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005-2019 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.