Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Noul BMW Seria 5 Touring - eficiență și versatilitate

Noul BMW Seria 5 Touring - eficiență și versatilitate

Publicat în data de: 15 Martie 2010
Categorii: Bmw, Facelift, Prezentare, Stiri.
 

BMW a prezentat în premieră versiunea break a noului BMW Seria 5, dezvăluit recent la Geneva. Noul BMW Seria 5 Touring vine pe piață în 2010 cu un nou design, noi tehnologii și facilități, precum și cu motorizări mai puternice și mai eficiente.Noul BMW Seria 5 Touring este simbioza perfectă între plăcerea condusului, eficiență, versatilitate și eleganță sportivă. A patra generație a Touringului Business convinge printr-o estetică puternică, funcționalitate modernă la un nivel premium și o dinamică tipică pentru brandul german, toate combinate cu o eficiență exemplară. Facilitățile extensive de confort și siguranță, ce includ numeroase sisteme exclusive de asistare a șoferului, subliniază calitățile desăvârșite ale noului BMW Seria 5 Touring, poziționându-l în gama superioară a clasei de mașini touring.

Designul noului BMW Seria 5 Touring este caracterizat de un înalt nivel de individualitate în ceea ce privește proporțiile și designul suprafețelor. Unicitatea sa este reflectată de aspectul său dinamic și puternic. Cu o capotă a motorului lungă și cel mai mare ampatament din segmentul său, silueta alungită și linia acoperișului înclinată, noul BMW Seria 5 Touring are o eleganță de neegalat.

Grație interiorului multifuncțional și soluțiilor inteligente, noul BMW Seria 5 Touring este complet echipat pentru a îndeplini și cele mai stringente cerințe. Compartimentul pentru bagaje are o capacitate de 560 litri, iar la nevoie, acesta poate ajunge la un maxim de 1670 litri, prin rabatarea banchetei spate, împărțită în raportul 40:20:40 - unică în segmentul său. Unghiul spătarului este variabil cu până la 11 grade, putând fi rabatat și prin cele două controale din interiorul portbagajului.

Noul BMW Seria 5 Touring vine pe piață cu cea mai avansată ofertă de propulsoare și suspensii, ce-i vor asigura sportivitatea și un nivel superior de confort. Sistemul opțional Dynamic Driving Control permite șoferului să seteze suspensia individual, în funcție de propriile nevoi. Noul BMW Seria 5 Touring beneficiază în dotarea standard de suspensia pneumatică pentru axa spate, inclusiv sistemul automat de menținere a gărzii la sol. Adaptive Drive și Integral Active Steering sunt disponibile opțional.

Noul BMW Seria 5 Touring își face debutul cu o gamă de motorizări formată din două unități pe benzină cu șase cilindri alături de unități diesel cu patru și șase cilindri. Modelul de bază, BMW 520d Touring este propulsat de un motor turbo diesel cu patru cilindri ce dezvoltă 184 CP. Este echipat cu injecție directă Common Rail și sistemul auto start-stop în standard. Consumul mediu de carburant este de doar 5,2 litri/100 km, iar emisii de CO2 ajung la 137 g/km - cea mai bună valoare din segmentul său.

Vârful gamei îl constituie motorul cu șase cilindri cu tehnologie BMW TwinPower Turbo ce se află sub capota modelului BMW 535i Touring. Beneficiind de sistemele High Precision Injection și VALVETRONIC, motorul dezvoltă 306 CP.

Toate motoarele noului BMW Seria 5 Touring respectă normele EU5. De asemenea, toate versiunile sunt disponibil opțional cu transmisia automată cu 8 trepte. Alături de servodirecția electro-mecanică EPS, noua cutie de viteze are o contribuție semnificativă la eficiența consumului de carburant. În funcție de model, măsurile BMW EfficientDynamics include regenerarea energiei din frânare, funcția Auto Start-Stop, indicator al schimbării treptelor de viteză la momentul optim. Construcția cu materiale ușoare este obținută prin folosirea într-un mod inteligent a anumitor componente din aluminiu, precum portierele, capota, suspensiile.

Noul BMW Seria 5 Touring este construit la uzina Dingolfing din Germania alături de BMW Seria 5 Sedan, BMW Seria 5 Gran Turismo și BMW Seria 7.

Video: 2010 BMW Seria 5 Touring


 
 
Citește și:
› BMW i Hydrogen NEXT la Salonul Auto de la Frankfurt 2019 ...06/10/2019
› Noul BMW 330e Sedan este lansat pe piață ...18/08/2019
› BMW și Jaguar Land Rover vor colabora pentru dezvoltarea tehnolog ...09/06/2019
› Audi lansează noua limuzină Audi A3 pentru 2021 ...05/05/2020
› Mazda2 pentru 2020, mai multă personalitate ...04/02/2020
› Renault lansează Noul Clio 2020, în România de la 10.000 Euro ...24/11/2019
› A patra generație Honda CR-V ajunge pe piață în noiembrie 2012 ...26/07/2012
› BMW ConnectedDrive 2012, ce aduce nou ...12/07/2012
› Opel Adam, dezvăluit complet înaintea debutului de la Paris Motor ...11/07/2012
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2020 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2020 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.