Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Noul Audi RS 5 Sportback, design excelent și performanță optimă

Noul Audi RS 5 Sportback, design excelent și performanță optimă

Publicat în data de: 07 Aprilie 2018
Categorii: Audi, Auto-show, Facelift, Stiri.
 

Audi Sport lansează pe piață un model inovator de înaltă performanță: Audi RS 5 Sportback își face debutul mondial la Salonul Internațional Auto de la New York, ca o versiune pentru piața din SUA și Canada.foto-noul audi rs 5 sportback design excelent si performanta optima
Îmbină designul dinamic cu un nivel ridicat de utilizare zilnică cu performanță superioară.

"Audi RS 5 Sportback este mai mult decât o noutate comercială internațională - vine cu ceva nou pentru clienții noștri. Interpretarea noastră inovatoare a unui coupé cu cinci uși de înaltă performanță nu are nici modele predecesoare, nici un concurent direct," declară Michael-Julius Renz, Directorul General al Audi Sport GmbH. "Noul Audi RS 5 Sportback va conduce genele RS pe drum."

Designul exterior al noului Audi RS 5 Sportback îmbină curbele dinamice și suprafețele atletice și întinse. Ampatamentul mai lung, consolele-spate scurte și capota curbă lungă a motorului, cu capotă electrică, subliniază dinamismul modelului. Forma ondulată caracteristică a liniei puternice a umărului este un punct de atracție vizual al coupéului de înaltă performanță. Când sunt văzute dintr-un unghi din spate, laturile modelate arată foarte impresionant. Aici, peliculele quattro subliniază bombarea puternică peste carcasa roții, care au fost extinse cu 15 milimetri (0.6 in).

În partea din față, Audi RS 5 Sportback are o grilă largă, plată, cu un singur cadru, filtre de aer solide cu o structură de tip fagure tipic unui RS și un spoiler frontal cu caractere quattro din aluminiu mat. În afară de faruri, vehiculul are elemente de design suplimentare de culoare neagră lucioasă, ceea ce face RS 5 Sportback să pară și mai mare. Inserție de difuzor specifică RS, sistemul de evacuare RS cu țevi de eșapament ovale și marginea fixă a spoilerului contribuie la crearea aspectului sportiv al părții din spate. RS 5 Sportback vine cu jante standard de 19 inch; jantele de 20 de inch sunt disponibile opțional. Noul Audi RS 5 Sportback poate fi personalizat cu pachetele optice Negru Lucios, Carbon și Aluminiu Mat.

Motorul turbo cu doi cilindri 2,9 TFSI V6 oferă atât putere cât și eficiență și poate atinge 331 kW. Cuplul său maxim de 600 Nm se desfășoară pe o gamă largă de turații de la 1.900 la 5.000 rpm. Audi RS 5 Sportback accelerează de la 0 la 60 mph în 3,9 secunde și poate atinge o viteză maximă de 174 mph. Cele două turbocompresoare ale motorului turbo cu doi cilindri TFSI V6 de 2,9 generează o presiunea de încărcare de până la 1,5 bar. Ca și în cazul tuturor noilor motoare Audi V6 și V8, turbocompresoarele sunt montate la un unghi de 90 de grade față de marginile cilindrilor, ceea ce înseamnă că partea de evacuare a capetelor cilindrilor este în interior și partea de admisie este în exterior. Această amplasare permite un design compact și căi scurte de alimentare cu pierderi minime de debit - motorul TFSI de 2,9 reacționează extrem de spontan la mișcările pedalei drepte. Procesul de combustie al ciclului B cu injecție directă centrală contribuie la eficiența generală.

Puterea TFSI 2,9 este transferată la tracțiune integrală permanentă quattro cu diferențial central printr-o transmisie tiptronică cu opt trepte, cu timpi de schimb optimizați, care sunt în mod special adaptate la condusul sportiv. Distribuie puterea asimetric 40:60 între axe - aceasta garantează o manipulare dinamică cu tracțiune optimă și cea mai mare siguranță posibilă.

Când se produce o alunecare pe o axă, cea mai mare parte a puterii curge imediat pe cealaltă axă - până la 70% în față și până la 85% în spate. Acest efect de blocare permite o distribuție precisă a cuplului și o cooperare precisă cu sistemele de comandă. Diferențialul sportiv opțional schimbă selectiv cuplul dintre roțile din spate.

Designul cu cinci legături pe osia din față și din spate permite un confort sporit, chiar și în cele mai sportive moduri de conducere. Cu suspensia sport standard RS, RS 5 Sportback este cu șapte milimetri (0,3 in) mai mică decât Audi S5 Sportback. În mod alternativ, Audi Sport oferă suspensii RS sport plus controlul dinamic al deplasării (Dynamic Ride Control - DRC), frâne ceramice și direcție dinamică specifică RS. Conducătorii auto își pot crea propria experiență de conducere personală - pentru a o face mai personalizată, mai dinamică sau mai confortabilă - folosind sistemul de manevră dinamică, care este montat ca standard.

Interiorul sportiv de înaltă calitate al noului Audi RS 5 Sportback este finisat în negru și oferă spațiu pentru cinci persoane. Profilul său în formă de pătrat și lățimea de încărcare măsurând exact un metru (3.3 ft), permite o utilizare optimă a capacității portbagajului de 480 litri (17 cu ft). Rabatarea în jos a scaunelor din spate mărește capacitatea la 1300 litri (46 cu ft). Spătarul scaunului din spate este împărțit în proporție standard 40:20:40. RS 5 Sportback cântărește 1.840 de kilograme (4056,5 lb).

Natura sportivă a coupéului cu cinci uși de înaltă performanță este evidențiată de detalii precum scaunele sport RS cu model fagure opțional din piele fină Nappa și volanul RS tip sport din piele multifuncțional, cu fund plat. Emblemele RS pot fi găsite pe scaun, pe volan, pe benzile panoului vertical și pe levierul de selecție. Afișajele speciale de informații RS din bordul virtual Audi oferă informații despre presiunea în anvelope, forța de cuplu și forțele G. În modul manual, afișajul luminos de schimbare solicită șoferului să se deplaseze după atingerea pragului de turație al motorului. Principalele caracteristici ale pachetului de design RS includ cusăturile roșii contrastante de pe volan și schimbătorul de viteze, genunchierele Alcantara și centurile de siguranță și covorașele roșii cu logo RS. Pentru Audi RS 5, Audi Sport oferă Sonoma Verde Metalic ca opțiune exclusivă de vopsea.

Audi RS 5 Sportback va fi disponibil inițial în reprezentanțe din SUA și Canada începând cu a doua jumătate a anului 2018.

Aceste informații se referă exclusiv la versiunea Audi RS 5 Sportback oferită în SUA și Canada. Modelul nu este încă disponibil pentru cumpărare în Germania sau în UE.

 
 
Citește și:
› Audi refolosește bateriile litiu-ion uzate ...26/03/2019
› Geneva 2019: Standul Audi prezintă în mod exclusiv autovehicule e ...11/03/2019
› Noul SUV Audi Q3 pentru 2019, în România de la 29.000 Euro ...03/02/2019
› Imagine By Kia: noul concept-car 100% electric ...11/03/2019
› Geneva 2019: Standul Audi prezintă în mod exclusiv autovehicule e ...11/03/2019
› Volkswagen și Microsoft, parteneriat strategic ...03/03/2019
› Skoda Superb va dispune de tehnologie de iluminare de ultimă oră ...14/05/2019
› Nou Mitsubishi ASX pentru 2020, premiera mondiala la GENEVA ...17/02/2019
› Noua Mazda3 pentru 2019, Design KODO evoluat și cele mai avansate ...11/02/2019
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2019 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005-2019 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.